Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nikon AF-S DX NIKKOR 16–80 mm f/2.8–4E ED VR

14.07.2015 12:02

Novi objektiv Nikkor 16-80mm f/2.8-4 je prvi objektiv formata DX z vgrajenimi tehnologijami, ki so bile doslej na voljo zgolj profesionalcem. Premore namreč elektromagnetni nadzor zaslonke in fluorovo zaščitno prevleko na prednji leči. Je hkrati tudi prvi objektiv formata DX z Nikonovo priznano protiodsevno nanokristalno prevleko.

 Objektiv NIKKOR DX 16–80 mm f/2.8–4E cilja na pustolovske fotografe. Vsestranski 5-kratni zoom je primerljiv s 24–120-milimetrskim objektivom formata FX, velika svetlobna jakost pa omogoča še več možnosti fotografiranja. Ne glede na to, ali z objektivom fotografirate na širokokotnem ali telefoto koncu, lahko vedno ustvarite čudovito zamegljeno ozadje ter jasne fotografije, posnete v slabih svetlobnih pogojih. Najkrajša razdalja ostrenja omogoča, da se motivu približate na vsega 35 cm.

Elektromagnetni mehanizem zaslonke v primerjavi z mehanskim zagotavlja natančnejše osvetlitve, predvsem pri neprekinjenem zaporednem fotografiranju, in daljšo življenjsko dobo. Nikonova zaščitna fluorova prevleka aktivno odbija vodo, prah in umazanijo, ne da bi se pri tem zmanjšala kakovost slike, ter omogoča preprostejše čiščenje stekla, ne da bi pri tem poškodovali površino. Nova tehnologija zmanjševanja tresljajev VR najnovejše generacije omogoča fotografiranje s časi zaklopa do štiri stopnje daljšimi od priporočljivih, ne da bi bili zaradi tresenja fotoaparata posnetki neostri. Delovanje sistema VR je nadvse učinkovito in neslišno, vključuje pa dva načina - običajni za splošno fotografiranje z držanjem fotoaparata v roki in aktivni za fotografiranje s tresočih se platform, poleg tega pa tudi samodejno zazna stativ. Tehnologija VR poskrbi za ostre fotografije, tehnologija tihega pogona Silent Wave Motor (SWM) pa zagotavlja tiho in natančno delovanje samodejnega ostrenja v celotnem razponu zooma, kar je uporabno predvsem pri snemanju videoposnetkov.

Napredna optična zasnova tega objektiva vključuje 17 elementov v 13 skupinah, poleg nanokristalne prevleke in elementa iz zaščitnega stekla s fluorovo prevleko ta objektiv vključuje tudi tri asferične elemente in štiri iz stekla z izjemno nizkim lomnim količnikom (ED). Podvojeni viri svetlobe, notranji odboji in kromatske aberacije objektiva so pri fotografijah, posnetih v zelo različnih svetlobnih pogojih in v celotnem obsegu zooma, minimalni.

Objektiv NIKKOR DX 16–80 mm f/2.8–4 je s težo vsega 480 gramov ter odličnim razmerjem med velikostjo in zmogljivostjo popolna izbira tako za splošno rabo kot tudi za pustolovščine in potovanja.

Objektiv bo na voljo od 16. julija dalje po priporočeni ceni 1.179 evrov.

Avtor: Nikon Slovenija

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com