Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

Kako fotografiramo tek?

23.10.2018 23:32
Stran:

Zaključek in nasveti ob fotografijah

Kot velja za vse druge motive, velja tudi za fotografiranje tekačev, da moramo poznati šport, se dogovoriti s tekačem za kar najboljši njegov posnetek in imeti fotokamero z nastavitvami pripravljeno za delovanje. Še najbolje bo, če se lahko že prej preizkusimo in smo na samo tekmovanje pripravljeni. Sam pravim, da moramo biti pripravljeni takrat, »ko moramo prinesti posnetek«!. V tem primeru posnetek našega tekača, ki nas je poprosil za fotografijo. Če bo s fotografijo zadovoljen, boste zadovoljni tudi vi in se naslednjič lahko preizkušate še z dodatnimi tehnikami.

1
Tehnično posnetkoma nimamo kaj očitati. Vendar ena stvar pa moti. To je pregib noge in deluje, kot da tečeta brez noge od kolena navzdol. Prav zato je dobrodošla funkcija zaporednega fotografiranja, da tekača dobimo v lepšem koraku. (sliki spodaj)

 

 

Kreativnost pri fotografiranju teka!


Ne fotografiramo vedno samo dobro vidnega tekača, ki nam je blizu. Lahko smo tudi kreativni in tek, tekača prikažemo drugače. Tekač v spodnjem desnem delu slike je oddaljen več kot kilometer. Dolga goriščnica 200mm ima drugačno perspektivo in 300m visoka sipina v ozadju se skoraj povsem splošči. Pika na i tej sliki pa je prav tekač. Čeprav je komaj opazen pa sliko vsekakor lahko damo v naš tekaški album. Naša kreativnost naj ne pozna meja. 

 

Če želite več motivov, oziroma narediti reportažo, ne pozabite na fotografije z napisom prireditve, pokažite množico, priprave na tek, znane tekače, osebnosti, štart in nekaj posnetkov, ko imamo štartni napis še z množico, tekače na progi, ob zaključku teka so na obrazih prikazani silni napori in želja po rezultatu, cilj z napisom prireditve in čas teka, utrujenost, veselje, podelitev nagrad, skupinske fotografije…

Predvsem pa velja; praksa, praksa in še enkrat praksa. Ko vam bo tehnika že v malem prstu, začnemo z iskanjem kompozicije in pravega trenutka (članek – Pravi trenutek v fotografiji). Kar pa zna biti na začetku iskanja težje, kot se spoznati s tehniko. Torej, praksa!

 

Vprašajte za nasvet!

Avtor članka vam je na voljo za fotografska vprašanja na e-naslovu e-Fotografija.

Priporočam v branje:

(članek: AF-C (AI Servo) / Avtomatsko ostrenje v načinu sledenja objekta)
(članek – Avtomatsko ostrenje AF)
(članek – Pravi trenutek v fotografiji)

 

O avtorju: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Deli članek prijateljem / Spremljaj e-Fotografija.si

 

 

 

 
Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com