Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Panasonic LUMIX S 20–60 mm F3,5–5,6

08.06.2020 13:30

Panasonic predstavlja novi standardni izmenljivi objektiv z zoomom – LUMIX S 20–60 mm F3,5–5,6 (S-R2060), ki temelji na sistemu L-Mount, za digitalni brezzrcalni fotoaparat polnega formata z enim objektivom serije LUMIX S. Serija LUMIX S je posebej namenjena profesionalni rabi, tako da uporabnikom fotoaparatov in objektivov visoke kakovosti iz te serije ponuja možnosti brezkompromisne fotografske izraznosti.

Novi LUMIX S 20–60 mm F3,5–5,6 je kompakten in lahek standarden objektiv z zoomom ter z goriščno razdaljo od ultraširoke 20-mm do standardne 60-mm za vsestransko uporabo, ki vključuje tudi ustvarjanje krajinskih posnetkov in posnetkov življenjskih trenutkov. Zaradi širokega zornega kota je fotografiranje v zaprtih prostorih z omejenim prostorom preprostejše, neverjetna zmogljivost fotografiranja od blizu na oddaljenosti 0,15 m (maksimalna 0,43-kratna povečava) pa dobro podpira fotografijo predmetov na mizi. Novi LUMIX S 20–60 mm F3,5–5,6 ponuja tudi tekoče snemanje videoposnetkov visoke kakovosti, in sicer po zaslugi mehanizma, ki duši zvok ostrenja, kar je bila nepremostljiva težava vseh izmenljivih objektivov, zasnovanih za snemanje fotografij.

Sestavljen je iz 11 elementov v 9 skupinah, pri čemer uporaba dveh asferičnih leč in treh leč ED (izjemno nizka razpršitev) učinkovito preprečuje tako kromatično barvno aberacijo kot tudi kromatično aberacijo pri povečavi. Te asferične leče učinkovito odpravijo tudi napake astigmatizma in poskrbijo za visoko ločljivost. Poleg tega objektiv UHR (ultra visok refrakcijski indeks) zagotavlja enotno kakovost slike od sredine proti robovom slike in obenem prispeva k manjši velikosti objektiva.

Zaradi svoje kompaktne zasnove in s težo približno 350 g se LUMIX S 20–60 mm F3,5–5,6 ponaša z neverjetno mobilnostjo. Robustna zasnova, odporna proti prahu in pljuskom*, omogoča uporabo v zahtevnih razmerah s temperaturo celo do 10 stopinj pod ničlo ter izjemno mobilnost. Sprednji element vključuje premaz iz fluora, ki ga zaščiti pred vodo in oljem ter preprečuje njuno zastajanje na fotoaparatu. Premer filtra je 67 mm s krožno zaslonko z 9 lopaticami.

Panasonic in zveza za sistem L-Mount predano nadaljujeta z razvojem objektivov L-Mount z željo, da bi še razširili ponudbo in zadovoljili potrebe strank.

LUMIX S-R2060 je izdelek, ki izpolnjuje zahteve za registracijo njegovega uporabnika v program LUMIX PRO. Program LUMIX PRO je namenjen uporabnikom izdelkov LUMIX za njihovo podporo, ko jo najbolj potrebujejo. Člani lahko izkoristijo številne prednosti, in sicer ne le v lastnih državah, temveč tudi v državah, kjer so zaradi službenih potreb (podrobnosti o ustreznih ravneh, državah in izdelkih ter pogoje in določila, ki veljajo v zvezi s tem, najdete na strani www.lumix-pro.com).

Avtor: Panasonic Slovenija

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com