Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

novice

 

 

 

 

 

Nikon bo še naprej podpiral DSLR sistem

Avtor:Matjaž Intihar
31.07.2022 08:12

 

Trg fotoakamer DSLR se iz leta v leto krči. Nedavne govorice so bile, da namerava Nikon ukiniti svoj sistem DSLR. Nikon je objavil uradno obvestilo, ki ustavlja govorice. Podjetje bo še naprej proizvajalo, prodajalo in sistemsko podpiralo fotokamere DSLR.

 

Trg sistema CSC se tudi zmanjšuje

Ob vse manjših prodajnih številkah ni nobenega dvoma, da se tudi trg brezzrcalnih kamer (CSC) zmanjšuje. Vseeno pa zaradi razvoja in konkurence, podjetja vlagajo skoraj vse svoje vire v novi CSC sistem. Tu je Nikon napovedal svoj načrt za razširitev linije brezzrcalnih objektivov na več kot 50 (do leta 2025). Obenem vse večjo podporo video možnosti na sistemih Z, kar so že predstavili s paradnim modelom Z9.

Vse večji poudarek kameram CSC in ker Nikon v najnovejšem srednjeročnem načrtu upravljanja ni omenil linijeDSLR, so se sprožile govorice o ukinitvi razvoja in podpori sistema. Poleg tega je Canon uradno potrdil, da je EOS 1DX Mark III njihova zadnja vodilna fotokamera DSLR. Bodo pa še naprej proizvajali in podpirali druge modele DSLR.

Objavljeni demanti s strani Nikona nakazuje svojo usmeritev in podporo sistemu DSLR še naprej vsaj še nekaj let. Zanimiva strategija, saj je trg v znatnem zmanjšanju, ohranitev razvojnih in proizvodnih oddelkov DSLR pa zahteva velika sredstva. Nikon je v nasprotju s Canonom obljubil, da bo nadaljeval in vlagal v sisteme DSLR. Kakorkoli že, Nikonovi DSLR uporabniki so dobili sporočilo, da sistem ostaja živ.

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com