Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

 

Canon EOS 550D (Rebel T2i) / e-Fotograija Test

Avtor:Matjaž Intihar
25.07.2010 15:24
Stran:

Canon EOS 550D in HOBI fotografi
Prav njim je kamera tudi namenjena. Res da je v tem razredu dražja od kamer drugih proizvajalcev, toda nudi za več kot toliko več. EOS 550D bodo lažje kot konkurenčne kamere uporabljali povsem začetni hobi fotografi, saj EOS kamere v primeru uporabe zelene avtomatike ali slikovnih programov izključi večino gumbov in nastavitev preko menija. S tem kamera še kako pridobi na enostavnosti uporabe.
Napredni hobi fotograf pa že izkorišča kreativne programske nastavitve P, Tv ali Av. Tu kamera z vsemi nastavitvami oživi in nudi kopico možnosti. Menim, da je prav EOS 550D tista kamera, ki si jo lahko kupi začetnik in jo brez težav uporablja v popolnih avtomatikah. Ko pa dobi nove izkušnje, spozna od možnosti več in želi delovati bolj kreativno, mu še ne bo treba kmalu v višji razred kamer, saj EOS 550D nudi veliko tudi za napredne hobi fotografe. Tega sicer cenejše konkurenčne kamere ne nudijo v tolikšni meri in fotograf je po želji boljšega izkoriščanja kamere hitreje prisiljen v nov nakup.

Canon EOS 550D in NAPREDNI fotografi
Naprednemu fotografu EOS 550D nudi veliko. Izbral jo bo tisti, ki ne želi preveč zapraviti za kamero, športna fotografija pa mu ni v prvem planu. V bistvu gre iz pogleda naprednega fotografa EOS 550D zamera za tisto več predvsem glede majhnih mer in posledično držanja kamere v roki. Vsekakor pa lahko EOS 550D še kako odlično služi tudi zahtevnemu naprednemu fotografu kot druga kamera.

Canon EOS 550D in PRO fotografi
Če profesionalni fotograf mora ujeti trenutek, potem mu lahko zadostuje vsaka kamera. Seveda pa obstaja bistvena razlika. Če hobi fotograf lepo hrani svojo kamero, si profesionalni fotograf tega ne more privoščiti. Zato rabi robustnost, te pa kamera razreda v katerem je tudi EOS 550D ne nudijo. Športni fotograf bo pogrešal več kot za njega skromnih 3,7 posnetka v sekundi. Večina pa še nekaj več nastavitev funkcij preko gumbov na kameri in napredne nastavitve preko menija. EOS 550D pa mu lahko služi kot drugo ali tretje ohišje, oziroma glede video zapisa celo več za vse tiste profesionalne fotografe, ki delujejo za spletne portale ali novičarski video.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com