Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Foto LCD okvirji / Jobo X7

Avtor:Matjaž Intihar
27.01.2009 22:10

LCD okvirji za fotografije so vse bolj priljubljeni tudi pri nas, saj nam za razliko od klasičnega albuma ponuja tudi samodejno nenehno menjanje prikazanih fotografij. JOBO nam za ceno ccxa. 130€ nudi zelo soliden 7 pačni (9x14cm) LCD zaslon, ločjivosti 720x480 točk, v kontrastnem razmerju 400:1 in svetilnosti 230cd/m2. JOBO X7 nudi 1GB notranjega spomina in reže za CD, SD, MMC, XD in MemoryStick pomnilne medije (v kolikor imate medij MemoryStickDuo boste morali uporabiti adapter, ker je kartica Duo premajhna za vstavitev v režo).

Zaslon je dobro viden praktično iz vseh kotov. Uporabniški vmesnik je enostaven in primeren tudi za tiste, ki si z elektronskimi zadevami niso povsem na »ti«. Če imamo fotografije na enem izmed prej naštetih pomnilnih medijev le tega vstavimo v režo, JOBO foto okvir sam zazna, da smo v režo dodali medij, ga prebere in v kolikor so na njemu samo slike jih začne predvajati samodejno. Seveda to še ne pomeni, da je vse prepuščeno izključno avtomatiki. V kolikor želimo fotografije shraniti v notranji spomin bomo to morali storiti preko USB povezave.

V meniju lahko prenastavljamo svetlost zaslona, jezik (slovenščine ni med opcijami), budilko, uro in kar je najpomembneje, nastavimo lahko čas vklopa in izklopa LCD foto okvirja, da nas med spanje ne moti, zjutraj nas pa že razveseljuje z bolj ali manj všečno fotografijo ob našem prebujanju. Okvir ni namenjen samo za razkazovanje fotografij na nočni ali kateri drugi omarici. Lahko ga uporabimo tudi kot prenosni foto album.

Notranja baterija (1500mAh) mu omogoča več kot dvo urni pregled fotografij, kjerkoli na terenu. V koliko imamo na pomnilnem mediju več kot eno fotografijo lahko od foto okvirja zahtevamo, da samodejno menja prikazane fotografije ali pa fotografije menjamo ročno. JOBO LCD foto okvirju gre malo zameriti samo počasno branje podatkov iz kartice ter najkrajši interval menjavanja fotografij (5 sekund). Celoten okvir je velikosti 182x131x27mm, teže 482g. Sam okvir je zaščiten v posebni torbici, ki služi za podpornik in jo lahko tudi odstranimo.

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com