Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

Canon EOS 7D / e-Fotografija Test

Avtor:Matjaž Intihar
02.01.2011 12:04
Stran:

 

Canon ESO 7D in HOBI fotografi

Kamera vseeno nudi tudi enostavnost uporabe. Zelena in CA avtomatiki sta še neizkušenemu fotografu dobro v pomoč. Nastavitve preko menija se spozna preko navodil, nobene potrebe pa ni, da se hobi fotograf že na začetku spoznava z vsemi. Tiste, ki so v tem članku predstavljene v delu testa "meni za hobi fotografa", so povsem dovolj.

Canon EOS 7D in NAPREDNI fotografi

Canon EOS 50D je marsikateremu naprednemu fotografu nudila premalo. EOS 5D MkII pa je zaradi tipala polnega formata in s tem posledično uporabe samo EF objektivov marsikomu predstavljala prevelik finančni zalogaj. Canon se je odločil pravilno. Za solidno ceno cca. 1600 evro so ponudili odlično ohišje in kopico novih tehničnih rešitev.

Canon ESO 7D in PRO fotografi

Morda kdo dvomi, da bo profesionalni fotograf v roke vzel kamero iz nižjega razreda. Canon ima pri kamerah za profesionalne fotografe svojo filozofijo. EOS 1Ds... je namenjena tistim, ki si žele zmogljivo kamero z več točkami, tipalo polnega formata in jim hitrost delovanja ni na prvem mestu. EOS 1D... je namenjena predvsem športnim fotoreporterjem. Torej tistim, ki rabijo poleg robustnosti najvišjo hitrost zajema in vedno jim manjkajo ozki koti zajema. Zato ima Canon v tej kameri manjše tipalo s faktorjem izreza 1.3X.

Vsak profesionalni fotograf pa potrebuje dva ali celo tri ohišja, da lahko hitro deluje z različnimi goriščnicami, oziroma nikoli se ne ve, kdaj lahko katera izmed kamer zataji. In EOS 7D je s svojim trdnim zaščitenim ohišjem, funkcijami, hitrostjo in ceno kot nalašč za drugo ohišje. Športni fotoreporterji so jo že sprejeli, saj poleg hitrosti nudi še za 0.3X večji faktor izreza kot EOS 1D..., poleg tega pa zaradi večjega števila točk še možnost nekaj večjega izreza.

 

Stran:
 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com