Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Canon PowerShot G7 / Test

Avtor:Matjaž Intihar
19.01.2007 18:58
Stran:

 

 

 

Kakovost fotografije

 

Kot fotograf še vedno iščem kompaktno kamero, ki bi mi bila sopotnica in rezerva pri uporabi DSLR kamere. V analogni dobi me je majhna kompaktna kamera velikokrat rešila pri zajemu motiva, saj je bila vedno pri roki. Seveda analogne kompaktne kamere niso nudile nobenih posebnih programskih nastavitev kot danes PowerShot G7. Je pa marsikatera (Olympus mju) imela kakovost slike na izredno visokem nivoju, oziroma nekatere celo na višjem kot SLR z večino zoom objektivov (Cotax T2, Leica Minilux). Res pa, da nam te kamere niso nudile zoom objektiva, ampak samo fiksni objektiv z goriščnicami okoli 32mm.

 

Canon PowerShot G7 je zaradi svoje kompaktnosti lahko za profesionalnega uporabnika to, kar so bile kompaktne analogne kamere včasih. Še vedno gre v žep in je programsko izredno zmogljiva. Seveda pa se pri podrobnem pregledu kakovosti slike digitalne kompaktne kamere še ne morejo primerjati z DSLR kamerami. Tudi zelo zmogljiva G7 ne. Vendar pa je namen in uporabnost kamere PowerShot G7 povsem drugačna. In s svojo kompaktnostjo, 6X-nim zoom objektivom, možnostjo delovanja pri visokem ISO ter solidno hitrostjo zadovolji v prvi vrsti zahtevnejšega družinskega fotografa, je pa tudi zaradi zgornjih vrlin lahko tudi odlična za popotniškega fotografa. Če pa že služi kot druga kamera pa so fotografije iz nje lahko povsem zadovoljive za revije in časopise oziroma služijo za reportažni zapis.

 

Že spodnje slike kažejo, da je PowerShot G7 še vedno kompaktna kamera z vsemi slabostmi majhnih tipal. Vendar, če kakovost fotografij ocenjujemo iz pogleda družinske, popotniške ali celo reportažne fotografije je več kot odlična.


Osnovni motiv.


Izrez 1:1, 100ISO.


Izrez 1:1, 100ISO. Ostrina kot zapis nista vrhunska, a od 10M točkovnega tipala kaj več niti ne moremo pričakovati v največji povečavi.


Izrez 1:1, 400ISO.


Izrez 1:1, 400ISO. Še vedno zelo soliden zapis. V povečavi na papirju v velikosti A4 napak (pikic) niti opazili ne bi.


Osnovni motiv pri HI ISO (3200).


Izrez 1:1, HI ISO.


Izrez 1:1, HI ISO. Šum je izrazit, toda za kompaktno kamero še vedno dobra ostrina. Canon preko svojih algoritmov ne obdela slike do te mere, da detajli niso nerazpoznavni. V primerjavi z večino konkurence dobra kakovost pri tako visoki občutljivosti.


Canon PowerShot G7. Široki kot 35mm.


Canon PowerShot G7. Ozki kot 210mm (ekv.35mm).


Canon PowerShot G7. Široki kot 35mm (ekv.35mm). (izrez 1:1)


Canon PowerShot G7. Ozki kot 210mm (ekv.35mm). (izrez 1:1)


Canon PowerShot G7. Široki kot 35mm (ekv.35mm). Kromatske aberacije skoraj ni. (izrez 1:1)


Canon PowerShot G7. Ozki kot 210mm (ekv.35mm). (izrez 1:1)


Canon PowerShot G7. Ozki kot 210mm (ekv.35mm). (izrez 1:1)


Canon PowerShot G7. Ozki kot 210mm (ekv.35mm). (izrez 1:1)

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com