Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Canon EOS-1D X Mark II

02.02.2016 17:15

Canon je predstavil težko pričakovani EOS-1D X Mark II, svoj novi paradni digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat, zasnovan za zagotavljanje najboljše kombinacije kakovosti slike, ločljivosti in hitrosti v vaši dlani. Izdelan, da nudi fotografom konkurenčno prednost od trenutka, ko začnejo s fotografiranjem, EOS-1D X Mark II postavlja nova merila v hitrosti. Omogoča namreč fotografiranje s hitrostjo 14 slik na sekundo s polnim sledenjem AF/AE in 16 slik na sekundo v načinu Live View, kar je popolno za zajem hitro premikajočih se subjektov, bodisi v divjini bodisi na športnih dogodkih svetovne ravni.

Fotoaparat EOS-1D X Mark II, razvit na podlagi povratnih informacij svetovne skupnosti fotografov, ki uporabljajo EOS-1D X, odlikujejo novo tipalo CMOS polnega formata z ločljivostjo 20,2 milijona točk, novi Al Servo AF III+ ter zajem videa 4K do 60p. Zaradi te kombinacije moči in zmogljivosti je fotoaparat pomemben spremljevalec za praktično vsa profesionalna področja.

Ponovna opredelitev kakovosti slike in natančnosti samodejnega ostrenja

EOS-1D X Mark II, ki se ponaša s širokim in z vsestranskim razponom občutljivosti ISO – neverjetnih 100 do 51.200, razširljivih s 50 do 409.600 –, se izkaže v vseh svetlobnih pogojih, od najsvetlejših do skoraj popolnoma temnih.

Za zagotavljanje, da je vsak posnetek zajet z neprimerljivo natančnostjo, je fotoaparat opremljen z izboljšanim 61-točkovnim sistemom samodejnega ostrenja, ki zajame razširjeno področje in izostri v slabih svetlobnih pogojih do -3 EV. Med fotografiranjem z izbranimi povečevalnimi nastavki in telefoto objektivi vam novi sistem samodejnega ostrenja prvič doslej nudi podporo f/8 AF z vsemi 61 točkami, kar vam daje svobodo pri izbiri točke ostrenja. Ob Canonovih priljubljenih profesionalnih tehnologijah samodejnega ostrenja – EOS iTR in nastavitve AF Case – vključuje EOS-1D X Mark II tudi novi AI Servo AF III+, ki izboljšuje občutljivost za sledenje v prizorih, kjer se lahko premiki subjektov zgodijo nenadno, na primer pri živalih, ki se hitro premikajo v divjini.

Z delovanjem v kombinaciji s sistemom samodejnega ostrenja novo merilno tipalo 360k RGB+IR zagotavlja natančno osvetlitev in izboljšano zaznavanje subjekta. Zaznavanje utripanja, ki je bilo prvič predstavljeno v EOS-u 7D Mark II, prav tako zagotavlja konsistentne rezultate pod umetno svetlobo, kar je popolno za dvoranske športne dogodke.

Zajemite vsako sekundo

EOS-1D X Mark II podira meje fotografiranja z visoko hitrostjo, saj omogoča fotografiranje s hitrostjo 14 slik na sekundo s polnim sledenjem AF/AE in v formatu RAW, zaradi česar lahko zajamete pravi trenutek na športnem dogodku ali žival, ki lovi svoj plen. Za tiste, ki potrebujete še več, pa novi fotoaparat omogoča fotografiranje do 16 slik na sekundo v načinu Live View brez samodejnega ostrenja. Z novo zmogljivostjo kartice CFast 2.0 lahko fotoaparat zagotovi neomejeno število fotografij v formatu JPEG ali 170 v formatu RAW z neprekinjenim fotografiranjem z visoko hitrostjo.

EOS-1D X Mark II je najbolj odziven digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat do danes. Deloma je to zasluga novih procesorjev Dual DIGIC 6+, ki zagotavljajo obdelavo ogromne količine slikovnih podatkov, zajetih s tipalom, z visoko hitrostjo. Izpopolnjena zgradba zrcala izkorišča nov pogonski mehanizem, ki omogoča fotografiranje z visokimi hitrostmi ob minimalnem tresenju zrcala ali šumu.

Izdelava filmov 4K profesionalne kakovosti

Canonova dediščina na področju snemanja filmov 4K doseže vrhunec v fotoaparatu EOS-1D X Mark II, ki nudi filmskim ustvarjalcem možnost snemanja v ločljivosti 4K (4096x2160) z različnimi hitrostmi do 60 slik na sekundo na kartico CFast 2.0. Omogoča tudi snemanje filmov Full HD (1920x1080p) z neverjetno hitrostjo 120 slik na sekundo, kar je popolno za snemanje prizorov počasnega gibanja. Odločilne trenutke z videa 4K, posnetega s hitrostjo 60 slik na sekundo, je mogoče izvleči kot fotografijo visoke ločljivosti z 8,8 milijona točkami, kar vam daje še več nadzora nad dejanskim trenutkom zajema.

Filmski ustvarjalci lahko uživajo v hitrem in enakomernem samodejnem ostrenju pri snemanju v ločljivosti 4K in Full HD, zahvaljujoč Canonovi tehnologiji Dual Pixel CMOS AF in možnosti Movie Servo AF. Zaslon LCD na dotik pa omogoča hitro izbiro točk samodejnega ostrenja med snemanjem filmov.

Optimalno upravljanje fotografij in zanesljivost 

Profesionalni fotografi imajo na voljo orodja za upravljanje svojih fotografij, ki jim zagotavljajo preprost prenos le-teh tiskovnim agencijam ali medijem v le nekaj sekundah. Vgrajeni GPS zapisuje snemalne lokacije v podatkih EXIF, kar pomaga profesionalcem pri vodenju natančne evidence njihovih posnetkov. Povezovanje prek žične povezave Ethernet LAN in priključka SuperSpeed USB 3.0 vam omogočata izbiro, kako boste delili fotografije – prek FTP-ja ali neposredno na računalnike. Poleg tega novi brezžični oddajnik[i] datotek WFT-E8 podpira standard visoke hitrosti 802.11ac (5 GHz pas).

EOS-1D X Mark II, ki uteleša oblikovalsko dediščino fotoaparatov EOS, odlikujeta izboljšani oprijem in nadzor, kar nudi boljše delovanje, saj ga je v roki mogoče držati bolj naravno, zaradi odpornosti na vremenske vplive pa je idealen za zunanje posnetke. Iskalo Intelligent Viewfinder II nudi približno 100-odstotno pokritost vidnega polja, z elektronskim prekrivanjem posnetih podatkov, kar pomeni, da vam med fotografiranjem očesa ne bo nikoli treba umakniti z iskala.

EOS-1D X Mark II – ključne lastnosti:

Zajemite subjekte z izjemno kakovostjo slike
Naredite ostre fotografije z neverjetno natančnostjo samodejnega ostrenja
Izjemno visoke hitrosti in zanesljivo delovanje za zajem vsakega trenutka
Z naprednim snemanjem filmov 4K boste oživili svoje zgodbe
Visokohitrostno pošiljanje in upravljanje fotografij

Canon Adria

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com