Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Olympus Stylus 1s / kompaktni megazum

Avtor:Matjaž Intihar
02.12.2015 10:33
Stran:

1.Tehnika / 2.Kakovost slike in videa / 3.Zaključek

Za konec

Olympus je s kamero Stylus 1s samo malo nadgradil prejšnji model, vendar je višja zaloga energije pri tako odlični kompaktni kameri velikega pomena. Kdor to (ali predhodnico) kamero že uporablja ve, da mu odlično služi in, da si z njo želi fotografirati skozi celoten dan. Zato je nova baterija prednost. Seveda, kdor fotografira več, bo vzel še rezervno baterijo.

Moje mnenje je, da, če želite kamero z večjim razmerjem goriščnic, kljub temu majhno in ergonomsko ohišje, z možnostjo enostavne uporabe naprednih funkcij, potem si morate to kamero pred nakupom ogledati in dati v možnost izbire. In ker ima za kompaktno kamero še dobro kakovost slike, možnost RAW zapisa, nastavitev glavnih funkcij preko gumbov in solidne rezultate pri visokem ISO, jo sam uvrščam med izredno konkurenčne v razredu kompaktnih kamer.

Ja, kamera Olympus Stylus 1s ni poceni. Za njo želijo 450€. Vendar naprednim kompaktnim kameram so cene zrasle v nebo. Za nekatere želijo 1000 in več evrov. Kompaktna kamera Olympus Stylus 1s, je lep kompromis med ceno in kakovostjo. Kdor želi imeti “vse” v eni manjši črni škatlici, iz trdnega magnezijevega ohišja z odlično ergonomijo, bo Stylus 1s tudi izbral.

1.Tehnika / 2.Kakovost slike in videa / 3.Zaključek

 
Avtor: Matjaž Intihar

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com