Naročite se na enovice

http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

 

Canon EOS 6D / Najboljša vstopnica v FF svet (Test)

Avtor:Matjaž Intihar
16.02.2013 12:45
Stran:

 


Če ste že razmišljali o vstopu v polni format, si lahko privoščite želeni denar za EOS 6D, potem menim, da ni dileme. Canon EOS 6D si le oglejte. Nudi več, kot tudi zahtevni hobi fotograf potrebuje. 

Za konec

Kamera Canon EOS 6D je tisti pravi izdelek za naprednega hobi fotografa, ki si želi prednosti večjega tipala, torej polnoformatne 35mm kamere in si lahko privošči boljše objektive z dobro svetlobno močjo. Točno tistega fotografa, ki vstopa v svet polnoformatnih kamer in ne išče 100 in 1 funkcijo, ampak fotografira in uživa v kontroli globinske ostrine. Kdor potrebuje še več hitrih nastavitev preko gumbov, reži za dve kartici in še kakšno bolj ali ne uporabno funkcijo, pa bo tako ali tako raje vzel EOS 5D MkIII. A lej ga zlodja, za meni kar nerazumnih 1100€ bo treba globlje seči v žep. Ni kaj, kdor ima, da. Kdor potrebuje, ta tudi izbere potrebno. Pri Canon že vedo! V naslednjem letu pa ponudijo še več in nov krog nakupov se odpre.

Če! Je vedno ta če. In poznamo »čebula, bula« zgodbo. Na kamero EOS 6D mi je vse nekako odgovarjalo. Ohišje, funkcije, hitrost delovanja..., le ta »prekleta« funkcija poznana že iz EOS 7D, da lahko nastavimo drugo točko ostritve v vertikalnem položaju mi ni dala spati. Zakaj mi to možnost nudite, če so obrobne točke opazno manj občutljive in širše v merjenju, kot centralna. In tako še taka odlično prednost izbledi. Ostriš v horizontalnem načinu s centralno točko, deluje kot treba. Prestaviš kamero v vertikalni položaj, izbere se točka višje, ki pa ni tako občutljiva in še širše polje zajema ima in kar naenkrat deluje slabše. Izklopil sem možnost drugo izbiro točke, prestavil nazaj na centralno in je.

Vse drugo pa mi iz pogleda vstopne FF kamere še kako odgovarja. Povsem znane Canon rešitve, prenesene malo iz Canon EOS 60D, Canon EOS 7D, EOS 5D MkIII, vsakemu EOS uporabniku kamero hitro približajo.

Samo pri kakšni športni fotografiji, bi recimo EOS 7D (fokus, hitrost, ožji zajem) bolj prav prišla. Kjer pa ima svojo pravo vrednost kontrola globinske ostrine, potem pa ni dileme. Kamera EOS 6D je odlična in glede na ceno konkurence povsem vredna svojega denarja. Če je zame kamera Nikon D800 kraljica polnega formata, je Canon EOS 6D vsekakor prva na dvoru, ko se za manj denarja vstopa v ta »pravljični« 35mm svet.

 

Stran:
 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com