Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Canon EOS C100 Mark II

27.10.2014 16:39

Naslednja generacija Cinema EOS

Canon je razširil sistem Cinema EOS z najnovejšo profesionalno video kamero s širokim tipalom EOS C100 Mark II. Nova kamera gradi na uspehu priznanega modela EOS C100 in ponuja obsežno nadgradnjo z izboljšano kakovostjo slike in večjo prilagodljivostjo, poleg tega pa še enostavnejšo uporabo in možnostjo brezžične povezave.

Prvovrstni rezultati v vseh razmerah

Z uporabo tehnologij modela EOS C500 je kamera EOS C100 Mark II opremljena z zmogljivim slikovnim jedrom za izredne rezultate. CMOS-tipalo Canon Super 35 mm z 8,3 milijona točkami in procesor DIGIC DV 4 nudita bogate barve in velik dinamični razpon, ki je postal sinonim kamer Cinema EOS, medtem ko razširjeno območje občutljivosti ISO od 320 do 102.400 zagotavlja izjemno zmogljivost tudi pri izredno šibki svetlobi. Kamera ima nov sistem obdelave slike za zmanjšanje moiréja in zobčanja, kar ima za posledico ostrejše in jasnejše slike.

EOS C100 Mark II odlikuje Canonova inovativna tehnologija samodejnega ostrenja Dual Pixel CMOS AF, ki omogoča ostrenje in preklapljanje med različnimi subjekti v enem samem posnetku. Podprta je tudi tehnologija Face Detection AF, ki ponuja ustvarjalen nadzor s samodejnim prepoznavanjem in sledenjem obrazov.

Več možnosti ustvarjanja

EOS C100 Mark II ima dva snemalna načina za potrebe različnih tipov produkcij. Dual Format snemalcem omogoča istočasno snemanje zapisa Full HD v formatih MP4 (do 35 Mb/s) in AVCHD (do 28 Mb/s), s hitrostjo slik 60p. Uporabniki lahko izberejo še zapis HD in SD na ločeni pomnilniški kartici SD za enostavnejše deljenje posnetkov. Te lastnosti razširjajo možnosti ustvarjanja, ki jih ponuja EOS C100 Mark II.

Vgrajen Wi-Fi, novost v seriji Cinema EOS, ponuja enostavno deljenje posnetkov prek FTP. V okoliščinah, ki zahtevajo hitro odzivnost, kot je novinarsko poročanje s terena, Dual Format omogoča hitro pošiljanje SD-datoteke neposredno iz kamere, medtem ko je HD-posnetek na varnem.

Brezkompromisno delovanje, kjerkoli že ste

Zaradi trpežne in kompaktne zasnove je EOS C100 Mark II idealna kamera za številne načine uporabe, še posebej tiste z enim samim snemalcem. Nadzor kamere s programsko opremo prek Wi-Fija in združljivost s Canonovim daljinskim upravljalnikom RC-V100 omogočata namestitev kamere na krajih, kjer to v preteklosti ni bilo izvedljivo.To je Sem  Snemalne ekipe tako ohranijo ustvarjalni nadzor tudi v najbolj nemogočih razmerah.

Zaslon EOS C100 Mark II je preoblikovan in odslej omogoča odpiranje na stran, kadriranje je mogoče tudi s stanjem pred kamero. Zaslon OLED ima višji kontrast, bolj žive barve in je odzivnejši tudi pri močni svetlobi. Kamera ima še nagibno elektronsko iskalo (EVF) in večji nastavek. Mikrofon v ročaju prinaša številne profesionalne možnosti zajema zvoka, medtem ko mikrofon vgrajen v ohišje omogoča uporabo kamere v minimalni konfiguraciji.

Objektivi EF - neomejene možnosti

Kot del sistema EF je kamera EOS C100 Mark II združljiva s Canonovo priznano serijo izmenljivih objektivov EF in kinematografskih objektivov 4K EF, s katerimi se uporabnikom odpirajo praktično neizmerne možnosti ustvarjanja. 

EOS C100 Mark II - ključne lastnosti:

• Tipalo CMOS Super 35 mm z 8,3 milijona točk, ISO 102.400
• Dual Pixel CMOS AF in Face Detection AF
• Snemanje v dveh formatih AVCHD/MP4 do 1080/60p
• Zaslon OLED; izboljšano iskalo EVF
• Vgrajen Wi-Fi in možnost daljinskega upravljanja 

Avtor: Canon Adria

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com