Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.cyberstudio.si
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

Fujifilm FinePix S100fs - “all-in-one” popolni popotnik / Test

Avtor:Matjaž Intihar
25.05.2008 16:05
Stran:

Zaključek in mnenje o kameri Fujifilm FinePix S100fs

Popotniški fotograf, ki ne fotografira za naslovnice revij bo s kamero Fujifilm FinePix S100fs še kako zadovoljen. Prav tako fotograf, ki rad hodi v hribe, mu 1kg obešen za vratom ne dela ovire, v zameno pa bo dobil kamero s hitro odzivnostjo in brez potrebe po menjavi objektiva. Obenem pa še dobro svetlobno moč v širokem kotu f/2,8, možnost snemanja na xD in SD, SDHC, MMC kartice (priporočam SDHC, za višjo hitrost snemanja) in seveda možnost video zapisa, ki je vse bolj popularen. Že po prvem druženju me je fotokamera Fujifilm FinePix S100fs navdušila. Seveda, če jo gledam iz že določene uporabniške smeri. Kdor želi več, bo moral poseči po kameri DSLR. Vendar vedite, delo z njimi nikakor ni tako enostavno in sploh ni rečeno, da boste z njihovo uporabo dobili za vaš pogled na fotografijo kakovostnejše fotografije. Kompaktna kamera omogoča narediti marsikatero napako, pa bo slika še vedno odlična za naš družinski foto album. Zato, če se niste pripravljeni spoznati z nastavitvami kamer DSLR priporočam, da ostanete na najvišji kompaktni stopnici. Tu pa po mojem mnenju ta trenutek kraljuje prav Fujifilm FinePix S100fs.

 


 

Video zapis kamere Fujifilm FinePix S100fs

Kamera zapisuje v najvišji ločljivosti 640x480 točk. Na 4GB kartico lahko shranimo 30 minut video zapisa. Za zadovoljivo hitrost snemanja priporočam SDHC pomnilne kartice. Kot je opaženo na video zapisu s kamero brez težav med snemanjem videa tudi zumiramo, kamera pa sama dokaj hitro prilagaja avtomatsko ostrenje.

 


 


V prihodnje bom pomen tabele, možnost primerjave z drugimi kot moje mnenje o pomembnosti lastnosti in ocen podrobneje razložil. Rumene pike dajejo pomen, do kje je moja kritična meja zadovoljivosti s posamezno lastnostjo.

V zaključku vas prosim, da se ocene po posameznih segmentih v tabeli ne uporablja kot ta ima največ % in je najboljša in še manj, da se jih ne sešteva ter na koncu poda samo skupno številčno oceno. To ni moj namen niti se na ta način ne dobi pravilne končne vrednosti, ocene glede preizkušene kamere.

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com