Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

Panasonic DMC-GF2 / Dvoživka z dobrim razlogom

Avtor:Matjaž Intihar
23.05.2011 19:54
Stran:

 

Panasonic GF2 in HOBI fotografi

Pri tej kameri se postavlja zanimiva dilema. Jo izbrati ali ne za edino resno kamero. Hobi fotografu, ki prehaja iz klasične kompaktne kamere bo Panasonic GF2 nudila veliko. Tako v smislu funkcij, kot visoke kakovosti. Kdor pa je že enkrat izkusil kaj zmorejo kamere DSLR pa bo hitreje v dilemi.

 

Panasonic GF2 in NAPREDNI fotografi

Kdor želi kompaktnost ohišja, vendar še vedno visoko kakovost slike, mu bo ta kamera ena izmed prvih izbir. Ima vse potrebne tehnične lastnosti, edino kar manjka je iskalo. Vendar, tisti napredni fotograf, ki si izbere Panasonic GF2 že sam dobro ve, zakaj taka izbira. In ni mu žal, saj lahko v določenih namenih odlično služi.

Panasonic GF2 in PRO fotografi

Tem fotografom je lahko dobrodošla kot samo neka tretja kamera za točno določene namene. Včasih je nemogoče ali težko s seboj vzeti velike in težke kamere DSLR. In če želimo majhnost, visoko kakovost slike in videa, potem ima tudi za PRO fotografa kamera Panasonic GF2, svojo visoko uporabniško vrednost.

 

Uporabniška vrednost kamere glede na ceno


Kamera Panasonic GF2 je zaradi možnosti menjave objektivov široko uporabna. Za njo se lahko dokupi tudi posebni objektiv za 3D zajem.
Dilema je za marsikoga kaj izbrati. Pravo kompaktno kamero, poceni DSLR ali Panasonic GF2 za cca. 550€. Nemogoče je tako na splošno oceniti uporabniško vrednost te kamere. Njen nakup te enostavno mora prepričati. Obstaja kup odgovorov za. In potem je visoka uporabniška vrednost kamere Panasonic GF2 nekaj samo po sebi umevnega.

 

Zaključna beseda

Za kamero micro 4/3 sistema sem sam še sedaj v dilemi jo izbrati ali ne. Verjamem, da je lahko odlična izbira za vse, ki jih kamere razreda DSLR ne dišijo zaradi velikosti, želijo pa si poleg kompaktnega ohišja še odlično sliko.
Za tiste, ki pa že vedo kaj DSLR nudi v smislu široke uporabnosti in kakovosti slike pa te kamere še niso prave. Mene osebno moti, da ni iskala. Saj včasih je ta kompaktni način držanja kamere z iztegnjenimi rokami primeren, samo za resno delo nikakor ne. Kar nekaj fotografij imam stresenih celo pri 1/60 sekunde. Ostrenje se včasih še lovi.
Vendar. To je nek drugačen sistem, druga filozofija in kot tako jo je treba sprejeti. Kamere micro 4/3 te pritegnejo ali odbijejo. Tistega, ki ga osvojijo in zna njihovo kompaktnost izkoristiti za svoj namen, pa bodo še kako osvojile. In kamera Panasonic GF2 je iz tega pogleda odlična.

 

Stran:
 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com