Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

 

Olympus E-520 - dvojni zum kit

Avtor:Matjaž Intihar
24.07.2008 18:16
Stran:

 

Zaključek

Kamero Olympus E-520 sem dodobra preizkusil tudi v zahtevni poslovni fotografiji. Ob kameri E-3 mi je odlična služila kot drugo ohišje in na njej sem uporabljal novi objektiv, ki ga dobite tudi v kitu t.j. ZUIKO 70-300mm. Kot omenjeno na začetku ima zaradi manjšega tipala Olympus določene prednosti. In ena večja izmed njih je možnost zajema zelo ozkih kotov z glede na konkurenco majhnimi in lahkimi objektivi. Kamera E-520 in oba kit objektiva 14-42 (28-84mm ekv.35mm) in 70-300mm (140-600mm ekv.35mm) so idealna kombinacija za popotniškega hobi fotografa. Nobena kamera drugega proizvajalca vam z dvema objektivoma, za to ceno, velikost in težo ne nudi možnost tako širokega razpona med goriščnicami. Široki in zelo ozki kot ter kamera, pri kateri ni treba posegati za kakovostno sliko v računalniške programe, dajo svojo visoko uporabniško vrednost.

Torej, če ste hobi fotograf in vam fotografija ni poklic, vam zna E-520 in dvojni kit komplet še kako dobro služiti.

Vedno poudarjam. Najboljše kamere ni! Vsaka ima svoje prednosti in slabosti. Toda če gledam E-520 in konkurenco je le ta za hobi fotografa še kako dobra izbira. Kot vedno pa se vse vrti okoli imena in predvsem cene. Prav glede slednjega, cene se največkrat lomi nakup. Sem pa mnenja, da je za hobi fotografa dvojna kit kombinacija vredna vsakega evra. Če je tudi za vas, je pa povsem vaša osebna odločitev. Sam vem, da s kamero Olympus E-520 hobi fotograf ne bo razočaran.

(Preizkus kamer na našem trgu KLIK)

Poudarek
Ne osredotočite se samo na fotokamero, ceno, trenutne zmožnosti. Veliko je odvisno predvsem od lastnega poznavanja kamere, nastavitev in uporabe datotek.
Da s kamero lahko delujeto tudi v poklicni fotografi je tu dokaz. Za norveške agencije sem se potikal po raznih krajih. Ni vedno potrebno, da imamo s seboj opremo za nekaj 1000€. Brez težav nam lahko pride prav tudi E-520. Le naročniku in motivu se je treba prilagoditi. Seveda ne bomo na športne prireditve kjer rabimo predvsem hitrost kamere s seboj jemali kamere, ki je ne omogočajo. Za kar nekaj ostalih možnosti zajema motiva pa nam tudi kamere hobi razreda povsem dobro služijo. In kot že večkrat vsa leta mojega pisanja zapisano. Najboljše kamere ni!


Kar nekaj deset posnetkov se potrebuje, da je kasneje eden zadovoljiv za naročnika. Torej se da z vsako kamero, le nekaj izkušenj morate imeti. Kakšen tečaj fotografije in mesecev lastnega dela pa bo.


Na koncu pa takole izgleda. Nima vsak dan E-520 kamera objave v katalogu renomiranega  podjetja. In še podatek. Zadovoljni so bili z JPEG datoteko! (Članek JPEG/RAW za tiskovino... KLIK)

 


 


Slika za drug članek. Vendar vseeno dober podatek. S samo tremi objektivi se pokrije kot zajema od ekstremnih 14mm (ekv.35mm) do drugega ekstrema 600mm (ekv.35mm).


E-520mm in 14mm (ekv.35mm).


E-520 in 600mm (ekv.35mm).

 


 

V prihodnje bom pomen tabele, možnost primerjave z drugimikot moje mnenje o pomembnosti lastnosti in ocen podrobneje razložil.

V zaključku pa vas prosim, da se ocene po posameznih segmentih v tabeli ne uporablja kot ta ima največ % in je najboljša in še manj, da se jih ne sešteva ter na koncu poda samo skupno številčno oceno. To ni moj namen niti se na ta način ne dobi pravilne končne vrednosti, ocene glede preizkušene kamere.

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com