Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.cyberstudio.si
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

Fujifilm FinePix S100fs - “all-in-one” popolni popotnik / Test

Avtor:Matjaž Intihar
25.05.2008 16:05
Stran:

S prihodom digitalnega zajema slike fotografija ni več samo moška domena. Če je do sedaj zaradi "šparanja" nežnejši spol ostajal brez fotografij otrok takrat, ko so si ženske to najbolj želele, še večkrat pa brez fotografioj svojih čudovitih rož na vrtu je sedaj drugače. Kamorkoli greš ima tudi nežnejši spol v roki svojo fotokamero in s tem možnost zajeti tisto kar si želi. Normalno je, da ženske drugače razmišljajo in tudi vidijo določen motiv. Motivi rož so v veliki večini njihova domena. In ker je tudi v Sloveniji vse več fotografinj, ker so zelo vplivne pri nakupu družinske fotokamere je prav, da pokažem odličnost S100fs tudi za njih. Res, da kamera ne gre v vsako torbico, ki je že tako polna razno raznih drobnarij. Toda mož, prijatelj, znanec ali fant naj kamero nosi, ve pa fotografirajte.
In kaj za vas, drage fotografinje kamera S100fs lahko nudi?

Uporabniška vrednost kamere Fujifilm FinePix S100fs za nežnejši spol.


Najprej naj pokažem samo delček portretov fotografinj, ki sem jih zajel v samo eden dnevu na Nizozemskem. Mlado in malo manj mlado danes fotografira, predvsem pa so za fotokamero in tudi video prijele ženske. To smo že spoznali tudi na fotografskih tečajih e-Fotografija, saj so na osnovnem tečaju vedno v večini. Še ena do sedaj moška trdnjava je padla. Zato moram tudi sam dobro in široko uporabno kamero predstaviti na način, ki ga bo moški najbrž preskočil. Vendar kot se kaže že po naših trgovinah kjer prodajajo kompaktne kamere imajo ženske že bolj odločujočo moč pri nakupu kot moški. Prav zanimivo je videti kako nekatere fotokamero kupijo na podlagi barve ohišja. Na žalost je S100fs samo v črni barvi. Toda vseeno si oglejte posnetke. Mogoče vas prav zaradi njih ta kamera tudi pritegne. Vse ki pa že imate fotokamero in jo še ne znate dobro izkoristite se udeležite naše foto delavnice v Arboretumu (31.maj) ali foto tečajev.
(http://www.e-fotografija.si/tecaji.htm)


Kar iz avtobusa (ja tudi tako se fotografira na turističnih potovanjih) sem ujel polje tulipanov. S pomočjo ozkega kota sem se izognil umazaniji in odbojem na steklu in še naredil izrez, da v ozadju ni preveč motečih elementov.


Drage fotografinje. Fotokamera nam omogoča posneti zemljevid in tako ne bo več treba poslušati tisto, da vam je treba kupiti GPS napravo, da najdete domov. Ob pregledu zemljevida na zaslonu vedno veste kje ste, ali pa povprašate kje na sliki se nahajte in kje gre pot do cilja..


Izbrana AUTO nastavitev.


Kamera nam omogoča delovati v popolni avtomatiki. Mi lahko samo izberemo izrez preko menjave goriščnice in pritisnemo prožilo. Ostalo bo naredila fotokamera, za spomin pa lahko poskrbi lokalni fotolaboratorij. Ne prepustite vaših posnetkov moškemu in njegovi tezi, da so varno shranjene na disku računalnika. Že čez nekaj mesecev ne bo več vedel kje so.


Kamera nam pod nastavitvijo SP1 omogoča program, ki je namenjen fotografiranju rož. Lepe tonske vrednosti in možnost delovanja od blizu je namen tega programa.


Ob teh slikah vam kot moški nimam veliko povedati. Tehnični podatki so pa tako ali tako za ženske nezanimivi.


Zapišem naj samo še, da je večina fotografij na tej strani zajetih pod nastavitvijo AUTO ali SP1 (program za rože). Torej je s to kamero enostavnost fotografiranja zagotovljena.


Program SP1 nam omogoča brez preklopa v makro bližinsko fotografiranje.

Tako drage kolegice fotografinje. Digitalna fotografska kamera (sam ne pišem v moškem spolu fotoaparat, ampak fotokamera) je še kako namenjena prav vam. Če fotokamere doma še nimate, hodite na izlete, potovanja in če vam osebno Fujifilm S100fs ni prevelika in pretežka vedite, da je tudi za vas lahko "prava" izbira. Je lahko zelo enostavna za uporabo, dela zadovoljivo kakovostne fotografije, zopet boste imele fotografije na papirju in s tem trajno ohranjen spomin. In pa še ena prednost kamere Fujifilm S100fs. Tudi po tehničnih podatkih 11.1M točk, zumu objektiva in funkcijah je tako široka in dobra, da jo sprejme kot dobro tudi moška glava.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com