Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
 http://www.cyberstudio.si/
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587

Filipini - v srcu Tihega ocena

28.07.2017 11:59

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Od Manile, do vulkana, plavanja s kitovci, čokoladnih hribčkov, do podzemne reke in neskončnih plaž!

Filipini so z več kot 7000 otoki zagotovo, vsaj še do sedaj, z izjemo nekaterih turistično obiskanih otokov, pozabljena dežela. 95 odstotkov površine države zavzema 11 velikih otokov, na katerih živi 98 odstotkov prebivalstva. Odmaknjeni od hitenja ponorelega sveta, s svojo nedolžnostjo in nevsiljivostjo ponujajo obiskovalcu vrnitev k svojemu bistvu, ko človeku obstoja še ni bilo potrebno dokazovati v smislu denarja ali materialnih dobrin. In predvsem ljudje na tem koncu sveta nas pozitivno presenetijo. So razumevajoči, vedno nasmejani in pripravljeni na pogovor, ter delujejo zelo pristno. Ne moreš spregledati čudovito turkizno morje Tihega oceana, rajske palme, ter sanjske plaže. Ja, kdor želi morje, otoke, peščene plaže in palme ter nekaj osnovnih turističnih izletov, bo tu našel vsega v veliki meri. Pravi ODKLOP!

 

19. janurja do 4. februarja 2018
Informacije in prijave (Več...)

Več na predstavitvi 11. septembra ob 19h. (lokacija predavalnice)

 

Filipini te vedno očarajo. Tam dobiš občutek, da v življenju ni potrebno vedno hiteti, ampak si moramo vzeti čas za trenutek. Ob gledanju sončnega zahoda na samotni peščeni plaži veš, da to ni bil zadnji obisk tega čudovitega kosa sveta.

 

 


 

1. in 2. dan / Ljubljana - Manila

Iz enega od bližnjih letališč poletimo proti Manili. Sedem ur časovne razlike doseže, da smo dan kasneje šele v Manili, a na poti nazaj v istem dnevu.

3. dan / Manila

14 milijonsko mesto Manila je prestolnica Filipinov, ki s svojimi 7.107 otoki po mnenju mnogih ostaja ena zadnjih rajskih destinacij na svetu, ki je še niso preplavile množice turistov. Čas bo za ogled mesta, tržnic, parkov in seveda brez sončnega zahoda na obali v Manili ne gre.

4. dan / polet na Cebu in s trajektom na otok Bohol

Manila je preveč natrpano in za prevoz z avti nevzdržno mesto, da gremo raje naprej. V tiste prave kraje, ki v naših zimskih mesecih delujejo čudežno. Turkizno modro toplo morje in bele plaže kar vabijo k uživanju. Pokrajina, plaže, čolni in ljudje pa k fotografiranju.
Iz Manile z avionom na otok Cebu, od tam pa s trajektom na otok Bohol, ki je po velikosti 10 največji. Še vožnja do hotelčka in trodnevno raziskovanje otoka se začne.

5. dan / Bohol - Čokoladni hribčki in opice Terzijke ter plaže

Čokoladni grički naj bi nastali že v času, ko je bilo tu še morje, kot ostanki velikih koralnih grebenov. Lahko se povzpnete na enega od njih, kjer vam oko obstane na majhnih zelenih kupčkih, ki pa se v sušnem obdobju obarvajo v rjavo barvo in tako delujejo kakor čokolada. Zanimivo za oko in ob dobri svetlobi za kamero.
Ob poti gremo še do najmanjših opic na svetu – terzierke (Carlito syrichta), lokalno jim rečejo tudi mawmag ali mamag. Velike so za človeško dlan, s krhkimi koščicami in očkami, ki so baje večje, kot njihovi možgani. Prikupni živalski prebivalci otoka Bohola, veljajo za ogroženo vrsto in jih najdemo samo še na nekaterih redkih lokacijah po svetu.

6. dan / Bohol - Anda beach

Dajmo si dan počitka. Čaka nas poležavanje in uživanje s koktejlom ali hladnim pivom v roki, na osamljeni plaži Anda. Do nje pa je kar nekaj km in ustavili se bomo v vaseh, šli do tržnice po tropsko sadje, med nasmejane ljudi za kakšen portret.

7.dan / Cebu

Otok Bohol zapustimo s trajektom in pristanemo v pristanišču mesta Cebu city na isto imenskem otoku. Pohajkovanje po mestu.

8. dan / Oslob

Eden od vrhuncev potovanja po Filipinih je, plavanje z mogočnimi orjaki – kitovci (whale shark). Ta ogromna bitja, ki so mimogrede največje ribe na svetu, se zadržujejo ob obali mesteca Oslob, ki je približno tri ure oddaljen od glavnega mesta Cebu city-a. Ko se z masko  prvič potopiš in jih zagledaš v vsej svoji veličini, te preplavi adrenalin, ki se meša s spokojnostjo in straho spoštovanjem. Kako ogromni so in kako majhnega se počutiš ob teh bitjih kar težko opišeš ali poveš, to je enostavno trebno doživeti.

9. dan / Palawan - Puerto Princessa

Zjutraj polet iz Bohola. Otok Palawan je bil razglašen za najlepši otok sveta in treba je priznati, da mu ta naslov prav pristoji. Podolgovat otok po dolžini meri kar 450 kilometrov. Nekje na sredini leži Puerto Princessa, glavno mesto, ki je dokaj veliko in eno najbolj ekološko ozaveščanih na Filipinih. Mestne ulice so zelo čiste in veliko število posebnih triciklov, značilnih za otok Palawan, dajejo mestu poseben čar ter domačnost. Turistov v mestu ni veliko. Večerni potep po mestu in najbolje bo obiskati kakšen lokal s karaokami.

10. dan / Puerto Princessa - podzemna reka

Podzemna reka ima svoj ozek in pravzaprav dokaj nerazpoznaven vhod, vendar se po vstopu kmalu odpre v širše dvorane, skoraj avenije. Kanuji tiho drsijo po vodi, vseskozi pa nas bodo na poti spremljali čudoviti
stalaktiti in stalagmiti. Navdušujoč je tudi veliki notranji prostor, ki se vsakemu obiskovalcu odpre pred očmi v podobi kupolaste dvorane. Pozno popoldan vrnitev v hotel in naš predlog: odlična masaža, se bo še kako prilegla.

11. dan / Honda bay

Če bo le ugodno vreme, gremo na pot zgodaj, da ulovimo sončni vzhod na malih otočkih s prelepimi peščenimi plažami Honda bay-a. Idilični otočki, čisto morje in brezskrbnost, ki jo tu doživiš so enkratni.

12. dan / El Nido

Dopoldan gremo na sever otoka, do El Nida, popotniškega bisera Filipinov. El Nido je manjša ribiška vas, od tu pa se začenjajo izleti na bližnje otoke. Od sveta odmaknjeno področje očara s svojo neokrnjeno naravo, preprostimi hotelčki in privatnimi penzioni, prijaznimi domačini in okusno hrano. Tukaj ni prestižnih in zvenečih hotelskih verig, vse je preprosto in prav zaradi tega odmaknjeno od množičnih turističnih poti. Vrvež na uličicah in cesti pride do izraza zvečer, ko se izmučeni turisti vračajo z izletov po otočkih. Tu so izleti po okoliščkih otokih in znamenitostih vredni ogleda.

13. dan / El Nido

Ves dan bomo z ladjico odkrivali čudoviti arhipelag 45 kraških otočkov, med smaragdno zeleno in modro belo laguno z visokimi apnenčastimi klifi ostrih linij. Lepota narave je bila večkrat prizorišče snemanj, kot je Surviver, priljubljeno pa je tudi kot prizorišče za sklepanje porok. Izkušeni domačini točno vedno, kam odpeljati naravnih lepot željne goste. Obiskali bomo lagune in kraško jamo potopljeno v laguno. Na otočkih se nahajajo divje nedotaknjene plaže, kjer se bomo brezskrbno kopali in z masko raziskovali bogat podvodni svet.

14. dan / El Nido

Še en dan za eventuelne izlete ali samo uživanje na eni najlepših plaž La Cabanas, s kristalno čisto vodo. Zvečer pa uživanje v ritmih El Nida.

15. dan / Puerto Princessa

Čaka nas vožnja do Puerta Princese, kjer bomo naredili še zadnje nakupe spominkov in na Palawanu še zadnjič prenočili.

16. dan / Manila - Ljubljana

Zjutraj polet v Manilo in nadaljujemo polet domov.

 

Destinacija: Filipini (predstavitev bo 11. septembra)
​Trajanje: 16 dni

Odhod: 19/01/2018
Prihod: 04/02/2018
Cena: €1,890

Več na predstavitvi 11. septembra ob 19h. (lokacija predavalnice)

 

Informacije in prijave (Več...)

 

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

 

 
 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com