Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Canon PowerShot SX 40 HS / Megazum standard - TEST

Avtor:Matjaž Intihar
01.02.2012 12:36
Stran:

 

Zaključek

Canon ne eksperimentira. V roke primete katerokoli njihovo kamero in se hitro opazi, da so si nastavitve podobne. Pa naj bo to zmogljiva kamera DSLR, kompaktna iz nižje cenovnega razreda ali nova SX 40 HS.
Kamera SX 40 HS je brez povedano ovinkov odlična mega zum kamera. Še vedno je tista, ki je med najbolj konkurenčnimi v svojem razredu. Zdaj, ko je SX 40 HS tako velikih dimenzij se mi hitreje postavi vprašanje, če ne bi pogledal še k konkurenci Sony, Panasonic. Obe imata tudi višje ločljivi zaslon. Toda po drugi strani. Če bi si že želel zmogljivo mega zum kamero za namen družinske/izletniške fotografije, potem je SX 40 HS lahko to kar potrebuješ.
Obenem je SX 40 HS prijazna do vseh uporabnikov. Tako tistih, ki bi jo radi izkoriščali zgolj v popolnih avtomatskih nastavitvah, kot tistih, ki bi jo izkoriščali v slikovnih avtomatikah in na koncu tudi fotografov, ki radi izkoriščajo kreativne možnosti.
Kamera Canon SX 40 HS je odlična za vse tiste, ki si žele vse v enem ohišju. Od velikega razmerja med goriščnicami, uporabe kamere v enostavnih ali kreativnih nastavitvah in z dobro kakovostjo slike ter HD videa. Seveda mišljeno odlična predvsem za družinske/hobi fotografe, ki bi radi uporabniško zmogljivo kamero. Tisti, ki si žele kaj manjšega za v žep, bodo izbirali med IXUSi, malo bolj zahtevni pa že pogledali za EOS DSLR sistemom. Toda, če bo SX 40 HS vaša prva izbira in boste čez čas želeli več vedite, da bo preskok med kamere EOS dokaj enostaven. Funkcije kot vse nastavitve so si zelo podobne. Zato se boste lahko hitro posvetili samo menjavi objektivov in višji hitrosti zajema ter obdelavi slike. Seveda, če se boste kameri DSLR posvetili. Če mislite delovati tudi s kamero DSLR v avtomatskih rešitvah, bo mogoče kar najbolje, da ostanete na SX 40 HS. Res, ni slaba kamera. Po mojem mnenju še vedno med najboljšimi v mega zum razredu. Bi zapisal najboljša, vendar vedno poudarjam, najboljše kamere ni, je samo najboljša za »naš« namen fotografiranja. Meni osebno se zdi samo prevelika. Vendar sam sem mogoče malo čuden, ker imam v rokah vedno kakšno drugo kamero, pa bi si med kompaktnimi izbral kaj manjšega. Toda za kamero, ki nudi vse v enem verjemite, da naj bo tudi za večino vas SX 40 HS, prva izbira. Predvsem to velja za vse, ki vam je ime Canon še posebej pri srcu. SX 40 HS ne glejte le v primeru, da vam Canon kamere ne dišijo ali vam to ime nekako ne gre. Je tako dobra, da bi mogoče celo spremenili mišljenje in posegli po njej. To pa ne gre, ane!

 

Stran:
 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com