Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Canon EF 400mm f/2,8 L USM IS

Avtor:Matjaž Intihar
30.04.2007 23:02
Stran:

 

 

V praksi sem še enkrat več spoznal, da je objektiv Canon EF 400mm f/2,8 L USM IS primeren predvsem za teren brez klancev ali vsaj utrjene poti, da ga lahko opremo voziš z vozičkom ali statično delo s pomočjo vsaj monopoda. Zato se ve, da je zelo priljubljen predvsem pri športnih fotoreporterjih, saj ko pridejo na želeni teren tam tudi ostanejo.


Fotoreporter Veljko Jukič uporablja na F1 že več kot šest let objektiv 400mm f/2,8 kot najbolj uporabnega. Na letošnji prvi dirki v Avstraliji se je polno opremljen povzpel na sedem metrov visoko ograjo, da je ujel podelitev nagrad iz najboljše možne pozicije. (Kot je kasneje prišlo obvestilo predstavnika za tisk, je v bodoče strogo prepovedano fotoreporterjem ponoviti tak podvig).

 

Fotograf Veljko Jukič (kot njegovi fotoreporterski kolegi), ki je v svetu formule 1 že preko 25 let, pa brez tega objektiva ne more. Hitri športi zahtevajo izredne kratke čase osvetlitve, predvsem pa ostrenje v vseh pogojih, če tudi na račun izredno majhne globinske ostrine. Pomembno je motiv zajeti, kasneje se razpravlja o njegovi kakovosti. Ti fotografi pa so na objektiv s tako težo že povsem navajeni, lahko rečem celo trenirani. Zato ni čudno, če vidite fotografa s tako težkim objektivom ko fotografira iz roke na že tako težko dostopnih mestih.


V cirkusu F1 brez super tele objektivov ne gre.


Canon EF 400mm f/2,8 L USM IS je standardna oprema fotoreprterja, ki spremlja avtomobilske športe. Svetlobna moč f/2,8 zagotavlja kratke čase osvetlitve.


Kljub akreditaciji in najboljšim mestom za fotografiranje brez močnega tele objektiva ne gre.


Fotografirano z Canon EF 400mm f/2,8 L USM IS. Vse fotografije iz F1 je posnel Veljko Jukič. Interviju ... KLIK


 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com