Naročite se na enovice

http://www.cyberstudio.si
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

Huawei Infocus: Izjemni trenutki, zajeti na nenavaden način

08.07.2019 21:34

Vam je uspelo ujeti poseben trenutek in bi želeli preveriti, kaj o njem menijo profesionalni fotografi. Tekmovanje Huawei Infocus, ki bo potekalo v državah regije CEE & Nordic, je odlična priložnost, da preverite svoje fotografske veščine in pokažete svoj talent svetu.

 

Revolucija v mobilni fotografiji 

Zahvaljujoč napredku pametnih telefonov visoka kakovost fotografij ni več privilegij profesionalnih fotografov z visoko specializirano fotografsko opremo. Fotografiranje je mnogo bolj prilagodljivo in posameznik lahko po zaslugi pametnega telefona v vsakem trenutku postane fotograf. Omogočajo nam namreč svobodno izražanje ustvarjalnosti in pripravljenost odkrivati neverjetnost sveta, kadarkoli si to želimo. Da v času zamrznemo izjemni trenutek ali neodkrito lepoto, ki ju drugi pogosto prezrejo, je treba imeti le ostro oko ter vzeti telefon iz žepa. Zato lahko vsak postane umetnik in izrazi sebe skozi fotografijo. 

Huawei z družino pametnih telefonov P ter še posebej modelom P30 Pro odgovarja na potrebe mobilnih fotografskih navdušencev, ki ves čas opazujejo svet in zajemajo izjemne trenutke v svoji okolici. Po zaslugi dolgoletnega sodelovanja s priznanim nemškim fotografskim podjetjem Leica Huawei uporabnikom ponuja leče v objektivih kamer najvišje kakovosti ter premika meje mobilne fotografije. Sistem kamer »Leica Quad« ujame svet v vsem njegovem sijaju, fantastična 50-kratna digitalna povečava modela P30 Pro, zmogljiv nočni način, video posnetki z dvojnim pogledom ter bližinska fotografija pa dajejo možnost pogleda iz drugačne perspektive in odkrivanje nevidnega. 

Pokaži svoje znanje svetu

Poleg nenehnega razvoja naprav in prizadevanju za najboljšo fotografsko izkušnjo, Huawei ceni ljubitelje fotografije in obetavne talente. Zato napoveduje tekmovanje Huawei InFocus Awards 2019. Tekmovanje bo potekalo v šestih kategorijah, petih fotografskih #Strast, Obrazi, Hojla, življenje!, Storyboard, Korak dlje in eni video kategoriji Življenje sedaj. 

Tekmovanje Huawei InFocus je namenjeno uporabnikom naprav Huaweia, ki lahko svoja dela oddajo preko spletne strani tekmovanja, od 24. junija 2019 dalje. 

 

Odkrijte lepoto okoli sebe

Vsaka minuta, vsaka sekunda je polna lepih trenutkov, ki jih ustvarijo ljudje, živali, kralji ali čustva. Ti pa so krhki, zato naj bo vaš izziv najti in fotografirati neodkrito lepoto okoli sebe in z njo sodelovati v fotografskem tekmovanju Huawei Infocus 2019. Z njim Huawei želi pokazati, da je na svetu še veliko lepega in skritega, ki ga morate samo najti in fotografirati s pametnim telefonom. 

Svet je poln krajev, ki jih še nihče ni fotografiral, ker je do njih težko priti ali pa veljajo za manj zanimiva kot priljubljene naravne in kulturne znamenitosti. Zato je Huawei poiskal kraje v Kanadi, Nordijskih državah in Avstriji, ki jih večina še ni imela priložnost videti. Njihova neokrnjena lepota pa je zdaj razkrita s fotografsko močjo pametnega telefona Huawei P30. 

Oglejte si videoposnetek Huawei Undiscovered Beauty.

Partnerstvo s TripAdvisorjem

Da bi potešil strast iskanja neodkritega in željo pokazati lepoto iz popolnoma novih zornih kotov, je Huawei sklenil partnerstvo s TripAdvisorjem. Osnovo skupnosti, ki raziskuje nove kraje in si izmenjuje mnenja o njih. Partnerstvo se popolnoma ujema z zasnovo Huawei Undiscover, poleg tega pa daje strokovni žiriji možnost ocenjevanja del, ki so nastala izključno zaradi želje odkrivanja sveta okoli nas. 

Kdo bo ocenjeval?

Fotografije prispele na natečaj, bodo predstavljene na spletni strani, kjer bo imel vsak obiskovalec, vključno z udeleženci tekmovanja možnost, da glasuje za fotografijo, ki je po njegovem mnenju najboljša. Ta del glasovanja bo potekal do 11. Avgusta 2019. 

V naslednji fazi pa bo svoje ocene podala skrbno izbrana žirija strokovnjakov in priznanih fotografov. Med drugimi:

·      YANMIN WANG – Predsednik Huawei Consumer Business Group Huawei CEE & Nordic.

·      MARCIN TYSZKA- Poljski modni fotograf, ki sodeluje z nekaterimi najbolj znanimi modnimi revijami, kot so Marie Claire, Harper's Bazaar, Glamour, Elle in Vogue.

·      NIKOLAJ THANING RENTZMANN - Danski umetnik, ki se je osredotočil na fotografiranje slavnih, objavlja pa tudi krajinske, urbane in fotografije narave. 

·      EMMA SVENSSON– Večstranska samostojna fotografija, ki veliko potuje po svetu. 

·      YENER TORUN– Arhitekt in fotograf, ki s svojimi deli urbano pokrajino in arhitekturo preoblikuje v alternativno resničnost. 

·      VUTHEARA KHAM– Francoski fotograf s kamboškimi koreninami, ki živi v Parizu. Fascinira ga svetloba, ulična fotografija in urbana pokrajina. Rad se igra s perspektivo, njegov slog pa opredeljujejo ulični prizori. 

»Dolgo se ukvarjam z modno fotografijo, pametni telefon v žepu pa mi omogoča razvijati sveže ideje. Mobilna fotografija se nenehno razvija in ima potencial, da iz podpornega postane profesionalno orodje,« praviMarcin Tyszka.

 »Na voljo je veliko načinov, kako se lahko izrazite, saj obstaja veliko različnih zaznavanj ene fotografije. Želim vas spodbuditi, da uporabite to edinstveno priložnost, da uokvirite svet glede na svojpogled nanj«, je povedal Nikolaj Thaning Rentzmann.

»Nagrade Huawei InFocus nam omogočajo, da se ustavimo in razmislimo o lepoti trenutka. Kako ga ujeti za druge? Verjamem, da bodo mnogi udeleženci natečaja našli izvirne načine,« pravi Emma Svensson.

»Ni recepta za odlično fotografijo. Po mojem mnenju je dobro igrati proti pravilom. Udeležencem natečaja tudi priporočam, naj verjamejo vase in v svoj talent,« dodaja Yener Torun.

»Sodelovanje na natečaju Huawei InFocus Awards, je odlična priložnost za poudarjanje, da smo danes vsi neke vrste raziskovalci in fotografi. Pomembno je opaziti lepoto in jo deliti z drugimi«, je dejal VuTheara Kham.

 

Kaj lahko osvojite?

Zmagovalec nagrade Grand Prix bo prejel 10.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametno uro Watch GT, bon v vrednosti 250 dolarjev za TripAdvisor. Obenem bo TripAdvisor zmagovalno fotografijo teden dni objavil na svojih spletnih straneh na domenah Švedske, Poljske, Danske, Avstrije, Norveške, Finske, Češke, Grčije, Madžarske, Izraele, Srbije, Slovaške in Turčije.

Zmagovalci kategorije bodo prejeli 2.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametni telefon Huawei P30 Pro, pametno uro Watch GT in bon v vrednosti 250 dolarjev za TripAdvisor. 

Drugo uvrščeniv vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30 Pro. 

Tretje uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30.

Zmagovalec publikepa bo prejel pametni telefon Huawei P30 Pro in pametno uro Watch GT.

 

O podjetju Huawei

Huaweijevi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot milijon pametnih ur Watch GT in več kot 20 milijonov telefonov serije Mate 20, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %. 

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweija in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

 
Kontakt za medije:
Andrej Pirnat, PR manager
m:+386 51 305 015
e:andrej@sidera.si

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com