Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.cyberstudio.si
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

Canon Powershot SX 1 IS / Fotokamera za odličen HD video

Avtor:Matjaž Intihar
20.06.2009 09:28
Stran:

SX 1 IS nam nudi zelo kakovosten video zapis s še boljšim stereo zvokom. Kamero sem preizkusil na več dogodkih. V primerjavi z drugimi kompaktnimi kamerami je njen video zapis med najboljšimi. DSLR kamere imajo opazno slabši zvočni zapis, nerodne so za snemanje videa in brez AF fokusa. Kamera SX 1 IS ima še dve dobri lastnosti. Med snemanjem videa je povsem neslišno AF ostrenje, kot premik goriščnic. Spodnji prikazani video zapisi so zaradi dodatne kompresije na YouTube opazno slabše kakovosti kot originalni zapis.


Za ta video zapis se zahvaljujem svojemu nekdanjemu podjetju Papirnici Vevče, ki me je povabilo na fotografiranje in snemanje iz zraka.


Video zapis posnet s kamero SX 1 IS.

Kamera SX 1 IS je v osnovi namenjena za vse tiste fotografe, ki dajo velik poudarek na kakovosten video v polni HD ločljivosti in fotografijam s stranicami, ki so že prilagojene TV zaslonom s stranicami 16:9. V domeni kakovosti zapisa fotografije je SX 10 IS v opazni prednosti pred SX 1 IS. Tako da, če je vam bolj pomembna fotografija kot video, si raje izberite SX 10 IS (Test KLIK). Tudi ta kamera omogoča video zapis, sicer manjše ločljivosti, vendar bo za mnoge fotografe še vedno dovolj kakovosten in uporaben. Na koncu boste ob izbiri SX 10 IS še prišparali!
Obe kameri sta povsem v vrhu uporabniške vrednosti kot kakovosti zapisa v mega zum razredu. Danes jim je konkurenčna samo Sony HX1, kateri bi lahko rekli mešanica obeh Canon kamer z nekaj slabšimi lastnostmi. Vse ostale kamere v tem mega zum razredu pa v določenih detajlih že opazno zaostajajo. Ker pa so te konkurenčne kamere v nižjem cenovnem razredu in marsikateri uporabnik ne potrebuje vseh lastnosti Canon kamer, so lahko tudi zadovoljive za uporabo.

Ob preizkusu video zapisa kamere SX 1 IS lahko rečem, da je med najboljšimi tudi v primerjavi s kamerami DSLR, ki nudijo video zapis. Povsem pa odstopa v kakovosti po zapisu zvoka in kamero SX 1 IS lahko izkoristimo za še kaj več kot samo družinsko uporabo. Sam sem jo kar za poslovni, ko so me iz Papirnice Vevče povabili, da jim posnamem ogledni video zapis.

Še enkrat naj poudarim. Izberite SX 1 IS, če vam je ljubši video in SX 10 IS če vam je ljubša fotografija!

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com