Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.foto-klik.si/
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.cyberstudio.si
>

Fotoreportaže / Zapisi

 • Energija, glasba, gibanje – intervju s Tanjo Likeb

  Za dobro fotografijo ni dovolj samo talent, pomembne so tudi izkušnje. Nujna je tehnična dovršenost in najpomembnejše – mora biti izpovedna!

 • Posebneži med objektivi

  Proizvajalci so naredili veliko posebnih objektivov. Med njimi jih nekaj izstopa v večji meri.

 • Fujifilm X-H1 predstavitev v Lizboni

  Pri Fujifilm imajo vrhunsko tehnologijo za najdražje objektive, ki se uporabljajo v TV in filmski industriji. Kar malo čudi, da do sedaj niso ponujali vrhunskega video zajema. S prihodom brezzrcalne fotokamere X-H1 je drugače.

 • Žirafe - živali, ki se dotikajo neba - Fotoreportaža

  K žirafi lahko pridete brez težav zelo blizu. Zato jih lahko fotografirate z opremo od fotofona naprej. Še najbolj zanimivi so posnetki, ko pijejo vodo, ali ko so ob njih zveri, kot hijene in gepardi. Žirafe odidejo samo v primeru, če v bližini začutijo leve. Zato se nekih posebnih fotografskih napotkov za fotografiranje žiraf niti ne potrebuje.

 • Fujifilm v svetu srednje formatnih kamer (GFX 50s)

  Že pišem test in mnenja o GFX 50s. Da ne bom v preizkusu kamere Fujifilm GFX 50s preveč uvoda podajal v stilu Fujifilm v zgodovini, pa glede na posebnost kamere nekaj več o Fujifim in njegovi tehnologiji v tem samostojnem poglavju.

 • Foto industrija v prodajnih številkah

  Japonska fotografska industrija je zaspala. Deluje, kot da držijo glavo v pesek in si govorijo, da bomo z "okrnjenimi" fotokamerami zadovoljni. Ja, "old boys" fotografi bomo. Novi?

 • Fotokina 2016 / 20 let nazaj v novi preobleki

  Photokina gre z novostmi naprej. Zdaj niso pomembni časopisni članki in objave v revijah. Vse se mora dogajati hipno in pomembno je, koliko tvitov, fotografij, videov, je bilo objavljeno na spletnih medijih v času sejma.

 • Kemija, Adijo!

  Revija Moj Hobi / november 1996
  Moj prvi ohranjeni članek o predstavitvi prihoda digitalne fotografije in njene prihajajoče zmožnosti.

 • Predpraznično srečanje 2015 / Video reportaža

  Hvala vsem, ki ste prišli na naše že tradicionalno predpraznično druženje. V letu 2016 vam želim veliko uspešnih fotografij.

 • Fotografija v prihodnosti

  Smo pred novo, večjo revolucijo. Mnogo večjo, kot je bil preskok iz asfalta na stekleno ploščo, nato na film ali celo na tipalo. V bistvu je bil to samo manjši napredek v tehniki. Torej zajemu fotografije. Za »pravo« revolucijo potrebujemo nov pristop. In ta je že pred nami!

 • Model in voda / Fotodelavnica na morju - reportaža

  Tokrat je bila z nami Eva. Prijetna punca, že izkušen model, ki je dobro vedela kaj na portretu ljubi objektiv.

 • Fotokina 2014 / Premešane karte

  Mogoče "old boys" kot imenujejo zdaj nas uporabnike kamer DSLR, ne bomo razumeli ali želeli sprejeti dejstva. Vendar Canon in Nikon že nekaj časa nista več tisti podjetji, kamor smo vsi najprej pristopili in iskali novosti, trende. V bistvu sta postala v fotografiji, ki je dobila neverjetno širok pomen v množici manjša, povsem nišna igralca z nekimi veliki "škatlicami" in dragim "steklom".

 • Fotodelavnica "Model in voda" - reportaža

  Nova fotodelavnica bo 27. septembra ob 10h

  Reportaža - Fotodelavnica "Model in voda" je lepo uspela. Žal smo na taki delavnici omejeni z udeležbo, zato sva se z Gregom odločila, da jo v soboto 27. septembra ponovimo. Le s to razliko, da se bomo preselili na morsko lokacijo.

 • Nova prelomnica v fotografiji

  Kamera na osnovi analogne EOS 1n in s Kodak digitalnim delom je bila tako posebna, da po svetu niso verjeli, da jo res predstavljamo. Vsi so se spraševali, kje je ta Slovenija, da že ima na ogled to tehnologijo.

 • Predpraznično srečanje 2013 / Fotoreportaža

  e-Fotografija tradicionalno predpraznično srečanje v Ljubljani, smo letos naredili malo drugače. Za uvod smo se z ladjico popeljali po Ljubljanici in si tako na drugačen način ogledali lepo okrašeno in svetlobno barvno Ljubljano.

 • Foto vikend na Krvavcu / Reportaža

  Ni kaj, bila je čudovita fotografska izkušnja. Zahvala vsem v hotelu Raj in tistim v poletnem parku, ki so nam omogočili to delavnico. Še se vrnemo!

 • Fotokamera? - l. 2013 nova revolucija in evolucija

  Če smo leta 2000 spremljali začetek digitalne fotografske tehnologije in njen hiter prehod med množice, je sedaj po 10 letih fotografija prav zaradi fotofonov in tablic, prišla dobesedno med vse nas. Fotofon nam je vsem vedno pri roki, »prava« fotokamera ne.

 • Prenovljena stran e-Fotografija.si

  Pred vami je prenovljena stran e-Fotografija. Zaradi velike obsežnosti člankov, preko 3000 jih je, katere je bilo treba prenesti iz stare strani, lahko da manjkajo v člankih linki do novih povezav, kakšen naslov, slike ali podnapisi oblikovno še niso urejeni. Počasi bomo vse skupaj popravili, prenovili, najbrž tudi z vašo pomočjo.

  Upam, da vsem rednim obiskovalcem strani, začetek iskanja člankov ne bo predstavljal prevelikih težav. Počasi se bomo vsi skupaj navadili na novost. Če pa kaj ne najdete, želite podati idejo, nasvet, vas prosim, da to sporočite na e-Naslov e-Fotografije. Hvala za obiskovanje strani, branje, mnenja in vprašanja.

 • Fotodelavnica v Arboretumu / kratka reportaža

  Kar 20 fotografinj in fotografov si je zaželelo spoznati nekaj več o lastni fotoopremi in fotografiranju rož. Arboretum je bil barvit, prepolen raznobarvnih tulipanov. Obenem nam je še odlično služila še svetloba.

 • Fotokamere leta 2012 po izboru bralcev e-Fotografija

  3696 obiskovalcev portala je oddalo svoj glas in za kamere leta v posameznih razredih izbralo; Canon EOS 600D (vstopni) / Nikon D7000 (hobi) / Canon EOS 7D (napredni APS-C) / Nikon D800 (napredni FF) / Canon EOS 1D X (pro) / Canon S50 IS (megazum) / sistem Nikon 1 (kompaktne z večjimi tipali, izmenljivimi objektivi, brez zrcala).

 • Fotokina 2012 »Svet slike« / Novi fotografski trendi

  Ker so snovalci sejma spoznali, da z delovanjem kot zadnji prejšnji Photokina ne bo šlo, so šli v nove trende in spremenili koncept. Photokina 2012 je združila celoten spekter tehnologije slike, v katerem je fotokamera samo še eden izmed najbolj pomembnih produktov za zajem slike. S prihodom digitalne tehnologije, se je fotografski svet močno razširil z računalniško tehnologijo in programi, mobilnimi telefoni, navigacijo ter drugo tehnologijo, ki danes združuje moto Photokine, t.j. »Svet slike«.

 • Ob 25 letnici sistema Canon EOS

  Ni kaj, 25 let vodstva v vseh segmentih fotokamer je popolna doba. V fotografskem svetu ni hitrih premikov. Canon ima še vedno najširšo bazo uporabnikov, ti pa v svetu DSLR nikakor ne menjajo opremo čez noč.

 • Avtorske pravice v vrhunskih športih - Stroga nova foto pravila v Formuli 1

  Svet F1 tako strogo in učinkovito nadzoruje vse prisotne medije, da le ti delujejo znotraj strogo dovoljenega območja dela, ter tako ne kršijo (donosnih) avtorskih pravic in na njih stkanih »mega« pravic. Seveda imajo vsi tisti, ki to spoštujejo tudi mirno delo znotraj svojega dovoljenega področja, kršiteljev pa skorajda ni!

 • Afrika, z motorjem in fotokamero / Zvone Šeruga za e-Fotografijo

  Izkušenj na tej celini imam kar nekaj in vem, da je afriška eksotika trda, fotografsko delo pa gre pogosto prek zelo široke palete odnosov z ljudmi: od vaških otročajev, ki skačejo pred objektivom – mene tudi, mene tudi! – prek starih mamc, ki stegujejo roko – plačaj, potem pa slikaj – do trdih pogledov možakarjev v turbanih, ki včasih bliskajo sovraštvo: niti pomisli ne!

 • Fotokamere leta 2011 v posameznih razredih, po izboru udeležencev portala e-Fotografija
  Kar 3066 obiskovalcev portala je v mesecu dni trajanja ankete oddalo svoj glas in za kamere leta v posameznih razredih izbralo; Nikon D5100 (vstopni), Nikon D7000 (hobi), Nikon D700 (napredni), Canon EOS 1D MkIV (pro), Canon S40 IS (megazum), Canon G12 (napredni kompaktni) in sistem Nikon 1 (kompaktne z večjimi tipali, izmenljivimi objektivi, brez zrcala).
 • Predbožično srečanje e-Fotografije / Reportaža

  Občasna druženja e-Fotografov, so prinesla tradicionalno prednovoletno druženje. Da pa se samo ne vsedemo in kakšno bolj ali manj fotografsko rečemo, smo se potrudili, da tudi na tem druženju izkoristimo našo fotografsko opremo in se kaj novega naučimo.

 • Fotografski tečaj e-Fotografija in evolucija moje fotokamere

  Iz minute v minuto so se mi odpirali novi svetovi. Razlage, kje, kako, kdaj in zakaj uporabiti določene funkcije, so bile jasne, poučne in razumljive za nas »telebane«, ki o fotografiranju skorajda nimamo pojma.

 • Kratek video "On the road" / Fotopotep Bali Indonesia
  Peljemo se skozi vas in povsem po fotografsko se sliši, ustavi, ustavi... Pred trgovino miza, na njej pa piton, leni legvan in okoli vseh še drugih njim "domačih" živali, otroci.
 • Z Nikonom na pot: prijazna izpoved lastnika Canona
  Nikona v vseh teh petintridesetih letih skorajda nikoli nisem držal v rokah. A v tem času očitno le dovolj dozorel, da končno in bolj konkretno pogledam čez planke. Ideja je zrasla kar sama od sebe, ko sva pred meseci ob drugem špricerju ždela z Matjažem, velikim gazdo te revije. In govorila o Borneu, kamor odhajam čez par dni. Ta čas, ko se bo on s skupino fotografov mučil na Baliju, ubogi.
 • Canon 5200mm f/14

  Leta 1965 je Canon naredil tri ekstremne zrcalne objektive. 800mm f/3.8, 2000mm f/11 in 5200mm f/14.

 • Fotokamere leta 2010 v posameznih razredih, po izboru udeležencev portala e-Fotografija
  1744 obiskovalcev portala je v mesecu dni trajanja ankete oddalo svoj glas in za kamere leta v posameznih razredih izbralo; Nikon D3100 (vstopni), Nikon D7000 (hobi), Nikon D700 (napredni), Canon EOS 1D MkIV (pro), Canon S30 IS (megazum), Canon G12 (napredni kompaktni) in Leica M9 (kompaktne z večjimi tipali brez zrcala).
 • Canon in Nikon skupaj: Smrtni greh!?!

  Si lahko predstavljate da nekdo kupi vrhunsko ohišje Canon, nato pa nanj posadi kak čuden objektiv Nikkor?

 • e-Fotografija prednovoletno srečanje v video zapisu

  28. 12. smo vas povabili na naše e-Fotografija fotografsko srečanje, da se ob druženju poizkusimo še v večerni fotografiji brez in z bliskavicami. Vaš odziv je bil enkraten in taka delovna druženja bomo še ponovili.

 • Filipini za e-Fotografijo - Otočje za hitro ljubezen

  Filipini so seveda morje, najprej to. Otoki sicer dopuščajo ogromno možnosti še česarkoli drugega, od dolgih plemenskih trekingov, do plezanja na vulkane, prebijanja skozi džungle ali velikonočnih križanj fanatičnih Kristusovih vajencev. A morje je vseeno in še vedno zakon.

 • Photokina 2010 - novi fotografski trendi
  Če sem ob zapisu iz Photokine izpred dveh let zapisal, da prihaja čas fotoknjig, lahko sedaj rečem, da prihaja čas 3D tehnologije slike in videa.
 • Iščem Canon servis

  Zadnja generacija Canonov zdrži kakih 3 tisoč posnetkov z enim polnjenjem, ker pa sem na prvem mestu imel v načrtu snemanje dokumentarnega videa, se mi je zdelo, da toliko posnetkov sploh ne morem narediti.

 • Analogne anomalije: Atsushi Nishio iz Kobeja
  Mladeniču na letališču Kobe je bilo ime Atsushi Nishio, doma je prav iz Kobeja, sicer pa študira fotografijo. Presenečenj še ni bilo konec! Seveda je imel razen rolleiflexa s sabo še celo torbo digitalne opreme, a je zraven nje imel v navadni plastični vrečki s sabo še 40 'roll' filmov: kodak TRI-X-pan s 400 ISO!
 • Športna fotoreportaža iz Planice
  V Planici smo se dijaki naučili veliko novega in dobili neprecenljive izkušnje s področja fotoreporterstva in športne reportaže. Spoznali smo, kaj pomeni akreditacija v pravem pomenu besede, saj brez nje fotograf nima možnosti dobiti ugodnega položaja za fotografiranje.
 • Fotografiranje hrane z bliskavicami / Fotodelavnica

  Gledalcu se morajo ob gledanju slike "pocediti sline" in mora postati lačen, pa čeprav smo namesto sladoleda fotografirali obarvane kuglice pire krompirja, ali imamo v kozarcu namestu ledu plastične kocke. In seveda, ne boste lačni saj bomo po fotografiranju hrano lahko tudi pojedli. Torej, novo znanje, dobre fotografije in slastno kosilo je zagotovljeno. Si lahko želite od fotodelavnice še več?

 • Kenija, znana, a povsem drugačna
  Pogosto slišim: a v Kenijo greš? Kaj boš pa tam počenjal, saj tja hodi pa že vsak turist ... Kar je mogoče res. Desetletja dolgo je bila prav Kenija sinonim za Afriko. Neskončne savane, v katerih sonce zahaja za krošnjami mizastih akacij, Hemingway s trdim pogledom in z nogo na pravkar ustreljeni levinji, masajski bojevniki v žaru divjega plesa, okoli njih pa se dviga prav v vročino opoldneva na ekvatorju.
 • DSLR kamera leta 2009 - po izboru bralcev e-Fotografija.si
  4368 obiskovalcev portala je oddalo svoj glas in za kamere leta v posameznih razredih izbralo Nikon D5000 (vstopni), Nikon D90 (hobi), Canon EOS 7D (napredni), Canon EOS 1D MkIV (pro), Canon S10/20 IS (megazum) in Canon G11(napredni kompaktni). Hvala vsem, ki ste sodelovali pri izbiri kamer leta 2009.
 • Kdo je avtor fotografije?

  V Sloveniji prevladujejo bolj individualisti, zato ni čudno, da je skupinsko avtorstvo za nas precej »trd oreh« in je take prakse bolj malo. Tudi uredniki revij se običajno čudijo, kadar kdo zahteva, da je ob fotografiji navedenih več soavtorjev.

 • S foto in video opremo na konec sveta

  Poleti sem se mesec in pol dolgo potepal po Zahodni Papui – skrajni vzhod Indonezije je to in še pred nekaj leti se je ta del otoka Nove Gvineje imenoval Irian Džaja. To ni bilo ravno idilično turistično potovanje, Zahodna Papua je ena zadnjih zaresnih divjin današnjega sveta. Velika za štirideset Slovenij je večinoma prekrita z močvarnimi džunglami, le v osrednjem delu otoka se dvigajo vrhovi vse do pet tisoč metrov visoko.

 • Druga fotodelavnica poročne fotografije / reportaža

  Po nekaj več kot treh urah fotografiranja smo spoznali, da fotografiranje porok zagotovo ni lahkotno opravilo, temveč, da je potrebno imeti kar nekaj kilometrine, tako pri poznavanju naše foto kamere, poznavanju reportažne in tudi modne fotografije. 18. oktobra bo III. poročna fotodelavnica.

 • Modna fotodelavnica v Kopru in Ankaranu - reportaža

  V pozno popoldanskem delu smo se srečali z dodajanjem svetlobe preko bliskavice in v večernem delu lovljenjem rdeče in modre svetlobe, ki še vedno osvetli tipalo kljub temu, da je za naše oči že nevidna.

 • Foto oddaja na TV Pika

  Drugo oddajo si že lahko ogledate tudi na spletu (www.poptv.si). Link do oddaje je v članku.

 • Matjaž Intihar predavanje - Obdelava fotografij in Adobe Photoshop

  Junijsko predavanje Obdelava fotografij in Adobe Photoshop CS4, ki ga Klub e-fotografija redno vsak tretji ponedeljek v mesecu pripravi za občinstvo v Knjižnici Otona Zupančiča je izpolnil Matjaž Intihar –slovenski guru digitalne fotografije.

 • Fotodelavnica poročna fotografija / reportaža

  Vsak hobi fotograf je slej kot prej postavljen pod vprašanje kolegic, kolegov, sorodnikov in znancev; bi ti prišel fotografirat najino poroko? In v hobi fotografu je toliko fotografske žilice, da le redko reče ne. Vendar se kaj hitro vsak fotograf zaveda, da fotografiranje pomembnih dogodkov ni enostavno opravilo. Po nekaj več kot štirih urah fotografiranja na soncu smo spoznali, da fotografiranje porok zagotovo ni lahkotno opravilo, temveč, da je potrebno imeti kar nekaj kilometrine, tako pri poznavanju naše foto kamere, poznavanju reportažne in tudi modne fotografije. Ne smemo pa pozabiti še na znanje obdelave fotografij in konec koncev smo mi tisti, ki moramo za foto album ali foto knjigo izbrati prave fotografije in vse to zapakirati v neko smiselno celoto.

 • Fotografska delavnica Kostanjevica na Krki, Otočec / tema Pokrajina / Portret

  Tečaj fotografije pokrajina/portret je za nami. Nekaj vzdušja in fotografijij udeležencev.

 • e-Fotografija / AKT fotodelavnica z Boštjanom Gunčarjem

  Da se lahko tudi sami preizkusimo v tej lepi a izredno težki zvrsti fotografije, smo se zbrali v studiju mojstra fotografije telesa. Boštjan Gunčar nam je odkril osnove skrivnosti svetlobe, ki je v vsej svoji pravilni uporabi še kako potrebna pri fotografiranju akta, ki nam nudi na tisoče odtenkov.

Fotoreportaže / Zapisi

 • Fotografska delavnica Kostanjevica na Krki, Otočec / tema Pokrajina / Portret

  Tečaj fotografije pokrajina/portret je za nami. Nekaj vzdušja in fotografijij udeležencev.

  18.05.2009 06:15
 • e-Fotografija / AKT fotodelavnica z Boštjanom Gunčarjem

  Da se lahko tudi sami preizkusimo v tej lepi a izredno težki zvrsti fotografije, smo se zbrali v studiju mojstra fotografije telesa. Boštjan Gunčar nam je odkril osnove skrivnosti svetlobe, ki je v vsej svoji pravilni uporabi še kako potrebna pri fotografiranju akta, ki nam nudi na tisoče odtenkov.

  30.04.2009 05:27
 • DSLR kamera leta 2008 - po izboru bralcev e-Fotografija.si

  4552 obiskovalcev portala je oddalo svoj glas in za kameri leti izbralo Nikon D90 (vstopni, hobi razred) in Canon EOS 5D MkII (napredni in profesionalni razred). Hvala vsem, ki ste sodelovali pri izbiri kamere DSLR leta 2008.
  27.02.2009 21:27
 • Namibija / fotografski raj

  Vsako jutro eno uro pred sončnim vzhodom se odpre zapornica, skozi katero se desetine težkih zapodi skozi vse ožjo dolino med sipinami do Sossusvleija. Namib je ... ja, Namib je blagoslov za oči. In paradiž za vsakogar, ki mu je fotoaparat nadaljevanje duše.

  08.01.2009 05:35
 • Floatograph - kot tehnika za fotografiranje iz zraka

  Možnost dvigovanja s pomočjo različno velikih balonov polnjenih s helijem smo v letu 2004 izkoristili za razvoj in dvig radijsko vodene “pan & tilt” platforme, na katero smo pritrdili snemalne enote, linke in napajanja ter vse skupaj krmilili preko enot na zemlji.

  20.12.2008 20:47
 • Studijska foto delavnica e-Fotografija

  V soboto 29. novembra smo v Celju izpeljali fotografsko studio delavnico z modnim fotografom Matjažem Očkom. Po prvem spoznavanju dogovora z naročnikom, izbiro modelov, dela vizažista, frizerja in stilista smo se spoznali še s studijem in vso možno improvizacijo. Sledilo je delo in prvi posnetki z izbranimi nastavitvami.

  30.11.2008 20:31
 • Pogledi med nebom in zemljo - 150 let fotografiranja iz zraka

  Prav povezava s pilotom je še kako pomembna. Pred leti mi je nekdanji vodja pilotov Jože Brodar dejal: »Vi morate biti tisti, ki boste povedali pilotu, kaj želite fotografirati, pod kakšnim kotom in s kakšne višine. Pilot pa bo, v skladu s predpisi in zahtevami o varnem letenju izvedel tisto, če bo le mogoče.«

  07.10.2008 19:34
 • Nadaljevaljni tečaj (september) praktični del I.

  V hladnem sobotnem dopoldnevu smo se preizkusili v praksi. Spoznavanju naših fotokamer, uporabe zaslonke, časa osvetlitve, svetlobnih pogojev, bližinski fotografiji in kompoziciji. Nekaj tečajnikov je že poslalo svoje fotografije v pregled. Več komentarjev na fotografije pa bomo podali v četrtek na zadnjem delu tečaja.

  29.09.2008 19:16
 • Fotografija in turizem (nove možnosti za fotografa)

  K meni je prva ponudba sama od sebe prišla leta 2002. V lastni režiji sem šel v Oslo na konferenco preizkuševalcev fotografske opreme. Med iskanjem hotela v lokalni turistični agenciji sem v elektronski pošti dodal tudi povezavo do svoje spletne strani. Naključje, sreča ali želja po fotografijah prav iz zimskega obdobja je prinesla prvo ponudbo. V zameno za vaše fotografije je bivanje v hotelu brezplačno, je pisalo ob koncu odgovora na moje povpraševanje.

  05.09.2008 17:04
 • Morska Katrca, 2008 - e-Fotografija druženje

  Morska Katrca je bila zopet odlično pripravljena, za kar gre zahvala predvsem Mateju, prav tako vsem ostalim, ki so pomagali pri tem projektu. Ob misli na hrano in druženje le ena misel, še večkrat!
  04.08.2008 16:24
 • Leto 2008, leto fotografinj!

  V uvodniku 32. številke revije e-Fotografija sem zapisal ta naslov in mnenje. Meseca maja sem bil na Nizozemskem in Belgiji. V juniju na Norveškem. In ob pogledu na fotografinje sem samo dobil potrditev kako prav sem predvidel.

  12.07.2008 15:11
 • Slovenski fotografi - Aleš Fevžer

  Aleša poznamo tudi drugače. Njegova ČB dela z nič kaj športno tematiko sem še kot najstnik in fotoamater spremljal na razstavah in foto katalogih. Zato je prav, da našega vodilnega športnega fotoreporterja tudi vi spoznate iz smeri, ki so jo za njega niti predstavljali niste.

  02.04.2008 13:51
 • Nadaljevalni foto tečaj / praktična delavnica

  Vreme je zdržalo in praktično delo za spoznavanje naših kamer in način uporabe osnovnih teoretičnih spoznanj je za nami.

  02.04.2008 13:42
 • Sobotna praktična delavnica nadaljevaljnega tečaja

  Šele današnje jutranje rosenje je onemogočilo, da bi vas poklicali in odpovedali delavnico. Zato sva z Oskarjem vseeno odšla na zborno mesto in glej, glej koliko je fotografov, ki jim slab začetek dneva ne pokvari fotografskega razpoloženja. Članek se bo dopolnjeval z vašimi fotografijami.

  01.03.2008 13:19
 • Obisk podjetja CeWe - Fotoknjige

  Fotoknjige so novejši produkt, število naročil se strmo dviga. Ne morem pa predvideti, ali bo to šlo na račun izdelave klasičnih fotografij, ali pa bodo uporabniki natisnili svoje fotografije, ki bi ostale na CD-jih in na trdih diskih. Fotoknjiga namreč ni čista zamenjava za fotografijo, kajti pri knjigi ste lahko bistveno bolj kreativni.

  25.01.2008 13:04
 • Foto tehnika skozi čas / Čas novosti in streznitve

  V vsej zgodovini fotografije si je na začetku vsak posameznik (kot pozneje podjetje, ki je izdelovalo fotokamere) izdelal nek načrt oziroma smernice o tem, kaj in kako izdelovati. Na koncu pa je merilo jasno. Strategija mora prinesti dobiček. Čim manj ga je, tem bolj se oddaljuješ od močnega ponudnika fotokamer SLR in celotnega sistema, s tem pa izgubljaš vse več uporabnikov. Kakšen je konec, se ve.

  02.12.2007 12:06
 • Zadnji EOS / Teza, ali grška bajeslovna bajka o mojem zapisu, v želji hitrejšega napredka

  Danes, ko je celo v profesionalnem svetu kamer predvsem Nikon povsem ujel in v določenih elementih prehitel Canon pa lahko rečem, da je sistem EOS (Electro-Optical-System) prišel do svojega tehnološkega konca. Samo evolucija sistema se dolgoročno nikoli ne izkaže za pravilno odločitev. Konec koncev Canon to najbolje ve. Saj so prav z revolucijo v AF sistemu prehiteli Nikon tudi v profesionalni tehniki. A danes?

  20.11.2007 12:03
 • The last Canon EOS

  In 2004, Mr. Iwasaki Takaya told me to expect an EOS 3D. This would mean a new, high quality body, with 1Ds Mk II sensor, a high resolution screen and perhaps even video recording. Oh yes, it’s completely unthinkable, video in a still camera.

  19.11.2007 13:31
 • e-Fotografija in foto knjige / Fotografski izlet

  Ko smo pred enim letom prispeli na Photokino v Koeln, nas je Matjaž Intihar že v uvodu opozoril na najpomembnejše novosti, ki so predstavljene na sejmu. Ena od teh so vsekakor bile fotoknjige. Sedaj imamo vrhunski stroj HP Indigo tudi v Sloveniji. Takšen stroj je vsekakor vreden ogleda, zato je e-Fotografija v soboto, 20.10.2007 pripravila strokovno ekskurzijo v Lendavo.

  02.10.2007 11:44
 • Kjer se Nikon kamere rodijo / Nikon Sendai

  Ko sedaj primem kamero v roke vem, da je šla čez nekaj deset parov rok in da je vse skupaj še vedno ročno sestavljanje. V teh primerih pa je končna kontrola ključnega pomena. Sedaj lahko še trdneje zagovarjam, da je kakovost delov in sestavljanja bistveni element, ki kasneje govori o kakovosti celotne kamere. V tem pa elementu pa nam je prav Nikon vedno nudil največ.

  02.09.2007 11:04
 • Nikon Sendai plant visit

  A tour of the Nikon Sendai plant. The birth of a Nikon D3, in other words.

  23.08.2007 11:24
 • Intervju z g. Koichiro Yamada, Nikon Gmbh

  V prvih mesecih letošnjega leta je Nikon postal preko prodajnih akcij in oglaševanja močno bolje viden in prepoznaven tudi v segmentu kompaktnih kamer. Vsaka večja investicija pa se mora tudi izkazati in upravičiti. Zato je v sredini julija v Slovenijo prišel direktor Nikon Gmbh iz Nemčije, gospod Koichiro Yamada, kateri je odgovoren za trge držav Nizozemska, Nemčija, Avstrija in sedaj tudi Slovenije.

  01.08.2007 07:07
 • Canon 50 let v Evropi / "We Speak Image"

  Za podjetje Canon je letošnje leto z okroglimi obletnicami izredno bogato. 10. avgust 1937 je uradni ustanovitveni datum podjetja na Japonskem. Leta 1957 so v Švici, Geneva odprli prvo evropsko podružnico (Velika Britanija ni bila všteta). Leta 1977 so predstavili prvi barvni kopirni stroj. Leta 1987 prvo EOS zrcalno refleksno kamero. Torej lahko reče, da letos praznujejo 70 let od ustanovitve, 50 let delovanja v Evropi, 30 let od pričetka prodaje barvnega kopirnega stroja in 20 let od začetka prodaje fotografom zelo poznane serije kamer EOS.

  08.05.2007 21:16
 • Portretna/modna foto delavnica e-Fotografija

  Za prikaz smo izbrali lokacijo ob morju v Izoli pod Belvederjem, kjer je popoldne veliko mešane svetlobe, da smo lahko prikazali skoraj vse načine fotografiranja na odprtem z uporabo odbojnikov, prosojnikov in flešev. Fotografi so najprej fotografirali moški model, nakar smo nadaljevali fotografiranje para. Po prikazu fotografiranja v senci z fleši smo se razdelili v dve skupini, kjer je vsak posameznik tudi samostojno fotografiral.

  30.04.2007 20:56
 • S kolesom po Južni Ameriki - ZA NAS AVANTURA, ZA DOMAČINE ŽIVLJENJE

  Čeprav se je najina prva velika kolesarska potovalna avantura končala že pred nekaj časa, tukajšnje bivanje še vedno preštevam v kolesarskih kilometrih. Kako tudi ne po – 85 dneh preživetih na kolesu! Šele po takšni avanturi ti nekako postane jasno, koliko lahko doživiš v enem dnevu … na drugi strani pa ti da novo sliko o življenju – napetem, stresnem, hitrem, ki ga živimo tukaj. Tako spremeniš kakšno življenjsko načelo, kolo pa postane osnovno prevozno sredstvo.

  20.04.2007 19:59
Stran:
 
 • Deli z drugimi:
 • www.facebook.com