Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Canon video HD kameri XF205 in XF200

08.04.2014 13:40

Canon je predstavil kompaktni kameri XF205 in XF200

Canon je razširil nabor profesionalnih video naprav z modeloma XF205 in XF200 – s parom kompaktnih video kamer, ki ponujata zmogljive lastnosti, profesionalno funkcionalnost in visoko raven kakovosti slike za številne načine uporabe.
Naslednici Canonovih zelo uspešnih kamer XF105 in XF100 sta izboljšani na podlagi povratnih informacij profesionalcev z različnih področij videa. Z razširitvijo serije XF obe kameri ponujata še večjo vsestranskost. Z zmogljivejšim sistemom Canon HD Video, s številnimi snemalnimi načini, z brezžično povezljivostjo in izboljšano zasnovo snemalcem omogočata večjo svobodo pri snemanju, pregledovanju in distribuciji posnetkov.

Vsestranska zasnova

Novi kameri uporabnikom omogočata s kompaktnim kamkorderjem doseči več kot kdajkoli prej. Z združitvijo izvrstne kakovosti slike in novih profesionalnih možnosti ponujata visoko stopnjo prilagodljivosti.
Oba modela poganja sistem Canon HD Video s precejšnjimi izboljšavami. Vsaka uporablja 26,8 mm širokokotni objektiv Canon HD z 20-kratno optično povečavo, ki deluje skupaj z najnovejšim Canonovim tipalom HD CMOS PRO in zmogljivim procesorjem DIGIC DV 4. Snemanje v formatu 50 Mb/s MPEG in vzorčenje barv 4:2:2 dajeta video kakovost, primerno za televizijsko oddajanje, z visoko občutljivostjo in širokim dinamičnim razponom, ki zagotavlja odlične rezultate tudi pri šibki svetlobi.

Optimizirani za profesionalce; dostopni vsem

XF205 in XF200 sta zasnovani za podporo vse bolj številnim in raznolikim zahtevam snemalcev – omogočata jim namreč snemanje za različne platforme hkrati. Nabor snemalnih možnosti omogoča hkratno snemanje datotek visoke ločljivosti MXF na CF-kartice in datotek MP4 na SD-kartice, v HD ali nižji ločljivosti. To je idealno za snemanje za televizijo ter spletno predvajanje.
Kameri sta zasnovani tako, da je njuna uporaba intuitivna. Vrtljiv ročaj ponuja dodaten nadzor in stabilnost, zmanjšuje obremenitev in ponuja večje udobje med daljšimi snemanji. Trije ločeni obroči na objektivu za ostrenje, povečavo in zaslonko so domači izkušenim snemalcem ter omogočajo hitrejši odziv v dinamičnih snemalnih pogojih.
Občutne izboljšave so bile narejene tudi za zagotavljanje enostavnejšega kadriranja in nadzora snemanja. Optimizirano iskalo ima ločljivost 1,23 milijona točk za boljši nadzor ostrenja. 3,5-palčni zaslon OLED ima večji kontrast, bolj žive barve in hitrejšo odzivnost, zaradi česar je veliko boljši za delo v svetlih svetlobnih pogojih.
XF205 in XF200 sta idealni orodji tudi za manj izkušene snemalce. Poleg nadzora in natančnosti, ki ju pričakujejo profesionalci, z intuitivnim razporedom gumbov, popolnoma samodejnim snemalnim načinom in številnimi asistenčnimi sistemi, vključno s prepoznavanjem obrazov, zanesenjakom zagotavljata izvrstne posnetke.

Profesionalen zvok in povezljivost

Izboljšan zajem zvoka zagotavlja tudi profesionalno kakovost zvoka, primerno za televizijsko oddajanje. Oba modela podpirata štirikanalno linearno snemanje PCM, dva priključka XLR omogočata uporabo profesionalnih mikrofonov. Vgrajeni stereo mikrofoni in 3,5 mm priključek mikrofona ponujajo številne možnosti zajema zvoka.
Oba modela imata Wi-Fi in Ethernet LAN za neposredno ali brezžično povezavo s številnimi napravami, kot so pametni telefoni, tablice in prenosniki. Brezžična povezljivost omogoča upravljanje na daljavo, ogled posnetkov na daljavo in priročen prenos datotek prek protokola FTP brez uporabe dodatne programske opreme. Poleg tega nova funkcija CameraAccess omogoča pretakanje datotek nižje ločljivosti na drugo napravo prek Wi-Fija, s čimer se pospeši izmenjava vsebin.
XF205 dodaja možnosti povezovanja s priključki 3G-SDI/HD-SDI, Timecode in Genlock za lažjo integracijo na snemanjih z več kamerami ali z drugo televizijsko opremo.
Kieran Magee, direktor trženja za profesionalno opremo v Canonu Europe, je povedal: »Novi kameri XF205 in XF200 sta logičen korak v evoluciji serije XF, ponujata izboljšano funkcionalnost, poleg tega pa pomenita korak naprej v kakovosti slike in zvoka. Zaradi svoje vsestranskosti so kamere serije XF priljubljene med številnimi uporabniki, nove lastnosti, ki smo jih dodali v nova modela, jim dajejo še večjo izbiro in ustvarjalno svobodo, kot so je bili doslej deležni pri kompaktnih kamerah.«

Avtor: Canon Adria

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com