Naročite se na enovice

http://osvoji-nagrado.si/igra/dobrodosli-v-vesolje-zabave/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Panasonic Lumix GX8 / kamera CSC za napredne

31.05.2016 12:44
Stran:

1.Tehnika / 2.Kakovost slike in videa / 3.Zaključek

Za konec

V mesecu dni druženja s kamero Panasonic Lumix GX8 sem naredil več tisoč posnetkov in uporabil šest različnih objektivov. Tudi več kot ura videa se je shranila na kartico.

Ko enkrat poznaš možnosti fotografske opreme, se že na začetku zavedaš do kje lahko greš in kaj lahko pričakuješ. S seboj sem imel še Canon EOS 5DS R in Nikon 7200D. Vsaka kamera je imela zame svoj določen namen uporabe in temu namenjen objektiv.

Največ sem fotografiral prav s Panasonic GX8. Ker je kamera majhna mi je bila lahko vedno pri roki, za vse reportažne fotografije in video je bila še kako uporabna. Predvsem ko sem res potreboval hitrost delovanja, ostrenje v težjih pogojih, sem raje posegel po kameri DSLR.

Panasonic je izdelal še eno izmed odličnih kamer. V razredu CSC je konkurenca že močna. Vendar lahko zapišem, da Panasonic tudi s kamero GX8 stoji na njeni najvišji stopnici.

 
Avtor: Matjaž Intihar

1.Tehnika / 2.Kakovost slike in videa / 3.Zaključek

Stran:
 

Komentarji

Miran Željko

28.09.2016 10:44

Ali ste pri uporabi kamere Panasonic Lumix GX8 opazili "shutter shock" (stresene posnetke pri časih osvetlitve okoli 1/125 sek)? Ta težava je omenjena npr. tukaj:
https://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-gx8-review/7
https:/ /www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-gx8-review/4#IS_shock
Težava menda izgine, če se uporabi elektronski zaklop - ali pri tem v praksi nastanejo kakšne težave? (Razumem, da ne dela fleš in da pride do deformacij pri hitro gibajočih se objektih)
Če se s to kamero snema 4K video, se nekoliko zoži zorni kot - ali obstaja ocena, koliko se spremeni efektivna goriščna razdalja npr. pri uporabi objektiva 14-140 mm?
matjaz

28.09.2016 12:22

Sam nisem opazil napak glede neostre slike. Bom pa še enkrat preveril vse posnetke narejene okoli 1/125sek. Če kaj opazim dopišem.
Glede izreza pri 4K. Po ogledanem je krop okoli 1,25X-ni.
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com