Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nikkor Z 14–30mm f/4 S

08.01.2019 11:21

Prvi ultraširokokotni zoom objektiv polnega formata na svetu s skoraj povsem plosko sprednjo lečo

Ljubljana, 8. januar 2019 - Nikon je svoji novi ponudbi objektivov polnega formata S-Line danes dodal model Nikkor Z 14–30mm f/4 S, namenjen brezzrcalnim fotoaparatom Nikon Z. Edinstvena zasnova zložljivega ultraširokokotnega zoom objektiva, ki ga odlikujeta kompaktna zgradba in neizbočena sprednja leča omogoča uporabo 82 mm filtrov, ne da bi zanje potrebovali okorna dodatna držala. Fotografi imajo tako več nadzora in več ustvarjalne svobode, pa naj gre za fotografije pokrajin, mestnih vedut, arhitekture in notranjih prostorov ali videoposnetke.

Kompaktna zgradba, mehanizem zložljivega objektiva in temeljita zaščita pred vremenskimi vplivi so vse, kar potrebujete za potovanja. Nove optične formule Nikkor Z in hitra komunikacija med objektivom in fotoaparatom zagotavljajo, da je popačenje, ki je pogosto pri širokokotni fotografiji, kar se da zmanjšano, ostrina objektiva pa je izjemna. Fiksna zaslonka f/4 videografom omogoča lahkotno prehajanje z močno osvetljenih motivov in prostorov v temačne zaprte prostore.

Objektiv je zasnovan za Nikonov bajonet Z, zato lahko zajame več svetlobe po celotnem kadru. Nikonovi inženirji so novemu objektivu namenili prilagodljiv nastavni obroč, ki ga je mogoče uporabiti za ročno ostrenje (privzeto), upravljanje zaslonke (odlično za gladke prehode pri videoposnetkih) ali za nastavitve kompenzacije osvetlitve. Za vse videografe je pomembno, da objektiv omogoča neslišno prilagajanje zaslonke, dihanje izostritve je zmanjšano, prav tako pomik izostritve med uporabo zooma.

Nikonov objektiv Nikkor Z 14–30mm f/4 S bo pri nas naprodaj od sredine aprila po priporočeni ceni 1.449 evrov.

Avtor: Nikon CEE GmbH

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com