Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Canon EOS 760D - Test

Avtor:Matjaž Intihar
04.09.2015 15:29
Stran:

1.Uvod / 2.Kakovost slike / 3.Zaključek

Uporabniška vrednost kamere Canon EOS 760D glede na ceno

Ker je kamera nova je cena 760€ za ohišje, še relativno visoka. Res pa, da za okoli 60€ manj dobite Canon EOS 750D (test).
Kamera iz naprednega razreda, Canon EOS 70D (test) je za okoli 150€ dražja. Ima nekoliko bolj napredno ohišjo, nekaj hitrih nastavitvenih gumbov več, a obenem manj ločjivo tipalo in procesor prejšnje generacije, celo AF je enak, tako da neke nuje po dati več ni.
Kamera Canon EOS 760D nudi veliko novosti in naprednih nastavitev v svojem hobi razredu, kar pomeni tudi za trenutno ceno. Komur je vsega preveč v smislu hitrih nastvitev za hobi fotografijo, bo dal manj in vzel EOS 750D. Za tiste, ki žele več in ne bi posegli po »dragi« profesionalni Canon EOS 7D MkII (test), bo po moje kmalu na voljo nova kamera iz naprednega razreda EOS 80D.

 

Za konec

Z že 10 izvedenko hobi EOS D fotokamere je Canon naredil dovolj velik korak naprej. Hobi fotografu je dodal nekaj želenih lastnosti, da kamera že na zunaj deluje bolj resno. Napredni fotograf je dobil kamero s toliko funkcijami, da za manj denarja lahko dobi še dovolj zanimivo tehniko.
Fotokamere iz vseh razredov postajajo vse bolj namenske. Dobro se ve, katere so namenjene za športne in reporterske fotografe, katere za tiste, ki nudijo ločljivost in profesionalno uporabo, katere so namenjene naprednim fotografom s plitvejšim žepom in katere kamere so v hobi, vstopnem razredu.
Tudi s hobi fotokamero se da posneti veliko motivov v različnih svetlobnih pogojih. Seveda ne nudijo vsega. Vendar hobi fotograf tega niti ne opazi, oziroma ne potrebuje. Profesionalni fotograf bo tako kamero pripeljal do skrajnosti. Slabost hobi fotokamere je za njega samo v tem, da mu lahko v ključnem trenutku ne nudi tistega, kar bi mu profesionalna kamera.
In ker velika večina uporabnikov kamer DSLR še zdaleč ni profesionalni uporabnik, se naj kar ve. Da za hobi fotografijo kamera Canon EOS 760D nudi mnogo več, kot večina potrebuje in da jo lahko postavimo že tudi na začetek naprednega razreda.

1.Uvod / 2.Kakovost slike / 3.Zaključek

 
Avtor: Matjaž Intihar

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com