Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Party fotografija z Žigo Intihar

16.12.2008 21:45

Miha Črnigoj

Spet je bil mesec naokoli in tokrat, nam je na že tradicionalni tretji ponedeljek v mesecu, 15. decembra, v Knjižnici Otona Župančiča (v Ljubljani) predaval mladi fotograf Žiga Intihar. Žiga je že znan po svojih party fotografijah (fotografijah iz zabav, nočnega življenja) ter po fotografijah znanih osebnosti.

Pred polno predavalnico nam je pokazal svoje fotografije, ki so bile posnete v zelo slabih svetlobnih pogojih, saj so se časi zajema slike večinoma gibali med nekaj sekundami ter 1/10 sekunde, torej časi kjer večini ne uspe narediti dobre fotografije. Poleg različnih tehnik, ki jih uporablja pri fotografiranju v slabših svetlobnih pogojih nam je opisal svojo fotografsko pot ter kako mu je uspelo priti oz. posneti fotografije znanih, navadnemu smrtniku največkrat nedostopnih ljudi. Skozi predavanje smo izvedeli tudi kup praktičnih nasvetov, kot npr. kako pridobiti akreditacije za različne dogodke, kako posneti boljše fotografije v slabih svetlobnih pogojih, na kaj moramo biti pozorni pri fotografiranju partyjev oz. različnih dogodkov za naročnike.

Predavanje je bilo zelo zanimivo in poučno. Naslednji tretji ponedeljek v mesecu (januar 2009) pa nam bo predaval svetovno znani fotograf formule 1 Veljko Jukič. Vljudno vabljeni!

 


avtor: Marko Petrič

 


avtor: Davor Radič

 


avtor: Marko Petrič

 


avtor: Davor Radič

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com