Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

Panasonic razvija LUMIX S1H

06.06.2019 17:33

Panasonic Corporation ponosno najavlja razvoj fotoaparata LUMIX S1H, novega digitalnega brezzrcalnega fotoaparata z enim objektivom in s slikovnim senzorjem polnega formata. To je prvi fotoaparat na svetu z zmogljivostjo snemanja videoposnetkov 6K/24p (razmerje stranic 3 : 2), 5,9K/30p (razmerje stranic 16 : 9) in 4K/C4K z 10-bitnim snemanjem pri 60p. Panasonicov fotoaparat LUMIX S1H, ki združuje profesionalno kakovost videoposnetkov in visoko stopnjo mobilnosti brezzrcalnega fotoaparata, bo na svetovnih trgih na voljo jeseni 2019.

Od začetka razvoja tehnologij snemanja videoposnetkov za digitalno kinematografijo v devetdesetih letih prejšnjega stoletja je Panasonic pripravil vrsto inovativnih tehnologij za čudovite kinematografske posnetke, kot so snemanje videoposnetkov pri 24p, počasni posnetki s spremenljivo hitrostjo sličic in širok dinamični razpon ter barvni prostor, ki ga ponujata V-Log/V-Gamut. Panasonic sodeluje s filmskimi ustvarjalci že več kot četrt stoletja pri snovanju in razvoju številnih filmskih kamer, pri čemer smo dosegli osupljivo visoko raven zmogljivosti snemanja videoposnetkov. LUMIX GH1 je bil prvič predstavljen leta 2009 kot prvi brezzrcalni digitalni fotoaparat z enim objektivom na svetu z zmogljivostjo snemanja videoposnetkov AVCHD v ločljivosti Full-HD. LUMIX GH4 je na trg prišel leta 2014 kot prvi brezzrcalni digitalni fotoaparat z enim objektivom na svetu z zmogljivostjo snemanja videoposnetkov 4K. Leta 2017 smo nato predstavili fotoaparat LUMIX GH5, ki se je kot prvi na svetu ponašal z zmogljivostjo snemanja 4K/60p in 4K/30p s 4 : 2 : 2, 10-bitno. LUMIX GH5 je močno priljubljen med filmskimi ustvarjalci zaradi svoje visoke zmogljivosti, odlične mobilnosti in vrhunske vsestranskosti v filmski produkciji.

Novi LUMIX S1H smo zasnovali in razvili na temelju obsežnega strokovnega znanja in številnih tehnologij, povezanih z razvojem vseh naših brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata serije LUMIX S. V kompaktnem in lahkem ohišju se skrivajo vse te tehnologije, še posebej na področju obdelave digitalnega signala in razpršitve toplote, zato se ponaša z visoko zmogljivostjo ter mobilno okretnostjo. Odpira vrata ustvarjalni filmski produkciji na način, ki ga običajni in okorni fotografski sistemi preprosto ne zmorejo.

 

Glavne funkcije novega fotoaparata LUMIX S1H so:

1.Visoka ločljivost do 6K za več oblik zapisa                                                              

LUMIX S1H je kot digitalni fotoaparat ob najbolj učinkoviti uporabi slikovnih pik v slikovnem senzorju polnega formata prvič na svetu omogočil snemanje videoposnetkov 6K/24p (razmerje stranic 3 : 2) ali 5,9K/30p (razmerje stranic 16 : 9). Je tudi prvi digitalni fotografski sistem polnega formata z izmenljivim objektivom na svetu, ki omogoča 10-bitno snemanje videoposnetkov 4K/C4K pri 60p. Podpira vrsto različnih oblik zapisa snemanja, vključno z anamorfnim načinom 4 : 3, ki izpolnjuje potrebe profesionalcev. Njegove visokoločljivostne podatke je mogoče uporabiti tudi za ustvarjanje videoposnetkov 4K z višjo kakovostjo slik ali za kadriranje slik v 4K.

2. Bogato stopnjevanje barv in širok barvni prostor, ki je virtualno enakovreden tistemu, kar ponujajo filmske kamere 

LUMIX S1H odlikuje V-Log/V-Gamut s širokim dinamičnim razponom, kar vključuje več kot 14 stopenj, kar je dobesedno enakovredno tistemu, kar ponuja Panasonicova Cinema VariCam in zagotavlja natančno zajemanje tako temnih kot svetlih delov. Omogoča pristno reprodukcijo tena in celo teksture človeške kože. S1H smo zasnovali ob doslednem upravljanju barv, zato so posnetki primerljivi s posnetki s funkcijo V-Log, narejenimi s kamero VariCam, ali s posnetki s funkcijo V-Log L, narejenimi s fotoaparatom LUMIX GH5/GH5S.

3. Izjemna zanesljivost za neomejeno snemanje videoposnetkov

S fotoaparatom S1H je pri potrjeni temperaturi delovanja mogoče neomejeno snemati videoposnetke v vseh načinih snemanja, zato se uporabnik lahko posveti snemanju. 

Panasonic zdaj ponuja tri inovativne modele digitalnih brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata serije LUMIX S – S1R, S1 in novi S1H. LUMIX S1R je idealen za snemanje visokoločljivostnih fotografij, LUMIX S1 je napredni hibridni fotoaparat za snemanje visokokakovostnih fotografij in videoposnetkov, LUMIX S1H pa smo zasnovali ter razvili posebej za filmsko produkcijo. S to ponudbo želi Panasonic izpolniti zahteve vseh profesionalnih fotografov in snemalcev, saj se odziva na nenehne potrebe razvoja fotografske kulture ter kulture videoposnetkov v današnjem novem digitalnem času.

Avtor: Panasonic Slovenija

 

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com