Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

Canon EOS 5D MkIII / Prava naslednica modelov EF, A-1, T90, EOS 3

Avtor:Matjaž Intihar
24.05.2013 16:32
Stran:

 

 

 

Za konec

Kamera Canon EOS 5D MkIII je tisti pravi izdelek, ki te lahko takoj pritegne. Zamisliš se le, ko pogledaš ceno. Pri nas želijo za ohišje »debelih« 3000€. Če se znate malo dogovarjati, lahko prihranite nekaj 100€, kar pa je še za vsaj pol premalo, kot bo treba odšteti za prvi solidni objektiv z dobro ostrino in svetlobno močjo, Tamron 24-70mm f/2,8. Za original Canon EF 24-70mm f/2,8 L II USM, pa zadostuje komaj za četrtino objektiva. Torej EOS 5D MkIII ni poceni »igrača« in pritegne redko katerega za tisti prvi vstop med kamere FF (polnega formata).

V bistvu so lastniki predhodnice (EOS 5D MkII), ki resno delujejo v fotografiji pohiteli in si končno za ne malo denarja kupili predvsem boljši AF, nekaj več hitrosti. Seveda, še marsikaj se najde izboljšanega in lastniki so s to kamero še kako zadovoljni.

Čeprav je Nikon s kamero D800 dodobra presenetil s številom točk in še vedno odlično sliko, pa le redko kdo od Canon uporabnikov nestrpno pričakuje novo zamenjavo za kamero z več točkami. Menim, da bo mnogim dosedanjim uporabnikom EOS 5D MkIII odlično služila tudi, ko bo zunaj že novost.

Sam sem EOS 5D MkIII preizkusil na več FotoPOTEPih in mi je več kot odlično služila, predvsem je kakovost fotografije vrhunska. Seveda ob predpogoju uporabe odličnega objektiva.
Torej še vedno velja. Če želiš izkoristiti tehnične lastnosti kamere in jih prenesti v končni zapis slike, moraš imeti za to primeren objektiv. Ne pozabite na to, ko se odločate za EOS 5D MkIII. Če za objektive niste pripravljeni preveč odšteti, raje razmislite o nakupu EOS 6D.

Stran:
 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com