Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Olympus Stylus SH-1

10.04.2014 14:17

Olympus SH-1 s svojo lepo obliko vrača estetska merila v kategorijo kompaktnih fotoaparatov - in z vrhunsko tehnologijo fotografijam vrača ostrino ter visoko kakovost. Je edini* kompaktni fotoaparat na svetu z vgrajenim 5-osnim optičnim** stabilizatorjem slike, ki ga lahko uporabljamo pri fotografiranju in videosnemanju v HD-kakovosti 1080p. Na sprehodih, izletih in potovanjih lahko s tako učinkovito stabilizacijo slike tudi s 24-kratnim zoomom v hipu posnamemo povsem jasne fotografije in videe enkratnih prizorov. Za najhitrejše motive je na voljo celo HD-videosnemanje z visoko hitrostjo. SH-1 bo na voljo v srebrni, črni in beli barvi od sredine aprila 2014.

Oglata oblika

Ko oblikovalci načrtujejo nov fotoaparat, običajno izbirajo med lepo zunanjostjo fotoaparata in zmogljivo tehnologijo. Oblikovalci SH-1 so se očitno odločili za oboje. Uporabniki, ki imajo oko in občutek za estetsko oblikovane in uporabniku prijazne naprave, bodo nad novim fotoaparatom gotovo navdušeni. Klasičen videz kovinskega ohišja, obdanega z oblogo iz umetnega usnja, izžareva eleganco in kakovost. Položaj tipk in gumbov obeta hitro in enostavno upravljanje, medtem ko se različna dodatna oprema lepo ujema z usnjeno oblogo fotoaparata. Na voljo je npr. usnjen tok, ki se povsem ujema z obliko ohišja ter nudi odlično zaščito med nošenjem, ne da bi prikrival eleganten videz fotoaparata.

Ostrina od roba do roba

Zaradi izjemno učinkovite stabilizacije slike je SH-1 vodilni fotoaparat v kategoriji kompaktnih fotoaparatov. Z njim lahko celo med hojo posnamemo ostre fotografije in videe brez tresenja. Lahke fotoaparate je sicer težko mirno držati, kar lahko pokvari še tako lepe posnetke, zlasti ob uporabi velikih povečav, ki jih lahko dosežemo z močnim 24-kratnim optičnim zoomom na SH-1. Vendar kot edini* fotoaparat s 5-osnim stabilizacijskim sistemom za fotografiranje in videosnemanje na svetu to težavo povsem odpravlja. Običajni stabilizatorji slike blažijo le navpične in vodoravne tresljaje, kar ima le omejen učinek. Medtem ko Olympusov sistem dejansko preprečuje zamegljenost posnetkov ob tresljajih v vseh petih smereh premikanja. Prepreči na primer krožne tresljaje okoli objektiva, značilno za fotografiranje z lahkimi fotoaparati brez stativa, in nihanje fotoaparata ob makro fotografiranju. Zamegljenost predstavlja še večjo težavo na videoposnetkih, ki jih običajno ne moremo še enkrat posneti. Toda 5-osna tehnologija na SH-1 deluje tako učinkovito, da lahko brez težav posnamemo dolge videe v polni HD-kakovosti že z zadnjega sedeža skuterja. Tudi s hitrostjo 240 sličic na sekundo.

Hitro iskanje kompozicije

Stabilizacija slike ni edina napredna tehnologija, ki se skriva v privlačnem ohišju. SH-1 je opremljen s priročnim prikazom digitalne vodne tehtnice, ki fotoaparat pomaga ohranjati v vodoravnem položaju med ostrenjem in fotografiranjem - kar lahko z enostavnim dotikom zaslona naredimo v eni potezi. Čeprav je neobičajno za fotoaparat s 24-kratnim optičnim zoomom, objektiv na SH-1 zagotavlja odlične fotografije v ločljivosti 16-megapikslov, od 25-mm*** širokega kota do 600-mm*** telefoto goriščne razdalje. Stabilizator slike in tehnološko dovršen slikovni procesor TruePic VII sta enaka kot pri Olympusovih fotoaparatih OM-D, ki so nedavno prejeli več priznanj in nagrad. Vse zmogljive tehnologije dejansko zagotavljajo hitro ostrenje in odlične posnetke, celo v mraku.

Ostale lastnosti:

16-megapikselno svetlobno tipalo BSI CMOS z visoko ločljivostjo in odličnim delovanjem ob šibki svetlobi
Slikovni procesor TruePic VII in hitro samodejno ostrenje FAST
iHS: občutljivost ISO do 6400
Funkcije za ustvarjalno fotografiranje: 7 Umetniških filtrov, intervalno fotografiranje, Foto-zgodba in napredno panoramsko fotografiranje
Digitalna vodna tehtnica
Možnost povsem ročnega prilagajanja zaslonke in osvetlitve
Enostavni vodič s predogledom učinka različnih nastavitev in dodatno pomočjo ob prilagajanju barvne zasičenosti in odtenkov, svetlosti in zamegljenosti ozadja motiva
Kompakten in lahek, v srebrni, črni in beli barvi
Mere: 109 x 63 x 42 mm, 271 g

Enostavna izmenjava posnetkov

Oblika in slog SH-1 se idealno ujemata z najelegantnejšimi računalniškimi tablicami in pametnimi telefoni, s katerimi se zlahka seznani in poveže ob pritisku na ikono WiFi. Olympusova aplikacija OI.Share pri tem poskrbi za pravilno vzpostavitev povezave in omogoča prenos posnetkov s fotoaparata na združljive telefone, s katerimi je mogoče fotoaparat tudi na daljavo upravljati. Spreminjamo lahko zoom, sliko izostrimo na različnih točkah in fotoaparat sprožimo - vse prek pametnega telefona, kar je zlasti priročno za fotografiranje »sebkov« in plašnih motivov, kot so na primer živali v divjini.

Avtor: Olympus Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com