Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Fotoknjiga CEWE.si - Nove možnosti programa 6.2.6.

23.11.2017 09:51

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 



29. januar 2018 ob 18h - Predavanje
Novosti CEWE fotoknjiga in XXL print
Vabljeni, vstop prost

 


 


CEWE.si nam je predstavil posodobljeno verzijo programa 6.2.6., ki omogoča nekaj dodatnih novosti.

Če ste program v prejšnji verziji že uporabljali, vas ob odprtju le tega sistem vpraša ali želite posodobiti verzijo na 6.2.6. Če ne želite, te potrebe niti ni. Mogoče je celo bolje, če ste že na pol poti izdelave fotoknjige, da le to dokončate in šele nato izvedete posodobitev.

Novi program 6.2.6. sem kljub še nedokončanim projektom prenesel in nisem imel nobenih težav z nadaljno izdelavo. Lahko jo izvršite brez bojazni, da bi vam novi program delal kakršne koli težave.

V osnovnem pogledu je program ostal enak.

Tudi, če ste program za izdelavo knjig šele začeli uporabljati z najnovejšo verzijo 6.2.6, vam lahko za njegovo spoznavanje še vedno pride prav članek (Pregled programa CEWE.si).

 

Kje so bistvene novosti programa 6.2.6.

Jih ni veliko, so pa zelo dobrodošle in ne pomenijo samo programske nadgraditve, ali popravke. Pri CEWE.si so se na podlagi želja strank odločili dodati njim ključne.

1.

Začnimo s papirjem. O možnih papirjih v fotoknjigi sem že napisal članek (Izbira papirja - CEWE fotoknjiga). V novem programu imamo na voljo nov fotopapir. Torej med tistimi knjigami z znanim klasičnim fotopapirjem in vezavo, ki omogoča popolno odprtje knjige, brez izgube dela fotografije v hrbtu knjige. Imenuje se Premium mat. Prej sta bila na voljo sijaj in mat izvedba. Novi papir se razlikuje od klasičnega mat z bolj fino strukturo, manjšim odbojem odsevov, višjo zasičenostjo barv in je manj dovzeten za mehanske poškodbe ter umazanijo, kot so prstni odtisi in drugo. (članek: Izbira papirja - CEWE fotoknjiga)

 

2.

Druga novost je namenjena platnici, če izberemo knjige pod oznako - Velika, Velika panorama in XL.

Črkam in dodanim klipartom iz programa, lahko dodamo še večji pomen. Zdaj je omogočen dodaten, selektivni tisk, preko katerega lahko nanesemo zlato in srebrno barvo, ali dodaten lak, za še večjo odsevnost. Natis je tudi rahlo izbočen. Zaenkrat lahko za vse izbrane črke in kliparte izberemo samo eno dodatno barvo/lak na enkrat. Torej ne moremo imeti del teksta v zlati, drugega pa v srebrni barvi ali v laku.

Tudi vseh želenih črk nimamo na voljo. Lahko izbiramo samo med črkami, ki so že naložene v programu.

 

3.

Tretja večja novost bo tudi zelo dobrodošla. Do sedaj se je lahko dodajalo že izbranim stranem, samo po dodatnih osem. Velikokrat je toliko novih strani preveč in nihče si ne želi praznih strani ali, da jih izkoristi kar tako. Če izberete knjigo z vsaj 26 stranmi, lahko sedaj dodajate samo po štiri strani.

 

 

 

Za konec ne pozabite

Smo že konec meseca novembra. Pohitite z izdelavo vaše fotoknjige, če jo želite podariti ali pokazati še to leto!

Vsi ponudniki izdelave teh lepih daril z vašimi fotografijami so decembra močno zasedeni. Že sedaj novembra, izdelajte želeno in čimprej oddajte v tisk. Tako boste lahko obdarili vaše družinske člane, prijateljice in prijatelje z vašimi najlepšimi fotografijami.

In seveda, v fotoknjigo je možno preko QR kode dodati video. (Članek: Video v CEWE.si fotoknjigi)

Prejšnji članki o fotoknjigah in programu CEWE.si
Fotoknjiga - pregled programa CEWE.si
Fotoknjiga CEWE.si - Test
Izbira papirja - CEWE.si fotoknjiga
Video v CEWE.si fotoknjigi

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

 

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com