Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Nikon D5500

06.01.2015 20:52

D5500 je prvi Nikonov D-SLR fotoaparat formata DX z LCD zaslonom na dotik, ki prinaša v razred zrcalno-refleksnih fotoaparatov uporabniško izkušnjo, kot jo poznamo pri upravljanju pametnih telefonov in tablic. Vgrajena povezljivost Wi-Fi omogoča, da lahko prek pametnih naprav s fotoaparatom upravljamo na daljavo, pregledujemo vse fotografije in videoposnetke na spominski kartici ter omogočimo skupno rabo fotografij. Fotoaparat D5500 je namenjen vsem posameznikom, ki želijo svoje fotografske sposobnosti še dodatno razviti in posnetke hitro ter enostavno deliti s svetom. Lahko se pohvali z novim enodelnim ohišjem, ki je še lažje in tanjše od ohišij predhodnikov, z večjo globino in bistveno izboljšano ergonomijo ročaja pa je izboljšano še rokovanje s fotoaparatom.

Odziven vrtljivo-premični zaslon na dotik prinaša v svet D-SLR fotografije uporabniško izkušnjo, kot jo poznamo pri upravljanju pametnih telefonov in tablic. Z vgrajeno povezljivostjo Wi-Fi je omogočena skupna raba fotografij ter upravljanje s fotoaparatom v načinu predogleda slike v živo (Live-View) na daljavo prek pametnih naprav. Prek pametnih naprav lahko tudi enostavno pregledujemo vse fotografije in posnetke, ki so shranjeni na SD spominski kartici v fotoaparatu. Z zaslonom na dotik je mogoče upravljati fotoaparat tudi pri običajnem fotografiranju s pogledom prek iskala, saj vam funkcija Fn na dotik omogoča upravljanje do osem nastavitev fotografiranja, vključno z izbiro točke ostrenja, izbiranjem območja AF, vrednostjo zaslonke in občutljivostjo ISO. Za še bolj nemoten postopek fotografiranja D5500 na zaslonu LCD samodejno pokaže posneto fotografijo takoj, ko odmaknete oko od iskala.

Od svojih predhodnikov je D5500 prevzel slikovno tipalo formata DX s 24,2 milijona slikovnih točk brez optičnega nizkoprehodnega filtra (OLPF), širok razpon občutljivosti ISO od 100 do 25.600 ter 8,1-cm (3,2-palčni) zaslon LCD š širokim vidnim kotom in ločljivostjo 1,037 milijona točk. Sistem samodejnega ostrenja (AF) je tudi tokrat 39-točkovni z devetimi križno občutljivimi senzorji v sredini, izboljšana pa je funkcija kontrastno-zaznavnega AF. Za obdelavo fotografij in posnetkov skrbi zmogljiv slikovni procesor Expeed 4. D5500 zmore posneti do 5 posnetkov na sekundo pri neprekinjenem zaporednem fotografiranju ter zajem videoposnetkov v polni HD ločljivosti v načinu 1080/50/60p. Nikonov novi sistem Picture Control druge generacije omogoča preprost in popoln nadzor nad ostrino posnetkov, kontrastom, svetlobo, barvnimi odtenki in nasičenostjo barv tako pri fotografiranju kot pri snemanju videoposnetkov. Nova je nastavitev 'Flat', ki ohrani karseda širok razpon barvnih in tonskih podrobnosti posnetka in tako poveča dinamični razpon fotografij in posnetkov. Enodelno ohišje in udobna globina ročaja prinaša kompaktnejše ohišje, ki brez baterije in spominske kartice tehta le 420 g.

Nikon D5500 bo naprodaj od 5. februarja 2015 v kompletih z objektivi 18-55 VR II, 18-105 VR in 18-140 VR po priporočenih cenah 899, 999 in 1.149 evrov.

Avtor: Nikon Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com