Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Nikon P7000 / Kraljica kompaktnega sveta?

Avtor:Matjaž Intihar
21.10.2010 15:35
Stran:

Za konec
Kaj naj zapišem. Pričakoval sem več. Še toliko bolj, ker sem mislil, da bo Nikon naredil fotokamero, ki bo glede na želje Nikon "biti najboljši" pokazala več od Canon G12.
Dobili smo dve zelo podobni kameri z eno bistveno razliko. Ta je ime na kameri. In mnogim le to šteje.
Nikon P7000 je še vedno najbolj zanimiva kamera za vse, ki bi radi še ostali med kompaktnimi fotokamerami z večjim zum razmerjem, obenem pa bi radi hitro do osnovnih prenastavitev. In prav možnost dokaj hitre kontrole ISO, EV, programov osvetlitve, točk ostrenja, merjenja svetlobe in hitrih nastavitev preko »function« gumba pripomorejo, da je naprednim fotografom, ki že poznajo kamere DSLR še kako domača.
Vedno pa se postavi če. V tej kameri za več manjka še višja kakovost slike. Tu so že kamere z večjimi tipali, izmenljivimi objektivi in so podobne velikosti ter cene. Tu pa se vidi, da Nikon želi s P7000 zapolniti neko vrzel, med temi kamerami, saj lastne Nikon še ni predstavil in raje prepričuje fotografe za hitrejši prestop med uporabnike kamer DSLR. Tu ima nekaj želez v ognju. Zaenkrat se še da dobili izredno poceni kamero Nikon D3000, potem D5000 in tu je že novost D3100.
Dokler pa tudi Nikon ne gre v novi razred kamer, bo pri njih P7000 kar najvišji razred do kamer DSLR. Ali vam zadostuje pa že sami veste. Odlika P7000 bi morala biti množica dokaj hitrih nastavitev, katere omogočajo samo kamere DSLR najvišjih razredov. Vendar žal ni tako. Premik med funkcijami, ki so združene pod enim nastavitvenim gumbom (ISO, WB...) je počasen in kamera v tem pogledu ne bo zadovoljila napredne fotografe. Ljubitelje, ki si žele samo Nikon kompaktno kamero z najvišjo kakovostjo slike pa najbrž bo.


Test video zapis iz kamere Nikon P7000.

 

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com