Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nikon D810 / "popolnost" 35mm razreda

Avtor:Matjaž Intihar
08.10.2014 18:54
Stran:

Zaključek / Nikon D810

Vedno zapišem, da pri kompaktni kameri ne lovite točk. Več jih bo, slabša bo kakovost slike. Vendar tudi pri kompaktnih kamerah se je danes že marsikaj spremenilo, saj s točkami že nekaj časa ne pretiravajo več. Oziroma se proizvajalci ne gredo več novih točkovnih vonj.
Za kamere DSLR sem poudarjal, kar še danes velja. Večja zaloga točk ima svojo prednost, če imamo sliko enake tehnične kakovosti. In s kamero D810 jo imamo.
Po tehničnih podatkih je nekaj razlik s predhodnicama. Opažam, da predvsem lastniki D810 razliko opevajo kot epsko. AF, iskalo, hitrost...
Res je, vsaka novost prinese več dobrot. Vendar menim, da je epski spev bolj pogojen z lastništvom, kot neko večjo razliko. Tudi z D800 bi lahko fotografirali v enaki meri kot z D810. V kakšnem momentu pa lahko res zmanjka tista nova malenkost.
In prav je tako. Novost, če tudi manjša da vedeti, da se proizvajalec trudi poslušati uporabnike. In tu je tista odlična prednost D810. Nudi več, za tiste, ki so si še več želeli. V AF so dobili nekaj tistega kar konkurent nudi že leta, kar pa imajo v kamerah DSLR samo pri Nikon t.j. 36M točk, so opazno pohitrili v delovanju. Zdaj je za vse "ta hitre" želja po D4s še manjša.

Kot za D800/D800e lahko rečem, "Nikon za novo kamero D810 še enkrat KAPO dol"!

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com