Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.cyberstudio.si
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

Fotokamere DSLR na našem trgu (november 2009)

Avtor:Matjaž Intihar
17.11.2009 11:28
Stran:

Profesionalni razred kamer DSLR

Canon EOS 1D MkIV
Canon postavlja na trg kamero, ki naj bi zopet postala orodje večine fotoreporterjev. Visoka ločljivost za te kamere in občutljivost tipala, hitrost zajema, odličen zaslon in polni HD video zapis dajejo tej kameri najvišjo vrednost. Seveda v domeni reporterske fotografije. Canon še vedno vztraja pri »crop« tipalu 1,3X. S tem se pridobi na ozkem kotu, s širokim pa je nekaj težav glede izbire objektiva za bolj univerzalnega fotografa. Torej odlična kamera za reporterje in malo manj za ostale.


Canon EOS 1Ds MkIII
Če je serija 1D namenjena hitrosti, torej predvsem fotoreporterjem, je izvedba "Ds" namenjena studijski fotografiji in vsem, ki si želijo kakovost v velikih povečavah.
Ker je kamera že kar malo v letih (gledano iz smeri digitalne fototehnike) jo je EOS 5D MkII že v marsičemu prehitela. Tako ostaja prednost EOS 1Ds samo še glede ohišja. Zato o EOS 1Ds Mk III ni treba več dosti zapisovati. Ker se te visoko profesionalne in zelo drage kamere v večini primerov kupuje zelo namensko, bodo sedaj po prihodu EOS 1D Mk IV, vse oči odprte v naslednje leto in prihod EOS 1Ds Mk IV.


Nikon D3s
Po kameri Nikon D3, ki je pokazala svojo izredno široko območje možne uporabe, so pri Nikon pohiteli z novo, spremenjeno kamero. Vendar so te spremembe večje kot na zunaj kaže samo dodana črka s. Z njimi je Nikon dal svojim profesionalnim uporabnikom orodje, ki ne samo da je hitro po zajemu slike in visoki občutljivosti, ampak je zaradi tipala polnega 35mm formata (FF) res široko uporabno. Za določene primere sicer moti dokaj nizka ločljivost, vendar ima za to Nikon odgovor v D3x.


Nikon D3x
Če je D3s nizko ločljiva profesionalna kamera namenjena hitrosti po delovanju in občutljivosti, je D3x njeno nasprotje. Kljub kar 24M točkovnemu tipalu premore še vedno solidno kakovostno sliko tudi pri občutljivosti 800 ISO. To je kamera katero si danes želi vsak fotograf, ki poleg robustnosti ohišja, želi najvišjo kakovost slike v večjih povečavah.


Olympus E-3
Mogoče se bo kdo vprašal, zakaj sem kamero Olympus E-3 sploh postavil med profesionalne kamere? Predvsem izredna trdnost in zaščita ohišja, odličen ultrasonični sistem čiščenja tipala in vrtljiv zaslon dajejo tej kameri posebne možnosti, ki jih znajo ceniti tudi profesionalni fotografi po svetu. Toda, glede tehničnih lastnosti jo je že »povozil« čas in je danes primerna samo še za tiste fotografe, ki bi radi dali malo denarja v zameno pa dobili izredno robustnost in skoraj prislovično neuničljivost kamere. Vse ostalo pa naj prinese E-4.

 

 


Izbirate opremo in ste v dilemi glede prave izbire? Vprašajte nas, pomagali vam bomo. V vaši elektronski pošti napišite za kateri namen fotografiranja želite fotokamero, katere ste si že ogledali in koliko ste za opremo pripravljeni plačati. Pišite nam na: info@e-fotografija.com

Po nakupu kamere vam je za lažje spoznavanje funkcij in možnosti kamere na voljo knjiga FOTOKAMERA.

 

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com