Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

 

Canon EF 85mm f/1,2 L II USM / Objektiv z dušo, za dušo!

Avtor:Matjaž Intihar
20.05.2009 08:24
Stran:

 

Za konec

Objektiv Canon EF 85mm f/1.2 L II USM, je res pravi posebnež. Ni namenjen vsakomur, prav tako ga v taki kakovosti zapisa tudi vsako podjetje ne more narediti. Tudi če si ga finančno lahko privoščiš še ni rečeno, da boš z njim zadovoljen. Dodobra ga je treba spoznati, vzljubiti sliko z ekstremno razliko v ostrini in ne ostrini, šele nato spoznaš, kaj da posebno težo temu objektivu. Kdor rad deluje z zaslonkami nad f/4, ni treba da išče ta objektiv. Brez vsakega razmišljanja lahko še vedno uporablja 85mm f/1.8 ali celo 70-200mm f/2.8.

Kot zapisano v naslovu. To je objektiv z dušo, za fotografa z dušo. Torej za posebneža, ki ima rad ekstreme v več pogledih. In od svetlobni moči, do cene in na koncu kakovosti slike objektiv Canon EF 85mm f/1.2 L II USM to vsekakor nudi.
Če ste poetični fotograf (bokeh kot japonci tehnično označujejo neostrino je v direktnem prevodu beseda, poetična neostrina), imate Canon kamero polnega formata (FF), radi fotografirate portrete in imate fotografije z drugačnim pojmovanjem ostrine po globini slike ter vam tudi denar ni težava, potem ta objektiv morate imeti. Kdor pa poleg vsega še rad vzbuja zavist (tudi tistim s kamero druge znamke), potem je za vas prava pot samo tista, da zavijete v fototrgovino. Toda tudi tu boste videli, da je objektiv posebnež. V izložbi za takojšen nakup ga imajo le izbrani. Tisti, ki vedo kaj so »posebni« fotografi.

 

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com