Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Fujifilm predstavitev na Blejskem gradu

17.11.2013 19:29

Uradni distributer za Fujifilm v Sloveniji, INFOCONA d.o.o., v sodelovanju z FUJIFILM Europe, je 6. novembra na Blejskem gradu, na prvem evropskem Fujifilm dogodku v Sloveniji, slovenski javnosti in medijem s spektakularnim programom ponosno predstavil dva NOVA Fujifilm modela fotoaparatov.

Dogodka so se udeležili tako predstavniki domačih in tujih medijev ter distributerji FujiFilma iz evropskih držav. Presenetil jih je nepozaben, mističen, srednjeveški večer, poln presenečenj in trenutkov, ki kličejo po fotografiranju.

Predstavnika Fujifilm Europe, Shinichiro Udono in Valdas Bagdonas sta zbranim gostom in medijem predstavila dve novi zvezdi serije Fujifilm - X:

Fujifilm X-Q1, vrhunski fotoaparat v žepni obliki.
Fujifilm X-E2, nov fotoaparat z izmenjivimi objektivi, enim najhitrejših sistemov ostrenja in novim Fujifilm tipalom.

Po uradni predstavitvi so se začela presenečenja, saj sta gostitelja večera, Jurij Javoršek in Edi James Schmidt iz podjetja Infocona v tesnem sodelovanju s Agencijo Majda Vrhovnik d.o.o. in »Who is Amanda«, goste povabila na fotografsko pot skozi številne zgodbe v čudovitem okolju Blejskega gradu.

Pot so popestrili živi zgodovinski liki in fantazijske zgodbe, igralska skupina viteza Gašperja Lambergarja je goste očarala z vitezi in grajskimi gospodičnami, s katerimi so se zavrteli v srednjeveških ritmih in plesih, skupaj s Klubom japonskega mečevanja Maribor, kjer učijo različne samurajske veščine, so goste navduševali tudi z mečevanjem, Tolkienovo društvo pa je s svojim nastopom in pravljičnimi kostumskimi liki v večer vneslo posebno čarobnost. 

Vse to je nudilo nešteto priložnosti za preizkušanje zmogljivosti novih Fujifilm fotoaparatov, ki so jih gosti z veseljem izkoristili in iz prve roke doživeli moč naših novih modelov, ki tudi v šibki  svetlobi ustvarjajo čarobne podobe. Vse fotografije, ki so jih posneli, so sodelovale v izboru, najboljša pa je avtorju prinesla nagrado, Fujifilm fotoaparat.

Poseben čar je večeru dodala pojedina, ki je goste popeljala na kulinarično potovanje skozi čas z jedmi od srednjeveškega pa do modernega časa. Ob odlični glasbeni spremljavi glasbenikov Jureta Torija in Sonni Cien so bili gostje več kot navdušeni.

Prvič je Fujifilm Europe k sodelovanju povabil tudi slovensko senzorično gledališče Amande Gril »Who is Amanda?«, ki je na zelo poseben način goste vodilo skozi senzorično izkušnjo, ki je bila v baročnem okolju, z igralkami in zanimivo zgodbo, za večino gostov fantastična izkušnja, ki so jo doživeli prvič in se jim je močno vtisnila v spomin.

Pozitiven odziv gostov na prvem evropskem Fujifilm dogodku v Sloveniji, je tako domače kot evropske in japonske predstavnike Fujifilma zelo razveselil, zato se že veselijo mnogih novih priložnosti v prihodnosti.

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com