Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

Fotoreportaže / Zapisi

 • Fotografija v prihodnosti

  Smo pred novo, večjo revolucijo. Mnogo večjo, kot je bil preskok iz asfalta na stekleno ploščo, nato na film ali celo na tipalo. V bistvu je bil to samo manjši napredek v tehniki. Torej zajemu fotografije. Za »pravo« revolucijo potrebujemo nov pristop. In ta je že pred nami!

 • Tajska za novo leto 20. dec do 3.jan 2021
 • Fujifilm X-H1 predstavitev v Lizboni

  Pri Fujifilm imajo vrhunsko tehnologijo za najdražje objektive, ki se uporabljajo v TV in filmski industriji. Kar malo čudi, da do sedaj niso ponujali vrhunskega video zajema. S prihodom brezzrcalne fotokamere X-H1 je drugače.

 • Fujifilm v svetu srednje formatnih kamer (GFX 50s)

  Že pišem test in mnenja o GFX 50s. Da ne bom v preizkusu kamere Fujifilm GFX 50s preveč uvoda podajal v stilu Fujifilm v zgodovini, pa glede na posebnost kamere nekaj več o Fujifim in njegovi tehnologiji v tem samostojnem poglavju.

 • Foto industrija v prodajnih številkah

  Japonska fotografska industrija je zaspala. Deluje, kot da držijo glavo v pesek in si govorijo, da bomo z "okrnjenimi" fotokamerami zadovoljni. Ja, "old boys" fotografi bomo. Novi?

 • Fotokina 2016 / 20 let nazaj v novi preobleki

  Photokina gre z novostmi naprej. Zdaj niso pomembni časopisni članki in objave v revijah. Vse se mora dogajati hipno in pomembno je, koliko tvitov, fotografij, videov, je bilo objavljeno na spletnih medijih v času sejma.

 • Kemija, Adijo!

  Revija Moj Hobi / november 1996
  Moj prvi ohranjeni članek o predstavitvi prihoda digitalne fotografije in njene prihajajoče zmožnosti.

 • Nova prelomnica v fotografiji / od prvega na svetu do Butal

  Kamera na osnovi analogne EOS 1n in s Kodak digitalnim delom je bila tako posebna, da po svetu niso verjeli, da jo res predstavljamo. Vsi so se spraševali, kje je ta Slovenija, da že ima na ogled to tehnologijo.

 • Fotokamera? - l. 2013 nova revolucija in evolucija

  Če smo leta 2000 spremljali začetek digitalne fotografske tehnologije in njen hiter prehod med množice, je sedaj po 10 letih fotografija prav zaradi fotofonov in tablic, prišla dobesedno med vse nas. Fotofon nam je vsem vedno pri roki, »prava« fotokamera ne.

 • Fotokina 2012 »Svet slike« / Novi fotografski trendi

  Ker so snovalci sejma spoznali, da z delovanjem kot zadnji prejšnji Photokina ne bo šlo, so šli v nove trende in spremenili koncept. Photokina 2012 je združila celoten spekter tehnologije slike, v katerem je fotokamera samo še eden izmed najbolj pomembnih produktov za zajem slike. S prihodom digitalne tehnologije, se je fotografski svet močno razširil z računalniško tehnologijo in programi, mobilnimi telefoni, navigacijo ter drugo tehnologijo, ki danes združuje moto Photokine, t.j. »Svet slike«.

 • Ob 25 letnici sistema Canon EOS

  Ni kaj, 25 let vodstva v vseh segmentih fotokamer je popolna doba. V fotografskem svetu ni hitrih premikov. Canon ima še vedno najširšo bazo uporabnikov, ti pa v svetu DSLR nikakor ne menjajo opremo čez noč.

 • Afrika, z motorjem in fotokamero / Zvone Šeruga za e-Fotografijo

  Izkušenj na tej celini imam kar nekaj in vem, da je afriška eksotika trda, fotografsko delo pa gre pogosto prek zelo široke palete odnosov z ljudmi: od vaških otročajev, ki skačejo pred objektivom – mene tudi, mene tudi! – prek starih mamc, ki stegujejo roko – plačaj, potem pa slikaj – do trdih pogledov možakarjev v turbanih, ki včasih bliskajo sovraštvo: niti pomisli ne!

 • Fotografski tečaj e-Fotografija in evolucija moje fotokamere

  Iz minute v minuto so se mi odpirali novi svetovi. Razlage, kje, kako, kdaj in zakaj uporabiti določene funkcije, so bile jasne, poučne in razumljive za nas »telebane«, ki o fotografiranju skorajda nimamo pojma.

 • Kratek video "On the road" / Fotopotep Bali Indonesia

  Peljemo se skozi vas in povsem po fotografsko se sliši, ustavi, ustavi... Pred trgovino miza, na njej pa piton, leni legvan in okoli vseh še drugih njim "domačih" živali, otroci.

 • Z Nikonom na pot: prijazna izpoved lastnika Canona

  Nikona v vseh teh petintridesetih letih skorajda nikoli nisem držal v rokah. A v tem času očitno le dovolj dozorel, da končno in bolj konkretno pogledam čez planke. Ideja je zrasla kar sama od sebe, ko sva pred meseci ob drugem špricerju ždela z Matjažem, velikim gazdo te revije. In govorila o Borneu, kamor odhajam čez par dni. Ta čas, ko se bo on s skupino fotografov mučil na Baliju, ubogi.

 • Canon 5200mm f/14

  Leta 1965 je Canon naredil tri ekstremne zrcalne objektive. 800mm f/3.8, 2000mm f/11 in 5200mm f/14.

 • Filipini za e-Fotografijo - Otočje za hitro ljubezen

  Filipini so seveda morje, najprej to. Otoki sicer dopuščajo ogromno možnosti še česarkoli drugega, od dolgih plemenskih trekingov, do plezanja na vulkane, prebijanja skozi džungle ali velikonočnih križanj fanatičnih Kristusovih vajencev. A morje je vseeno in še vedno zakon.

 • Photokina 2010 - novi fotografski trendi

  Če sem ob zapisu iz Photokine izpred dveh let zapisal, da prihaja čas fotoknjig, lahko sedaj rečem, da prihaja čas 3D tehnologije slike in videa.

 • Kenija, znana, a povsem drugačna

  Pogosto slišim: a v Kenijo greš? Kaj boš pa tam počenjal, saj tja hodi pa že vsak turist ... Kar je mogoče res. Desetletja dolgo je bila prav Kenija sinonim za Afriko. Neskončne savane, v katerih sonce zahaja za krošnjami mizastih akacij, Hemingway s trdim pogledom in z nogo na pravkar ustreljeni levinji, masajski bojevniki v žaru divjega plesa, okoli njih pa se dviga prav v vročino opoldneva na ekvatorju.

 • S foto in video opremo na konec sveta

  Poleti sem se mesec in pol dolgo potepal po Zahodni Papui – skrajni vzhod Indonezije je to in še pred nekaj leti se je ta del otoka Nove Gvineje imenoval Irian Džaja. To ni bilo ravno idilično turistično potovanje, Zahodna Papua je ena zadnjih zaresnih divjin današnjega sveta. Velika za štirideset Slovenij je večinoma prekrita z močvarnimi džunglami, le v osrednjem delu otoka se dvigajo vrhovi vse do pet tisoč metrov visoko.

 • Foto oddaja na TV Pika

  Drugo oddajo si že lahko ogledate tudi na spletu (www.poptv.si). Link do oddaje je v članku.

 • Namibija / fotografski raj

  Vsako jutro eno uro pred sončnim vzhodom se odpre zapornica, skozi katero se desetine težkih zapodi skozi vse ožjo dolino med sipinami do Sossusvleija. Namib je ... ja, Namib je blagoslov za oči. In paradiž za vsakogar, ki mu je fotoaparat nadaljevanje duše.

 • Floatograph - kot tehnika za fotografiranje iz zraka

  Možnost dvigovanja s pomočjo različno velikih balonov polnjenih s helijem smo v letu 2004 izkoristili za razvoj in dvig radijsko vodene “pan & tilt” platforme, na katero smo pritrdili snemalne enote, linke in napajanja ter vse skupaj krmilili preko enot na zemlji.

 • Pogledi med nebom in zemljo - 150 let fotografiranja iz zraka

  Prav povezava s pilotom je še kako pomembna. Pred leti mi je nekdanji vodja pilotov Jože Brodar dejal: »Vi morate biti tisti, ki boste povedali pilotu, kaj želite fotografirati, pod kakšnim kotom in s kakšne višine. Pilot pa bo, v skladu s predpisi in zahtevami o varnem letenju izvedel tisto, če bo le mogoče.«

 • Leto 2008, leto fotografinj!

  V uvodniku 32. številke revije e-Fotografija sem zapisal ta naslov in mnenje. Meseca maja sem bil na Nizozemskem in Belgiji. V juniju na Norveškem. In ob pogledu na fotografinje sem samo dobil potrditev kako prav sem predvidel.

 • Slovenski fotografi - Aleš Fevžer

  Aleša poznamo tudi drugače. Njegova ČB dela z nič kaj športno tematiko sem še kot najstnik in fotoamater spremljal na razstavah in foto katalogih. Zato je prav, da našega vodilnega športnega fotoreporterja tudi vi spoznate iz smeri, ki so jo za njega niti predstavljali niste.

 • The last Canon EOS

  In 2004, Mr. Iwasaki Takaya told me to expect an EOS 3D. This would mean a new, high quality body, with 1Ds Mk II sensor, a high resolution screen and perhaps even video recording. Oh yes, it’s completely unthinkable, video in a still camera.

 • Kjer se Nikon kamere rodijo / Nikon Sendai

  Ko sedaj primem kamero v roke vem, da je šla čez nekaj deset parov rok in da je vse skupaj še vedno ročno sestavljanje. V teh primerih pa je končna kontrola ključnega pomena. Sedaj lahko še trdneje zagovarjam, da je kakovost delov in sestavljanja bistveni element, ki kasneje govori o kakovosti celotne kamere. V tem pa elementu pa nam je prav Nikon vedno nudil največ.

 • Nikon Sendai plant visit

  A tour of the Nikon Sendai plant. The birth of a Nikon D3, in other words.

 • Intervju z g. Koichiro Yamada, Nikon Gmbh

  V prvih mesecih letošnjega leta je Nikon postal preko prodajnih akcij in oglaševanja močno bolje viden in prepoznaven tudi v segmentu kompaktnih kamer. Vsaka večja investicija pa se mora tudi izkazati in upravičiti. Zato je v sredini julija v Slovenijo prišel direktor Nikon Gmbh iz Nemčije, gospod Koichiro Yamada, kateri je odgovoren za trge držav Nizozemska, Nemčija, Avstrija in sedaj tudi Slovenije.

 • Canon 50 let v Evropi / "We Speak Image"

  Za podjetje Canon je letošnje leto z okroglimi obletnicami izredno bogato. 10. avgust 1937 je uradni ustanovitveni datum podjetja na Japonskem. Leta 1957 so v Švici, Geneva odprli prvo evropsko podružnico (Velika Britanija ni bila všteta). Leta 1977 so predstavili prvi barvni kopirni stroj. Leta 1987 prvo EOS zrcalno refleksno kamero. Torej lahko reče, da letos praznujejo 70 let od ustanovitve, 50 let delovanja v Evropi, 30 let od pričetka prodaje barvnega kopirnega stroja in 20 let od začetka prodaje fotografom zelo poznane serije kamer EOS.

 • S kolesom po Južni Ameriki - ZA NAS AVANTURA, ZA DOMAČINE ŽIVLJENJE

  Čeprav se je najina prva velika kolesarska potovalna avantura končala že pred nekaj časa, tukajšnje bivanje še vedno preštevam v kolesarskih kilometrih. Kako tudi ne po – 85 dneh preživetih na kolesu! Šele po takšni avanturi ti nekako postane jasno, koliko lahko doživiš v enem dnevu … na drugi strani pa ti da novo sliko o življenju – napetem, stresnem, hitrem, ki ga živimo tukaj. Tako spremeniš kakšno življenjsko načelo, kolo pa postane osnovno prevozno sredstvo.

 • Slovenski fotografi intervju - Veljko Jukič

  Zadnja leta sem vendarle imel prvovrsten status na vseh dirkah F1, letos pa sem doživel zadnje priznanje – FIA me je določila v izbrano skupino 50 fotografov, ki sme – izmenoma – v bokse tudi med postanki za dolivanje goriva in zamenjavo gum. Zaradi velike možnosti, da se zgodi nesreča ali požar je pristop izredno omejen, saj je na dirki v boksih – po pravilu rotacije - lahko le 5 fotografov naenkrat, praviloma le iz najpomembnejših svetovnih medijev. Prej mi je to bilo popolnoma nedosegljivo, sedaj pa to več ne doživljam kot pravico, ampak bolj kot priznanje za dolgoletno vztrajno delo – jutri se lahko upokojim iz F1 ali zamenjam panogo ter prevzamem, denimo mesto producenta na TV – pa bom do konca življenja s ponosom lahko zatrdil, da sem se s svojim delom uspel prebiti v najožjo svetovno elito F1.

 • Panasonic obiskal DIWA Awards test lab

  Kai Thon urednik spletne strani DigIT zaključuje postavitev testnega laboratorija. Laboratorij bo postavljen v sodelovanju z organizacijo DIWA, tako da bomo lahko vsi člani uporabili testne podatke. Laboratorij pa si je prišel ogledat tudi Mr. Michiharu Uematsu, Manager of Product Planing Group Panasonic.

 • Kilimandžaro, safari, Zanzibar in Olympus mju 725

  Zanimiva in priročna novost v svetu kompaktnih fotoaparatov je vodotesnost. Ne le, da fotoaparatu ne škodi, če nanj pade nekaj kapelj dežja, ampak se c-725 SW lahko potopi kar pet metrov pod vodo. Poleg tega z njim pod vodo lahko celo fotografiramo. Na potovanjih je vodotesnost še posebej dobrodošla pri uporabi raznih čolnov in nestabilnih ladjic, pri ležanjih na pomolih z ogromnimi špranjami med deskami, pa tudi pri bolj ali manj nepričakovanih plohah in nevihtah.

 • Nikon interview: Charles- André Wamberque

  We never said we abandoned the full frame. But then again, we never said when we will introduce a camera with a full frame sensor. We’re definitely still thinking and working on it but I cannot tell you when it might happen. Nikoli se nismo odpovedali polnemu formatu, hkrati pa ne želimo napovedati kdaj bomo na trg poslali kamero s takim senzorjem. Biti moramo zelo pazljivi, da ne bi ideja o polnem formatu postala preveč popularna. Vsekakor še vedno intenzivno razmišljamo o tem in razvijamo naprej vendar vam ne morem zaupati kdaj se bo taka kamera pojavila. Objektivi serije DX so stari le štiri leta a so kljub temu zelo popularni. Kvaliteta slike je kljub manjšemu senzorju še zelo dobra in uporabniki se tega zavedajo. Toda v določenih primerih je poln format nujen.

 • SanDisk interview / Tanya Chuang

  Will there be a 16GB Extreme IV card? No, our fastest cards will not always have the highest capacity. Extreme IV will have the highest speed available and Extreme III will have the highest capacity. Jernej: Vaša nova serija Extreme IV so trenutno najhitrejše kartice formata Compact Flash. Katere so ostale novosti? Tanya: Serijo Extreme IV in dva nova, hitrejša čitalca (USB 2.0 in firewire) smo sicer najavili že v juliju. Tu na Photokini pa predstavljamo 12 in 16GB različici serije Extreme III. Jernej: Bo tudi Extreme IV na voljo v teh kapacitetah? Tanya: Ne. Naše najhitrejše kartice po vsej verjetnosti ne bodo hkrati tudi največje po kapaciteti. Extreme IV bodo najhitrejše, Extreme III pa največje.

 • 10 letnica imena IXUS (ELPH amerika, IXY japonska)

  Tokrat je Canon pri predstavitvi posegel po novih prijemih. 14. septembra je bilo več predstavitev po celem svetu. V Evropi sta se odvijali na dveh koncih. Prva v Londonu in druga za predstavnike iz CEE regije v čudovitem okolju Porto Carras na zahodnem delu Grčije.

 • Predstavitev SLR fotokamere Sony Alpha 100 v Ljubljani

  Sony kot vodilni ponudnik kompaktnih fotokamer (50 mio. prodanih kamer CyberShot) vidi svoj nadaljnji razvoj in dodatne možnosti prav v najvišjem (množičnem) razredu med fotografskimi kamerami.

 • Sony Alpha / novi igralec v SLR svetu

  Od naprednega sveta umaknjenem delu maroškega pogorja Atlas je v večernih urah zadonel močan pok in nato še naslednji. Velik ognjemet je osvetljeval veliko črko Alpha in uradno je Sony napovedal dolg in močan boj za velik tržni delež v fotografskem SLR svetu.

 • Malo drugačen pogled na podvodno fotografijo

  Kot rednemu obiskovalcu spletne strani e-Fotografija in podvodnemu fotografu s 27 letnimi izkušnjami je name pritegnil pozornost Matjažev članek "Zaščitno ohišje za vašo kamero!". Kmalu po tem ko sem ga prebral, sem Matjažu napisal e-mail v katerem sem mu hotel predstaviti še moj pogled na podvodno fotografijo. Matjaž pa me je v odgovoru prosil, naj za njegovo stran napišem prispevek o tem.

 • Formula 1, demokracija in digitalizacija

  In če se mora Šumi v zrelih letih učiti dirkaške ihtavosti in predrznosti, pa se morata (denimo) Alonso in Kimi učiti tudi trezne razsodnosti, umirjenosti in taktičnosti. Tako se morajo tudi fotografi vseh generacij dopolnjevati vsak na (do sedaj) svojem in hkrati na sosednjem področju: stari fotografi se bodo morali čimbolj spoznati z novimi tehnologijami, ob vsem tem pa poiskati nove poslovne modela za uspešno delovanje v prihajajoči hiper-digitalni eri! Mladi avtorji, računalniški friki in naravni digitalni misleci pa bodo morali podati korak po korak na sovražnikovo področje klasičnih znanj in znanosti, pa »naštudirat« kakšen vpliv in pomen imajo velikost in nastavitev zaslonke, čas osvetlitve, točka ostrenja, žariščnica in perspektiva.

 • Fotografija v prodajnih številkah za leto 2005

  Trg, uvoznike kot trgovce dobro poznam, vem za cilje iz začetka leta, vem za približne tržne deleže, vem za dokaj realne številke glavnih akterjev na trgu, povlečeš celotno zgodbo skozi vse njih in zanimanja kupcev, pogledaš kako je in bo šlo vse skupaj v svetovnem trendu v naslednjem letu in dobiš “skoraj” popolne številke.

 • e-Fotografija v oddaji TV Slovenija "Fotografija na slovenskem"

  Oddaja fotografija na slovenskem gre h koncu. Na sporedu je njen zadnji del, v katerem pa so že najavljeni novi fotografski trendi.(TVS1 ob 17.45)

 • Digitalna temnica se predstavi

  Konec novembra je bila na pobudo e-Fotografije in Matjaža Intiharja v Mariboru organizirana delavnica, ki sta jo pripravili podjetji RoLAN d.o.o in Canon Adria, njen naslov pa je bil “Digitalna temnica”.

 • Sony Media Experience 2005

  Sony je na svojo konferenco povabil preko 600 novinarjev iz celotne Evrope. Konferenca je bila namenjena predstavitvi novih tehnologij in vseh artiklov, katere Sony ponuja. Že v uvodnem govoru treh vodilnih mož v Sony korporaciji so predstavili vizijo podjetja, da želijo in bodo ostali prvi v domači zabavni elektroniki.

 • S kolesom in digitalcem po Afriki - 3. del

  Zgrožen sem ugotovil, da se je razbil displej in s tresočimi rokami sem aparat vklopil, medtem ko so mi po glavi šibale najbolj temne misli, ter seveda očitanja samemu sebi, kako da nisem mogel biti bolj pazljiv.

 • Foto pravni kotiček (III.del) / Joj, ne dela! Uveljavljanje garancije

  Na strani kupca je torej da sprejme odločitev: Garancija za brezhibno delovanje stvari ali odgovornost prodajalca za stvarno napako na stvari.

 • Intervju z g.Yoshitaka Nakamura / Fuji Photo Film Europa

  Podjetje Fujifilm Image&Information Slovenija, je v Slovenijo povabilo gospoda Yoshitaka Nakamura, ki je v Fujifilm Europa odgovoren za marketing za centralno evropski trg. Gospod Yoshitaka nam je naprej predstavil podjetje Fujifilm nato pa si vzel čas še za intervju.

 • S kolesom in digitalcem po Afriki - 2. del

  Kolesarska potovanja so že nekaj časa moje življenje. Pred skoraj dvema letoma sem po skoraj dvanajstih mesecih predčasno zaključil krožno potovanje okrog Sredozemlja

 

 

 

 

 

 

Fotoreportaže / Zapisi

 • Intervju z g.Yoshitaka Nakamura / Fuji Photo Film Europa

  Podjetje Fujifilm Image&Information Slovenija, je v Slovenijo povabilo gospoda Yoshitaka Nakamura, ki je v Fujifilm Europa odgovoren za marketing za centralno evropski trg. Gospod Yoshitaka nam je naprej predstavil podjetje Fujifilm nato pa si vzel čas še za intervju.

  13.03.2005 16:04
 • S kolesom in digitalcem po Afriki - 2. del

  Kolesarska potovanja so že nekaj časa moje življenje. Pred skoraj dvema letoma sem po skoraj dvanajstih mesecih predčasno zaključil krožno potovanje okrog Sredozemlja

  06.02.2005 15:23
 • S kolesom in digitalcem po Afriki - 1.del

  Kolesarska potovanja so me že dodobra zasvojila. Pred letom in pol sem nesrečno zaključil enoletno kolesarsko potovanje okrog Sredozemlja.

  13.12.2004 13:58
 • AIR04 - švicarska megaletalščina

  Švica je ena redkih držav, ki svojo letečo konjenico radodarno pošilja na letalske prireditve širom Evrope, a hkrati sama ne prireja tovrstnih prireditev, ki bi po logiki recipročnosti lahko privabile ogromno nastopajočih letal iz tujine.

  25.11.2004 10:35
 • Intervju Yoshiuki Takechi in Andrej Dierckx / Pentax

  Pentax je eno od zanimivejših, morda že kar kontraverznih fotografskih podjetij. V svoji ponudbi imajo vse, od srednjega formata do najmanjših digitalnih kompaktnih mlinčkov.

  04.11.2004 10:22
 • Bor Dobrin / Slovenski fotografi

  Vse več bralcev spletne strani e-fotografija.com želi izvedeti čimveč o fotografiji. To pa ne pomeni samo o tehniki in novih foto kamerah. Ampak tudi vse kar k pomenu fotografija tudi spada.

  03.11.2004 10:16
 • Intervju z g. Kazuto Yamakijem / Sigma

  Z Matjažem sva se že kar nestrpno prestopala pred Sigmin razstavnim prostorom in čakala na najin intervju. Bila sva namreč do sekunde točna, gospa na sprejemnem pultu pa je že deset minut iskala gospoda, s katerim naj bi imela intervju.

  01.11.2004 10:12
 • Bilo je nekoč na Kreti

  Sonce, morje, dobra družba in zabava, z drugimi besedam - absolvent na Kreti. Party se je začel takorekoč takoj, prvo pravo rajanje pa že ob vstopu na ladjo. Od takrat pa do vrnitve domov ni bilo popuščanja party ritma.

  21.10.2004 09:57
 • SanDisk novinarska konferenca / Photokina 2004 (SLO / ENG)

  »Digitalno revolucijo fotografije spremljam že od vsega začetka vendar je trajala dlje kot sem pričakoval.« S temi besedami je novinarsko konferenco začel Eli Harari, ustanovitelj in najvišji mož enega najprodornejših proizvajalcev spominskih kartic SanDisk.

  12.10.2004 19:43
 • Interview with Olympus senior R&D managers Toshifumi Nakano and Masaharu Hamada

  Our first interview was with Olympus. Representative of Olympus Slovenija, Miha Klepac, made a great effort and made it possible we could talk to two Olympus senior R&D managers.

  07.10.2004 19:41
 • Interview with Mr. Takaya Iwasaki, Canon representative for CE and NEE, Africa and ME

  If you are looking for the bigger picture of future photo technologies, you need to ask the market leader about it. Canon will remain a leader for quite some time to come, said general director of a competetive company a year ago during one of the conferences.

  06.10.2004 17:56
 • Ježeš, še eden / Kupujemo fotokamero

  Zgornji stavek zelo dobro ponazarja moje misli, ko me znanci, ki so se spomnili, da sem obsedenost s Hi-Fijem zamenjal za obsedenost s fotografijo, pobara za nasvet pri nakupu digitalne foto kamere.

  30.09.2004 17:29
 • Rabac Summer Festival 2004

  Rabac Summer Festival 2004 je letos potekal že četrtič zapored na Golubijera plaži. Prvega festivala leta 2001 se je udeležilo 2000 ljudi, naslednjega 3000, leta 2003 pa je bilo na festivalu 4500 ljudi.

  15.08.2004 11:06
 • Mobikrog / Dirkaški dan

  Odpravil sem se na dirkališče Mobikrog, saj se je obetal zanimiv dirkaški dan. Potekala so tekmovanja v Seicento kupu, dirka youngtimerjev za avstrijsko prvenstvo ter Supercup.

  15.08.2004 10:33
 • Kako nastane letalo?

  Človek si je že od nekdaj želel leteti in vsi že od malega pogledujemo v nebo, ko vidimo ptice, oblake ali pa letala. Prav slednja, že več kot 100 let omogočajo človeku, da občuti svobodo letenja, pogled na naš planet od zgoraj, stik z oblaki. Danes brez letal več ne gre.

  02.08.2004 10:30
 • S kompaktom na zabavo

  Naš največji festival elektronske glasbe Meet Me, se je letos, kot tudi že dve leti poprej odvijal na letališču pri Divači. Po prvem festivalu, se je iz Zelenega gaja v Novi Gorici, prestavil v Divačo in vse kaže, da se bo tudi naslednje leto odvijal na zdajšnji lokaciji, saj je Divača oddaljena le nekaj deset minut vožnje iz Ljubljane ali primorske.

  15.07.2004 09:53
 • Motokros Brnik 2004 ali kako se je vse zarotilo proti meni

  Pa se le pripeljem na prizorišče tekmovanja in začuda iz sivo črnih oblakov ne curlja in kaplja. Na vhodu imam toliko opravka s foto aparatom ter objektivi, da me vratarja v vsej moji pomembnosti spustita naprej, ne da bi povprašala po akreditaciji ali čem podobnem.

  12.07.2004 10:04
 • Poizkus digiskopije v Krajinskem parku Sečoveljeske soline

  Moj dedek mi je nekoč dejal: 'ko spoznavaš nove ljudi, najprej ugotovi, če so ljubitelji živali in narave.

  02.07.2004 00:10
 • Digitalna prevara!

  Fotografija je od nekdaj služila za neke vrste dokazno gradivo, za odraz dejanskega stanja pred objektivom v trenutku, ko je fotograf pritisnil sprožilec. Pa je res tako? Kdor je slišal za fotografijo, je gotovo slišal tudi za retuširanje.

  24.06.2004 23:52
 • Bikefight v Trbovljah

  "Strela te udari, lahko te toča sesuje, ali pa te preprosto posrka tako visoko, da zmrzneš", je razlagal Kurty, ko smo med vožnjo iz Ljubljane opazovali oblake nekje nad Trbovljami.

  17.06.2004 23:31
 • Ogled jadralne regate v Izoli

  Začelo se je ob 7:40 na Črnem Kalu, z prvimi pogovori o stanju na slovenskih cestah. Kot ponavadi novice zamujajo in stali smo v koloni, ki je načeloma ni bilo. Kljub vsemu smo bili še dovolj zgodnji, da smo bili v Izoli že nekaj čez osmo, ampak ker sem slabo bral navodila, sem se najprev namesto pred hotel Marina zapeljal v izolsko marino.

  05.06.2004 23:13
 • Fotografska delavnica z Arne Hodaličem

  Arne Hodaliča verjetno ni potrebno posebej predstavljati. Je eden od redkih slovenskih fotografov, ki so uspešni tudi v tujini. Na celodnevni delavnici nam bo predstavil reportažno fotografijo, od tega, kako se pripraviti na projekt do same izvedbe, če bo dovolj časa pa tudi prodajo.

  03.06.2004 23:02
 • Fotografska delavnica z Deanom Dubokovičem

  Prva resna fotografska delavnica je uspešno za nami. Studio še stoji, manekenka se počasi ne pritožuje nad belimi kolobarji, ki se ji pojavljajo pred očmi, na osebnih računalnikih pa udeleženci skrbno skrivajo slike iz delavnice pred svojimi najdražjimi.

  31.05.2004 22:32
 • Reportaža iz prve roke: Internautica in Aviatica

  Sejemske prireditve ponujajo veliko raznovrstnih motivov in priložnosti za fotografiranje. Toda, ali znamo ponujene možnosti izkoristiti?

  24.05.2004 22:28
 • Polet z balonom in snemanje iz zraka

  Prvi balon je poletel leta 1783 v Parizu. Poznamo tako imenovane plinske balone, ki so polnjeni s plini: vodik, helij, metan, kateri pa se redkeje uporablja in kasneje amoniak, ki se ni obnesel. Ti baloni so lahkoleteli višje in dalj časa kot toplozračni, pri katerih je bila večja težava gorivo, saj so kurili na balonu in tako segrevali zrak v kupoli.

  24.04.2004 21:59
Stran:
 
 • Deli z drugimi:
 • www.facebook.com