Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

Panasonic LUMIX S 35mm F1.8

18.12.2021 23:16

Kompakten in lahek LUMIX S 35mm F1.8 (S-S35) za fotoaparate iz serije LUMIX S

Panasonic predstavlja novi širokokotni objektiv s objektiv s fiksno goriščno razdaljo in veliko odprtino zaslonke LUMIX S 35mm F1.8 (S-S35) kot četrti dodatek seriji štirih objektivov z veliko odprtino zaslonke F1.8, ki temeljijo standardu sistema L-Mount. Skupno štirje objektivi F1.8 s fiksno goriščno razdaljo iz serije LUMIX S, ki vključujejo 85-milimetrski (S-S85), 50-milimetrski (S-S50), 24-milimetrski (S-S24) ter novi 35-milimetrski (S-S35), delijo velikost in položaj kontrolnih delov zaradi praktičnih prednosti pri uporabi. Težišče teh objektivov je skoraj enako, pa je enostavno hitro zamenjati objektive z minimalnimi prilagoditvami ravnotežja, ko fotoaparat na visečem stabilizatorju (gimbal). Zahvaljujoč enakemu premeru se lahko uporabljajo tudi skupni filtri. Tudi lastnosti teh objektivov so skladne.

LUMIX S 35mm F1.8 je sestavljen iz 11 elementov (leč) v 9 skupinah, kar vključuje tri asferične leče ter tri leče z izjemno nizko disperzijo (ED, Extra-Low Dispersion). Z uporaba treh asferičnih leš se istočasno dosegajo sijajne karakteristike in prekrasen bokeh, ki sta poznani prednosti vseh F1.8 objektivov v seriji. Leče z izjemno nizko disperzijo učinkovito preprečujejo kromatične aberacije. Zaradi tega je ta objektiv primeren za različne situacije, kar vključuje vse od pejsaža preko posnetkov, ki naravni kot prikaza pa do portretov. Zahvaljujoč minimalni razdalji ostrenja 0,24 m se lahko uporablja tudi za bližnje posnetke od blizu.

LUMIX S 35mm F1.8 je sposoben je gladko in tiho delovanje v povezavi z izjemno hitrim sistemom samodejnega ostrenja fotoaparata z natančnim preciznim kontrastom in senzorjem, ki zajame največ 240 sličic na sekundo. Pri nelinearni nastavitvi se fokus premakne za določeno spremenljivo količino glede na odmik vrtenja obroča za ostrenje za linearno nastavitev. Občutljivost (količina premika ostrenja na količino vrtenja) lahko izberete od 90 do 360 stopinj v korakih po 30 stopinj za namensko upravljanje ostrenja. LUMIX S 35 mm F1.8 je odličen tudi zaradi svojih zmogljivosti snemanja videoposnetkov zahvaljujoč mehanizmu za preprečevanje izostritve, kar je velika težava pri vseh zamenljivih objektivih, ki so zasnovani za fotografiranje. V kombinaciji z nadzorom odprtine zaslonke za gladke spremembe osvetlitve je mogoče snemati videoposnetke profesionalne kakovosti.

S svojimi kompaktnimi dimenzijami in majhno težo okoli 295 g je LUMIX S 35 mm F1.8 neverjetno prenosen in ustreza najmanjšemu fotoaparatu polnega formata, imenovanemu LUMIX, S5. Robustna zasnova odporen proti prahu in vlagi*1 lahko prenese uporabo v neugodnih razmerah, tudi pri 10 stopinjah Celzija pod ničlo, kar zagotavlja visoko mobilnost.. Premer filtra je 67 mm z zaslonko s krožno odprtino z 9 rezili.

Z namenom dodatne krepitve položaja sistema objektivov serije S na trgu se razvija nov 18-milimetrski ultra široki objektiv fiksne goriščne razdalje z veliko odprtino zaslonke F1.8. Vzporedno z razvojem novih objektivov so na voljo tudi programi za nadgradnjo programske opreme * 2 za standardne objektive S-R70200, S-E70200, S-R70300 in S-R24105 za izboljšanje delovanja stabilizatorja slike med snemanjem videa. Poleg tega je zmogljivost stabilizacije slike Dual I.S. 2 povečana s 6,5 korakov na 7,5 korakov*3 za snemanje fotografij, medtem ko je S-R24105 nameščen na LUMIX S1H, S1R ili S1. 

Panasonic in zavezništvo, zbrano okoli sistema L-Mount, se zavezujeta k nadaljnji širitvi ponudbe objektivov L-Mount ter izboljšanju njihove učinkovitosti, da bi izpolnili potrebe in povečali zadovoljstvo strank.

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com