Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Nikonov dan fotografije

02.12.2013 21:49

Največji fotografski dogodek v Sloveniji, Nikonov dan fotografije, je zadnji novembrski dan s celodnevnim fotografskim dogajanjem ter zanimivimi predavanji in delavnicami v prostore Viba filma v Ljubljani privabil približno 1.200 fotografskih navdušencev. Udeleženci so se lahko za nekaj ur prepustili čudovitim 50-im in 60-im letom, se pustili zapeljati čarom pin-up deklet ter preizkusili svoje fotografsko znanje v modnem fotografskem kotičku s samostojnim in vodenim fotografiranjem.

Nizozemec Claude Vanheye je v svojem predavanju predstavil svojo več kot štiri desetletja trajajočo kariero, v kateri je v objektiv ujel številna znana glasbena imena, s katerimi je prek aparata stkal dolgoletna prijateljstva, z nekaterimi fotografijami pa se je zapisal tudi v fotografsko glasbeno zgodovino. Med več kot 500 zvezdniki in glasbeniki so tudi imena, kot so Jimi Hendrix, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, David Bowie, Frank Zappa, Kate Bush, Grace Jones, Tom Waits, Michael Jackson in bratje Jackson (The Jackson 5).

Delo fotografa v izjemnih pogojih, kot so vročina, voda in pesek, zahteva zanesljivo fotografsko opremo in koncentracijo. To zelo dobro ve avstrijski fotograf Marc Stickler, ki je celo leto preživel v divjini Bocvane, kjer je bil nenehno na preži, pa ne le za dobrimi motivi, temveč tudi za živalmi, kot so sloni, povodni konji, kače ali lačni krokodili. Tomo Jeseničnik, priznani slovenski fotograf, pa je med svojim predavanjem predstavil svojo fotografsko življenjsko zgodbo ter zanimive fotografske dogodivščine z bolj ali manj prijetnimi posledicami.    

S pomočjo Rock'n'roll-a in swing-a, Pin Up Lifestyle Show Room-a s profesionalnim fotografom Boštjanom Tacolom in modeli, ameriškimi vozili, zlato jugo nostalgijo, Rockin' table topom, vintage fashion-om in predstavitvijo dive Nikone, ki je obiskovalce navduševala s strastjo in energijo znanih pevskih div, je bilo zanimivih fotografskih motivov na pretek.

Udeleženci so lahko tudi bolje spoznali Nikon opremo, na  fotografskih delavnicah izvedeli več o tem, kako dvigniti svojo fotografijo na višji nivo, o DSLR kreativnosti in Lightroomu, obiskali fotografski sejem ter brezplačno očistili svoj fotoaparat.

Nikon Slovenija 

 

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com