Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.foto-klik.si/
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.cyberstudio.si
>

Fotoreportaže / Zapisi

 • Energija, glasba, gibanje – intervju s Tanjo Likeb

  Za dobro fotografijo ni dovolj samo talent, pomembne so tudi izkušnje. Nujna je tehnična dovršenost in najpomembnejše – mora biti izpovedna!

 • Posebneži med objektivi

  Proizvajalci so naredili veliko posebnih objektivov. Med njimi jih nekaj izstopa v večji meri.

 • Fujifilm X-H1 predstavitev v Lizboni

  Pri Fujifilm imajo vrhunsko tehnologijo za najdražje objektive, ki se uporabljajo v TV in filmski industriji. Kar malo čudi, da do sedaj niso ponujali vrhunskega video zajema. S prihodom brezzrcalne fotokamere X-H1 je drugače.

 • Žirafe - živali, ki se dotikajo neba - Fotoreportaža

  K žirafi lahko pridete brez težav zelo blizu. Zato jih lahko fotografirate z opremo od fotofona naprej. Še najbolj zanimivi so posnetki, ko pijejo vodo, ali ko so ob njih zveri, kot hijene in gepardi. Žirafe odidejo samo v primeru, če v bližini začutijo leve. Zato se nekih posebnih fotografskih napotkov za fotografiranje žiraf niti ne potrebuje.

 • Fujifilm v svetu srednje formatnih kamer (GFX 50s)

  Že pišem test in mnenja o GFX 50s. Da ne bom v preizkusu kamere Fujifilm GFX 50s preveč uvoda podajal v stilu Fujifilm v zgodovini, pa glede na posebnost kamere nekaj več o Fujifim in njegovi tehnologiji v tem samostojnem poglavju.

 • Foto industrija v prodajnih številkah

  Japonska fotografska industrija je zaspala. Deluje, kot da držijo glavo v pesek in si govorijo, da bomo z "okrnjenimi" fotokamerami zadovoljni. Ja, "old boys" fotografi bomo. Novi?

 • Fotokina 2016 / 20 let nazaj v novi preobleki

  Photokina gre z novostmi naprej. Zdaj niso pomembni časopisni članki in objave v revijah. Vse se mora dogajati hipno in pomembno je, koliko tvitov, fotografij, videov, je bilo objavljeno na spletnih medijih v času sejma.

 • Kemija, Adijo!

  Revija Moj Hobi / november 1996
  Moj prvi ohranjeni članek o predstavitvi prihoda digitalne fotografije in njene prihajajoče zmožnosti.

 • Predpraznično srečanje 2015 / Video reportaža

  Hvala vsem, ki ste prišli na naše že tradicionalno predpraznično druženje. V letu 2016 vam želim veliko uspešnih fotografij.

 • Fotografija v prihodnosti

  Smo pred novo, večjo revolucijo. Mnogo večjo, kot je bil preskok iz asfalta na stekleno ploščo, nato na film ali celo na tipalo. V bistvu je bil to samo manjši napredek v tehniki. Torej zajemu fotografije. Za »pravo« revolucijo potrebujemo nov pristop. In ta je že pred nami!

 • Model in voda / Fotodelavnica na morju - reportaža

  Tokrat je bila z nami Eva. Prijetna punca, že izkušen model, ki je dobro vedela kaj na portretu ljubi objektiv.

 • Fotokina 2014 / Premešane karte

  Mogoče "old boys" kot imenujejo zdaj nas uporabnike kamer DSLR, ne bomo razumeli ali želeli sprejeti dejstva. Vendar Canon in Nikon že nekaj časa nista več tisti podjetji, kamor smo vsi najprej pristopili in iskali novosti, trende. V bistvu sta postala v fotografiji, ki je dobila neverjetno širok pomen v množici manjša, povsem nišna igralca z nekimi veliki "škatlicami" in dragim "steklom".

 • Fotodelavnica "Model in voda" - reportaža

  Nova fotodelavnica bo 27. septembra ob 10h

  Reportaža - Fotodelavnica "Model in voda" je lepo uspela. Žal smo na taki delavnici omejeni z udeležbo, zato sva se z Gregom odločila, da jo v soboto 27. septembra ponovimo. Le s to razliko, da se bomo preselili na morsko lokacijo.

 • Nova prelomnica v fotografiji

  Kamera na osnovi analogne EOS 1n in s Kodak digitalnim delom je bila tako posebna, da po svetu niso verjeli, da jo res predstavljamo. Vsi so se spraševali, kje je ta Slovenija, da že ima na ogled to tehnologijo.

 • Predpraznično srečanje 2013 / Fotoreportaža

  e-Fotografija tradicionalno predpraznično srečanje v Ljubljani, smo letos naredili malo drugače. Za uvod smo se z ladjico popeljali po Ljubljanici in si tako na drugačen način ogledali lepo okrašeno in svetlobno barvno Ljubljano.

 • Foto vikend na Krvavcu / Reportaža

  Ni kaj, bila je čudovita fotografska izkušnja. Zahvala vsem v hotelu Raj in tistim v poletnem parku, ki so nam omogočili to delavnico. Še se vrnemo!

 • Fotokamera? - l. 2013 nova revolucija in evolucija

  Če smo leta 2000 spremljali začetek digitalne fotografske tehnologije in njen hiter prehod med množice, je sedaj po 10 letih fotografija prav zaradi fotofonov in tablic, prišla dobesedno med vse nas. Fotofon nam je vsem vedno pri roki, »prava« fotokamera ne.

 • Prenovljena stran e-Fotografija.si

  Pred vami je prenovljena stran e-Fotografija. Zaradi velike obsežnosti člankov, preko 3000 jih je, katere je bilo treba prenesti iz stare strani, lahko da manjkajo v člankih linki do novih povezav, kakšen naslov, slike ali podnapisi oblikovno še niso urejeni. Počasi bomo vse skupaj popravili, prenovili, najbrž tudi z vašo pomočjo.

  Upam, da vsem rednim obiskovalcem strani, začetek iskanja člankov ne bo predstavljal prevelikih težav. Počasi se bomo vsi skupaj navadili na novost. Če pa kaj ne najdete, želite podati idejo, nasvet, vas prosim, da to sporočite na e-Naslov e-Fotografije. Hvala za obiskovanje strani, branje, mnenja in vprašanja.

 • Fotodelavnica v Arboretumu / kratka reportaža

  Kar 20 fotografinj in fotografov si je zaželelo spoznati nekaj več o lastni fotoopremi in fotografiranju rož. Arboretum je bil barvit, prepolen raznobarvnih tulipanov. Obenem nam je še odlično služila še svetloba.

 • Fotokamere leta 2012 po izboru bralcev e-Fotografija

  3696 obiskovalcev portala je oddalo svoj glas in za kamere leta v posameznih razredih izbralo; Canon EOS 600D (vstopni) / Nikon D7000 (hobi) / Canon EOS 7D (napredni APS-C) / Nikon D800 (napredni FF) / Canon EOS 1D X (pro) / Canon S50 IS (megazum) / sistem Nikon 1 (kompaktne z večjimi tipali, izmenljivimi objektivi, brez zrcala).

 • Fotokina 2012 »Svet slike« / Novi fotografski trendi

  Ker so snovalci sejma spoznali, da z delovanjem kot zadnji prejšnji Photokina ne bo šlo, so šli v nove trende in spremenili koncept. Photokina 2012 je združila celoten spekter tehnologije slike, v katerem je fotokamera samo še eden izmed najbolj pomembnih produktov za zajem slike. S prihodom digitalne tehnologije, se je fotografski svet močno razširil z računalniško tehnologijo in programi, mobilnimi telefoni, navigacijo ter drugo tehnologijo, ki danes združuje moto Photokine, t.j. »Svet slike«.

 • Ob 25 letnici sistema Canon EOS

  Ni kaj, 25 let vodstva v vseh segmentih fotokamer je popolna doba. V fotografskem svetu ni hitrih premikov. Canon ima še vedno najširšo bazo uporabnikov, ti pa v svetu DSLR nikakor ne menjajo opremo čez noč.

 • Avtorske pravice v vrhunskih športih - Stroga nova foto pravila v Formuli 1

  Svet F1 tako strogo in učinkovito nadzoruje vse prisotne medije, da le ti delujejo znotraj strogo dovoljenega območja dela, ter tako ne kršijo (donosnih) avtorskih pravic in na njih stkanih »mega« pravic. Seveda imajo vsi tisti, ki to spoštujejo tudi mirno delo znotraj svojega dovoljenega področja, kršiteljev pa skorajda ni!

 • Afrika, z motorjem in fotokamero / Zvone Šeruga za e-Fotografijo

  Izkušenj na tej celini imam kar nekaj in vem, da je afriška eksotika trda, fotografsko delo pa gre pogosto prek zelo široke palete odnosov z ljudmi: od vaških otročajev, ki skačejo pred objektivom – mene tudi, mene tudi! – prek starih mamc, ki stegujejo roko – plačaj, potem pa slikaj – do trdih pogledov možakarjev v turbanih, ki včasih bliskajo sovraštvo: niti pomisli ne!

 • Fotokamere leta 2011 v posameznih razredih, po izboru udeležencev portala e-Fotografija
  Kar 3066 obiskovalcev portala je v mesecu dni trajanja ankete oddalo svoj glas in za kamere leta v posameznih razredih izbralo; Nikon D5100 (vstopni), Nikon D7000 (hobi), Nikon D700 (napredni), Canon EOS 1D MkIV (pro), Canon S40 IS (megazum), Canon G12 (napredni kompaktni) in sistem Nikon 1 (kompaktne z večjimi tipali, izmenljivimi objektivi, brez zrcala).
 • Predbožično srečanje e-Fotografije / Reportaža

  Občasna druženja e-Fotografov, so prinesla tradicionalno prednovoletno druženje. Da pa se samo ne vsedemo in kakšno bolj ali manj fotografsko rečemo, smo se potrudili, da tudi na tem druženju izkoristimo našo fotografsko opremo in se kaj novega naučimo.

 • Fotografski tečaj e-Fotografija in evolucija moje fotokamere

  Iz minute v minuto so se mi odpirali novi svetovi. Razlage, kje, kako, kdaj in zakaj uporabiti določene funkcije, so bile jasne, poučne in razumljive za nas »telebane«, ki o fotografiranju skorajda nimamo pojma.

 • Kratek video "On the road" / Fotopotep Bali Indonesia
  Peljemo se skozi vas in povsem po fotografsko se sliši, ustavi, ustavi... Pred trgovino miza, na njej pa piton, leni legvan in okoli vseh še drugih njim "domačih" živali, otroci.
 • Z Nikonom na pot: prijazna izpoved lastnika Canona
  Nikona v vseh teh petintridesetih letih skorajda nikoli nisem držal v rokah. A v tem času očitno le dovolj dozorel, da končno in bolj konkretno pogledam čez planke. Ideja je zrasla kar sama od sebe, ko sva pred meseci ob drugem špricerju ždela z Matjažem, velikim gazdo te revije. In govorila o Borneu, kamor odhajam čez par dni. Ta čas, ko se bo on s skupino fotografov mučil na Baliju, ubogi.
 • Canon 5200mm f/14

  Leta 1965 je Canon naredil tri ekstremne zrcalne objektive. 800mm f/3.8, 2000mm f/11 in 5200mm f/14.

 • Fotokamere leta 2010 v posameznih razredih, po izboru udeležencev portala e-Fotografija
  1744 obiskovalcev portala je v mesecu dni trajanja ankete oddalo svoj glas in za kamere leta v posameznih razredih izbralo; Nikon D3100 (vstopni), Nikon D7000 (hobi), Nikon D700 (napredni), Canon EOS 1D MkIV (pro), Canon S30 IS (megazum), Canon G12 (napredni kompaktni) in Leica M9 (kompaktne z večjimi tipali brez zrcala).
 • Canon in Nikon skupaj: Smrtni greh!?!

  Si lahko predstavljate da nekdo kupi vrhunsko ohišje Canon, nato pa nanj posadi kak čuden objektiv Nikkor?

 • e-Fotografija prednovoletno srečanje v video zapisu

  28. 12. smo vas povabili na naše e-Fotografija fotografsko srečanje, da se ob druženju poizkusimo še v večerni fotografiji brez in z bliskavicami. Vaš odziv je bil enkraten in taka delovna druženja bomo še ponovili.

 • Filipini za e-Fotografijo - Otočje za hitro ljubezen

  Filipini so seveda morje, najprej to. Otoki sicer dopuščajo ogromno možnosti še česarkoli drugega, od dolgih plemenskih trekingov, do plezanja na vulkane, prebijanja skozi džungle ali velikonočnih križanj fanatičnih Kristusovih vajencev. A morje je vseeno in še vedno zakon.

 • Photokina 2010 - novi fotografski trendi
  Če sem ob zapisu iz Photokine izpred dveh let zapisal, da prihaja čas fotoknjig, lahko sedaj rečem, da prihaja čas 3D tehnologije slike in videa.
 • Iščem Canon servis

  Zadnja generacija Canonov zdrži kakih 3 tisoč posnetkov z enim polnjenjem, ker pa sem na prvem mestu imel v načrtu snemanje dokumentarnega videa, se mi je zdelo, da toliko posnetkov sploh ne morem narediti.

 • Analogne anomalije: Atsushi Nishio iz Kobeja
  Mladeniču na letališču Kobe je bilo ime Atsushi Nishio, doma je prav iz Kobeja, sicer pa študira fotografijo. Presenečenj še ni bilo konec! Seveda je imel razen rolleiflexa s sabo še celo torbo digitalne opreme, a je zraven nje imel v navadni plastični vrečki s sabo še 40 'roll' filmov: kodak TRI-X-pan s 400 ISO!
 • Športna fotoreportaža iz Planice
  V Planici smo se dijaki naučili veliko novega in dobili neprecenljive izkušnje s področja fotoreporterstva in športne reportaže. Spoznali smo, kaj pomeni akreditacija v pravem pomenu besede, saj brez nje fotograf nima možnosti dobiti ugodnega položaja za fotografiranje.
 • Fotografiranje hrane z bliskavicami / Fotodelavnica

  Gledalcu se morajo ob gledanju slike "pocediti sline" in mora postati lačen, pa čeprav smo namesto sladoleda fotografirali obarvane kuglice pire krompirja, ali imamo v kozarcu namestu ledu plastične kocke. In seveda, ne boste lačni saj bomo po fotografiranju hrano lahko tudi pojedli. Torej, novo znanje, dobre fotografije in slastno kosilo je zagotovljeno. Si lahko želite od fotodelavnice še več?

 • Kenija, znana, a povsem drugačna
  Pogosto slišim: a v Kenijo greš? Kaj boš pa tam počenjal, saj tja hodi pa že vsak turist ... Kar je mogoče res. Desetletja dolgo je bila prav Kenija sinonim za Afriko. Neskončne savane, v katerih sonce zahaja za krošnjami mizastih akacij, Hemingway s trdim pogledom in z nogo na pravkar ustreljeni levinji, masajski bojevniki v žaru divjega plesa, okoli njih pa se dviga prav v vročino opoldneva na ekvatorju.
 • DSLR kamera leta 2009 - po izboru bralcev e-Fotografija.si
  4368 obiskovalcev portala je oddalo svoj glas in za kamere leta v posameznih razredih izbralo Nikon D5000 (vstopni), Nikon D90 (hobi), Canon EOS 7D (napredni), Canon EOS 1D MkIV (pro), Canon S10/20 IS (megazum) in Canon G11(napredni kompaktni). Hvala vsem, ki ste sodelovali pri izbiri kamer leta 2009.
 • Kdo je avtor fotografije?

  V Sloveniji prevladujejo bolj individualisti, zato ni čudno, da je skupinsko avtorstvo za nas precej »trd oreh« in je take prakse bolj malo. Tudi uredniki revij se običajno čudijo, kadar kdo zahteva, da je ob fotografiji navedenih več soavtorjev.

 • S foto in video opremo na konec sveta

  Poleti sem se mesec in pol dolgo potepal po Zahodni Papui – skrajni vzhod Indonezije je to in še pred nekaj leti se je ta del otoka Nove Gvineje imenoval Irian Džaja. To ni bilo ravno idilično turistično potovanje, Zahodna Papua je ena zadnjih zaresnih divjin današnjega sveta. Velika za štirideset Slovenij je večinoma prekrita z močvarnimi džunglami, le v osrednjem delu otoka se dvigajo vrhovi vse do pet tisoč metrov visoko.

 • Druga fotodelavnica poročne fotografije / reportaža

  Po nekaj več kot treh urah fotografiranja smo spoznali, da fotografiranje porok zagotovo ni lahkotno opravilo, temveč, da je potrebno imeti kar nekaj kilometrine, tako pri poznavanju naše foto kamere, poznavanju reportažne in tudi modne fotografije. 18. oktobra bo III. poročna fotodelavnica.

 • Modna fotodelavnica v Kopru in Ankaranu - reportaža

  V pozno popoldanskem delu smo se srečali z dodajanjem svetlobe preko bliskavice in v večernem delu lovljenjem rdeče in modre svetlobe, ki še vedno osvetli tipalo kljub temu, da je za naše oči že nevidna.

 • Foto oddaja na TV Pika

  Drugo oddajo si že lahko ogledate tudi na spletu (www.poptv.si). Link do oddaje je v članku.

 • Matjaž Intihar predavanje - Obdelava fotografij in Adobe Photoshop

  Junijsko predavanje Obdelava fotografij in Adobe Photoshop CS4, ki ga Klub e-fotografija redno vsak tretji ponedeljek v mesecu pripravi za občinstvo v Knjižnici Otona Zupančiča je izpolnil Matjaž Intihar –slovenski guru digitalne fotografije.

 • Fotodelavnica poročna fotografija / reportaža

  Vsak hobi fotograf je slej kot prej postavljen pod vprašanje kolegic, kolegov, sorodnikov in znancev; bi ti prišel fotografirat najino poroko? In v hobi fotografu je toliko fotografske žilice, da le redko reče ne. Vendar se kaj hitro vsak fotograf zaveda, da fotografiranje pomembnih dogodkov ni enostavno opravilo. Po nekaj več kot štirih urah fotografiranja na soncu smo spoznali, da fotografiranje porok zagotovo ni lahkotno opravilo, temveč, da je potrebno imeti kar nekaj kilometrine, tako pri poznavanju naše foto kamere, poznavanju reportažne in tudi modne fotografije. Ne smemo pa pozabiti še na znanje obdelave fotografij in konec koncev smo mi tisti, ki moramo za foto album ali foto knjigo izbrati prave fotografije in vse to zapakirati v neko smiselno celoto.

 • Fotografska delavnica Kostanjevica na Krki, Otočec / tema Pokrajina / Portret

  Tečaj fotografije pokrajina/portret je za nami. Nekaj vzdušja in fotografijij udeležencev.

 • e-Fotografija / AKT fotodelavnica z Boštjanom Gunčarjem

  Da se lahko tudi sami preizkusimo v tej lepi a izredno težki zvrsti fotografije, smo se zbrali v studiju mojstra fotografije telesa. Boštjan Gunčar nam je odkril osnove skrivnosti svetlobe, ki je v vsej svoji pravilni uporabi še kako potrebna pri fotografiranju akta, ki nam nudi na tisoče odtenkov.

Fotoreportaže / Zapisi

 • Slovenski fotografi intervju - Veljko Jukič

  Zadnja leta sem vendarle imel prvovrsten status na vseh dirkah F1, letos pa sem doživel zadnje priznanje – FIA me je določila v izbrano skupino 50 fotografov, ki sme – izmenoma – v bokse tudi med postanki za dolivanje goriva in zamenjavo gum. Zaradi velike možnosti, da se zgodi nesreča ali požar je pristop izredno omejen, saj je na dirki v boksih – po pravilu rotacije - lahko le 5 fotografov naenkrat, praviloma le iz najpomembnejših svetovnih medijev. Prej mi je to bilo popolnoma nedosegljivo, sedaj pa to več ne doživljam kot pravico, ampak bolj kot priznanje za dolgoletno vztrajno delo – jutri se lahko upokojim iz F1 ali zamenjam panogo ter prevzamem, denimo mesto producenta na TV – pa bom do konca življenja s ponosom lahko zatrdil, da sem se s svojim delom uspel prebiti v najožjo svetovno elito F1.

  30.03.2007 20:22
 • Panasonic obiskal DIWA Awards test lab

  Kai Thon urednik spletne strani DigIT zaključuje postavitev testnega laboratorija. Laboratorij bo postavljen v sodelovanju z organizacijo DIWA, tako da bomo lahko vsi člani uporabili testne podatke. Laboratorij pa si je prišel ogledat tudi Mr. Michiharu Uematsu, Manager of Product Planing Group Panasonic.

  30.03.2007 20:16
 • Kilimandžaro, safari, Zanzibar in Olympus mju 725

  Zanimiva in priročna novost v svetu kompaktnih fotoaparatov je vodotesnost. Ne le, da fotoaparatu ne škodi, če nanj pade nekaj kapelj dežja, ampak se c-725 SW lahko potopi kar pet metrov pod vodo. Poleg tega z njim pod vodo lahko celo fotografiramo. Na potovanjih je vodotesnost še posebej dobrodošla pri uporabi raznih čolnov in nestabilnih ladjic, pri ležanjih na pomolih z ogromnimi špranjami med deskami, pa tudi pri bolj ali manj nepričakovanih plohah in nevihtah.

  10.03.2007 20:45
 • Nikon interview: Charles- André Wamberque

  We never said we abandoned the full frame. But then again, we never said when we will introduce a camera with a full frame sensor. We’re definitely still thinking and working on it but I cannot tell you when it might happen. Nikoli se nismo odpovedali polnemu formatu, hkrati pa ne želimo napovedati kdaj bomo na trg poslali kamero s takim senzorjem. Biti moramo zelo pazljivi, da ne bi ideja o polnem formatu postala preveč popularna. Vsekakor še vedno intenzivno razmišljamo o tem in razvijamo naprej vendar vam ne morem zaupati kdaj se bo taka kamera pojavila. Objektivi serije DX so stari le štiri leta a so kljub temu zelo popularni. Kvaliteta slike je kljub manjšemu senzorju še zelo dobra in uporabniki se tega zavedajo. Toda v določenih primerih je poln format nujen.

  30.10.2006 18:30
 • Photokina 2006 / Novi trendi v fotografiji

  V letu 2006 pa se velika sprememba dogaja na področju obdelave fotografije. Za amaterskega fotografa preko programov (rdeče oči, prepoznavanja obraza, prepoznavanje motivov, popravljanje tonov) in boljših algoritmov v kameri ter množice novih programov za izdelavo kakovostne slike v fotolaboratorijih. Profesionalnim in zahtevnejšim amaterskim ponudnikom pa programska podjetja nudijo povsem nove možnosti.

  06.10.2006 17:09
 • SanDisk interview / Tanya Chuang

  Will there be a 16GB Extreme IV card? No, our fastest cards will not always have the highest capacity. Extreme IV will have the highest speed available and Extreme III will have the highest capacity. Jernej: Vaša nova serija Extreme IV so trenutno najhitrejše kartice formata Compact Flash. Katere so ostale novosti? Tanya: Serijo Extreme IV in dva nova, hitrejša čitalca (USB 2.0 in firewire) smo sicer najavili že v juliju. Tu na Photokini pa predstavljamo 12 in 16GB različici serije Extreme III. Jernej: Bo tudi Extreme IV na voljo v teh kapacitetah? Tanya: Ne. Naše najhitrejše kartice po vsej verjetnosti ne bodo hkrati tudi največje po kapaciteti. Extreme IV bodo najhitrejše, Extreme III pa največje.

  05.10.2006 17:22
 • 10 letnica imena IXUS (ELPH amerika, IXY japonska)

  Tokrat je Canon pri predstavitvi posegel po novih prijemih. 14. septembra je bilo več predstavitev po celem svetu. V Evropi sta se odvijali na dveh koncih. Prva v Londonu in druga za predstavnike iz CEE regije v čudovitem okolju Porto Carras na zahodnem delu Grčije.

  18.09.2006 17:04
 • Predstavitev SLR fotokamere Sony Alpha 100 v Ljubljani

  Sony kot vodilni ponudnik kompaktnih fotokamer (50 mio. prodanih kamer CyberShot) vidi svoj nadaljnji razvoj in dodatne možnosti prav v najvišjem (množičnem) razredu med fotografskimi kamerami.

  06.08.2006 16:48
 • Sony Alpha / novi igralec v SLR svetu

  Od naprednega sveta umaknjenem delu maroškega pogorja Atlas je v večernih urah zadonel močan pok in nato še naslednji. Velik ognjemet je osvetljeval veliko črko Alpha in uradno je Sony napovedal dolg in močan boj za velik tržni delež v fotografskem SLR svetu.

  10.06.2006 16:23
 • Malo drugačen pogled na podvodno fotografijo

  Kot rednemu obiskovalcu spletne strani e-Fotografija in podvodnemu fotografu s 27 letnimi izkušnjami je name pritegnil pozornost Matjažev članek "Zaščitno ohišje za vašo kamero!". Kmalu po tem ko sem ga prebral, sem Matjažu napisal e-mail v katerem sem mu hotel predstaviti še moj pogled na podvodno fotografijo. Matjaž pa me je v odgovoru prosil, naj za njegovo stran napišem prispevek o tem.

  10.05.2006 16:01
 • Formula 1, demokracija in digitalizacija

  In če se mora Šumi v zrelih letih učiti dirkaške ihtavosti in predrznosti, pa se morata (denimo) Alonso in Kimi učiti tudi trezne razsodnosti, umirjenosti in taktičnosti. Tako se morajo tudi fotografi vseh generacij dopolnjevati vsak na (do sedaj) svojem in hkrati na sosednjem področju: stari fotografi se bodo morali čimbolj spoznati z novimi tehnologijami, ob vsem tem pa poiskati nove poslovne modela za uspešno delovanje v prihajajoči hiper-digitalni eri! Mladi avtorji, računalniški friki in naravni digitalni misleci pa bodo morali podati korak po korak na sovražnikovo področje klasičnih znanj in znanosti, pa »naštudirat« kakšen vpliv in pomen imajo velikost in nastavitev zaslonke, čas osvetlitve, točka ostrenja, žariščnica in perspektiva.

  30.03.2006 14:03
 • Fotografija v prodajnih številkah za leto 2005

  Trg, uvoznike kot trgovce dobro poznam, vem za cilje iz začetka leta, vem za približne tržne deleže, vem za dokaj realne številke glavnih akterjev na trgu, povlečeš celotno zgodbo skozi vse njih in zanimanja kupcev, pogledaš kako je in bo šlo vse skupaj v svetovnem trendu v naslednjem letu in dobiš “skoraj” popolne številke.

  02.03.2006 14:57
 • e-Fotografija v oddaji TV Slovenija "Fotografija na slovenskem"

  Oddaja fotografija na slovenskem gre h koncu. Na sporedu je njen zadnji del, v katerem pa so že najavljeni novi fotografski trendi.(TVS1 ob 17.45)

  20.02.2006 14:48
 • Digitalna temnica se predstavi

  Konec novembra je bila na pobudo e-Fotografije in Matjaža Intiharja v Mariboru organizirana delavnica, ki sta jo pripravili podjetji RoLAN d.o.o in Canon Adria, njen naslov pa je bil “Digitalna temnica”.

  15.12.2005 12:53
 • Sony Media Experience 2005

  Sony je na svojo konferenco povabil preko 600 novinarjev iz celotne Evrope. Konferenca je bila namenjena predstavitvi novih tehnologij in vseh artiklov, katere Sony ponuja. Že v uvodnem govoru treh vodilnih mož v Sony korporaciji so predstavili vizijo podjetja, da želijo in bodo ostali prvi v domači zabavni elektroniki.

  29.04.2005 10:41
 • S kolesom in digitalcem po Afriki - 3. del

  Zgrožen sem ugotovil, da se je razbil displej in s tresočimi rokami sem aparat vklopil, medtem ko so mi po glavi šibale najbolj temne misli, ter seveda očitanja samemu sebi, kako da nisem mogel biti bolj pazljiv.

  25.04.2005 12:52
 • Foto pravni kotiček (III.del) / Joj, ne dela! Uveljavljanje garancije

  Na strani kupca je torej da sprejme odločitev: Garancija za brezhibno delovanje stvari ali odgovornost prodajalca za stvarno napako na stvari.

  30.03.2005 11:56
 • Intervju z g.Yoshitaka Nakamura / Fuji Photo Film Europa

  Podjetje Fujifilm Image&Information Slovenija, je v Slovenijo povabilo gospoda Yoshitaka Nakamura, ki je v Fujifilm Europa odgovoren za marketing za centralno evropski trg. Gospod Yoshitaka nam je naprej predstavil podjetje Fujifilm nato pa si vzel čas še za intervju.

  13.03.2005 15:04
 • S kolesom in digitalcem po Afriki - 2. del

  Kolesarska potovanja so že nekaj časa moje življenje. Pred skoraj dvema letoma sem po skoraj dvanajstih mesecih predčasno zaključil krožno potovanje okrog Sredozemlja

  06.02.2005 14:23
 • V objemu cunamija / Tajska 2004

  26. december 2004, dopoldan, Z obala Tajske, Khao Lak…. Cunami, katastrofa, več tisoč umrlih, žalost, obup… Zgodilo se je nekaj, česar ni nihče pričakoval. Več metrski valovi so pred seboj uničevali vse kar jim je prišlo na pot. Za njimi ni ostalo ničesar, le podrte hiše, mrtvi ljudje in ogromno škode. Starši so izgubili otroke, otroci starše, prijatelji prijatelje… Ostalo ni ničesar!

  19.01.2005 12:40
 • S kolesom in digitalcem po Afriki - 1.del

  Kolesarska potovanja so me že dodobra zasvojila. Pred letom in pol sem nesrečno zaključil enoletno kolesarsko potovanje okrog Sredozemlja.

  13.12.2004 12:58
 • Body Painting v Rogaški Slatini

  Vroč večer v kavarni Attems Rogaška Slatina, ki se je odvijal v petek 26. novembra, je privabil veliko število obiskovalcev, fotografov in zabave željnih ljudi.

  30.11.2004 10:26
 • AIR04 - švicarska megaletalščina

  Švica je ena redkih držav, ki svojo letečo konjenico radodarno pošilja na letalske prireditve širom Evrope, a hkrati sama ne prireja tovrstnih prireditev, ki bi po logiki recipročnosti lahko privabile ogromno nastopajočih letal iz tujine.

  25.11.2004 09:35
 • Intervju Yoshiuki Takechi in Andrej Dierckx / Pentax

  Pentax je eno od zanimivejših, morda že kar kontraverznih fotografskih podjetij. V svoji ponudbi imajo vse, od srednjega formata do najmanjših digitalnih kompaktnih mlinčkov.

  04.11.2004 09:22
 • Bor Dobrin / Slovenski fotografi

  Vse več bralcev spletne strani e-fotografija.com želi izvedeti čimveč o fotografiji. To pa ne pomeni samo o tehniki in novih foto kamerah. Ampak tudi vse kar k pomenu fotografija tudi spada.

  03.11.2004 09:16
Stran:
 
 • Deli z drugimi:
 • www.facebook.com