Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Fujifilm X-H1 predstavitev v Lizboni

15.03.2018 19:22

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Fujifilm je eno izmed tistih fotografskih podjetij, katerega večina še danes pozna predvsem kot ponudnika filmov in fotografskega papirja.

Že od leta 1934 so ponudniki fotografskih filmov. Leta 1948 so naredili svojo prvo fotografsko kamero Fujica Six I BS. Vse od takrat so s posebnimi modeli fotokamer Fujica, zaznamovali fotografski trg. Fujica AZ-1 je prišla istočano na trg kot Canon AE-1, ki je priznana kot prva kamera s procesorjem. Fujifilm je izdeloval mnoge objektive za Hasselblad, kot panoramsko fotokamero Hasselblad Pan X. Mogoče jim tudi od tam oznake X na sodobnih digitalnih fotokamerah.

Ne gre spregledati, da je imel Fujifilm najširšo ponudbo filmskih srednje formatnih fotokamer, od 6x4,5 do 6x9cm in panoramsko 6x17cm.

Kodaku so v 80-tih speljali večino naravoslovnih fotografov s filmi Velvia.

Obenem so ponudnik objektivov za video profesionalno uporabo na TV kamerah kot v filmskih studijih.

V digitalni tehnologiji so sami izdelovali procesorje. Slišali ste že za Super CCD. Vzeli so Nikon ohišja, dodali svojo digitalno tehnologijo in ponujali svoje kamere.

Ni kaj. Fujifilm ima tradicijo, predvsem pa nekako potiho in vztarjno jemlje tržne deleže s svojimi fotokamerami iz razreda CSC.

V Lizboni so predstavili novo kamero in objektive. Pri Fujifilm imajo vrhunsko tehnologijo za najdražje objektive, ki se uporabljajo v TV in filmski industriji. Kar malo čudi, da do sedaj niso ponujali vrhunskega video zajema. S prihodom brezzrcalne fotokamere X-H1 je drugače.

Tu je kamera Fujifilm X-H1 in dva nova zum objektiva z video lastnostmi. Fotografije so posnete s Fujifilm X-H1 na Fujifilm dogodku eXperience 2018 v Lizboni.

Fotografija: Žiga Intihar

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 

 
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com