Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.cyberstudio.si
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

FotoPOTEP e-Fotografija / Istra junij 2010

Avtor:Matjaž Intihar
21.06.2010 15:14

Jutro v Ljubljani kot sama vremenska napoved nam nista vlivala veliko upanja v zadovoljiv fotografski dan. Toda pogumne spremlja sreča in tisti, ki nismo zadnje dni pred odhodom odpovedali izlet smo se lepo izognili celodnevnemu dežju.
Postojna, trojanski krofi in kavica so pregnali dež in nam dali s prvimi sončnimi žarki upanje, da ne bomo popolnoma mokri. Ob prehodu meje ni kazalo najbolje, toda vremenska slika padavin je kazala, da bo na koncu Istre možno izkoristiti naše fotokamere. In smo se kljub drugačnim namenom, najprej obiskati istrske vasice odpravili do Pule. Fotografiranje ob amfiteatru in nekaj fotonasvetov je priklicalo temne oblake in fotograf ne bi bil fotograf, če ne bi tudi v teh trebutkih znal izkoristiti pogoje v svoj prid. Eni so pridno fotografirali fotomodel v pokritih hodnikih, drugi izkoristili čas za komentiranje svojih fotografij. Nekateri pa spoznali ob dežnih kapljah kaj pomeni fotografirati z dolgim ali kratkim časom in tako kreirati fotografijo.


Trenutke dežja smo izkoristili za novo učenje in komentiranje že posnetega.


Vedrenje in fotografiranje.

Oblaki so se razkadili in Rovinj nas je pričakal s prvimi sončnimi žarki. Novi fotonasveti in motivi. Model Karin in vsi fotografi smo bili prava atrakcija v turistično zaspanem Rovinju. Poizkusili smo se tudi v ulični fotografiji, zaradi veliko prostega časa pa so nam kot modeli z veseljem prostopili tako domačini kot turisti.


Po dežju takoj akcijo.

Za konec pa smo imeli čas obiskati še majhno a prijetno vasico Grožnjanj. Prav tisti dan je bil njihov vaški dan in ulice so bile polne stojnic in pripravljene za večerno zabavo.

Kljub temu, da se nismo mogli držati začrtanega programa smo fotografsko lahko marsikaj novega spoznali in posneli. Kaj kmalu se dobimo na skupnem komentiranju in analizi posnetih fotografij.


Skupinska fotografija iz našega fotopotepa, Istra junij 2010.

Zahvala Canon Adria d.o.o. in podjetju 3A, ki sta nam omogočila preizkusiti kamere Canon EOS 550 in možnost video zapisa. Obenem pa so nam podarili še 8GB pomnilne kartice, majice in kapice.

 
Avtor: Matjaž Intihar

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com