Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

 

Canon PowerShot G12 / Kraljica kompaktnega sveta?

Avtor:Matjaž Intihar
19.10.2010 15:33
Stran:

Za konec
Pričakoval sem več. Dobili pa smo enako ohišje z nekaj malenkostnimi dodatki. Celo zelo podobno je s tistim od konkurenčne kamere Nikon P7000. Toda vseeno. Canon PowerShot G12 je še vedno najbolj zanimiva kamera za vse, ki bi radi še vedno ostali med kompaktnimi fotokamerami obenem pa bi radi hitro do osnovnih prenastavitev. In prav možnost hitre kontrole ISO, EV, programov osvetlitve, točk ostrenja, merjenja svetlobe in hitrih nastavitev preko »funktion« gumba pripomorejo, da je naprednim fotografom, ki že poznajo kamere DSLR še kako domača.
Vedno pa se postavi če. V tej kameri za več manjka še višja hitrost delovanja in kakovost slike. Tu so že kamere z večjimi tipali, izmenljivimi objektivi in so podobne velikosti ter cene. Tu pa se vidi, da Canon želi z G12 zapolniti neko vrzel med temi kamerami, saj lastne še ni predstavil in raje prepričuje fotografe za hitrejši prestop med uporabnike kamer DSLR.
Dokler pa tudi Canon ne gre v novi razred kamer, bo pri njih G12 kar najvišji razred do kamer DSLR. Ali vam zadostuje pa že sami veste. Odlika G12 je množica hitrih nastavitev, katere omogočajo samo kamere DSLR najvišjih razredov. Če jih znate izkoristiti in veste do kje vam G12 lahko služi po kakovosti slike potem je to to. Drugače je bolje poseči po bolj enostavnih kompaktnih kamerah, s tem dati za kamero manj denarja, ali pa kar takoj vstopiti med uporabnike recimo Canon EOS 1000D.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com