Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

Canon EOS 7D / e-Fotografija Test

Avtor:Matjaž Intihar
02.01.2011 12:04
Stran:

 

Funkcije za HOBI fotografe (rokovanje s kamero)

Kamera EOS 7D za te fotografe niti ni namenjena. Tudi sam priporočam, da si EOS 7D izbere samo tisti fotograf, ki ve, da potrebuje več in ga bo fotografija kmalu zanesla v več.


Na prednjem zgornjem delu kamere je mikrofon, ki nam pri snemanju videa omogoča dober zvočni zapis.


Ob pritisku na gumb ¨Q¨ se prikažejo osnovne informacije, ki hobi fotografu nudijo hiter dostop do prenastavitve funkcije.


Pod programsko funkcijo CA je poenostavljen prikaz kaj bomo dosegli z določeno funkcijo. Levo, sprememba globinske ostrine, v sredini, svetlost slike in desno, tonske vrednosti po naši izbiri.

 

Funkcije za napredne fotografe (rokovanje s kamero)

Za Canon uporabnika je vse na mestu. Nekaj novih funkcij se pa hitro spozna. Še najtežje je pravilno spoznati delovati avtomatskega ostrenja in kontrola bliskavic. Seveda so glavne nastavitve preko menija. Predvsem spremljanje objekta je močno začinjeno z novostmi in možnostmi, zato me prav zanima kdo bo prvi spoznal te možnosti.


Kameri so dodali napredno nastavitev za kontrolo bliska M-Fn. Ob vklopljeni bliskavici, po pritisku na gum bliskavica proži in kamera si shrani nastavitve. Če pritisnete desni spodnji gumb za premik ostritvenih točk in nato pritisnete gumb M-Fn, spreminjate načine ostrenja, kot ste izbrali preko menija.


S programskimi nastavitvami Canon želi kamero približati tudi povsem ljubiteljskim fotografom. Zelena avtomatika in CA nastavitev omogočata enostavnost delovanja. Napredni fotograf pa si sam izbira programsko funkcijo po potrebi glede na motiv. Kamera omogoča tri lastne prednastavljene možnosti C1, C2, C3.


Ob iskalu je gumb za izbiro Live View načina pogleda na motiv ali video zapis, spodaj je hitri gumb za vklop in izklop izbrane funkcije.


Nova sta gumba "Q", ki omogoča prikaz osnovnih izbranih funkcij na zaslonu, gumb "JPEG / RAW" pa zajem slike v obeh datotečnih formatih. To funkcijo (gumb) lahko vklopite, izklopite preko menija.

 

Stran:
 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com