Naročite se na enovice

http://www.nanlite.si
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

PENTAX KP

26.01.2017 01:31

Pentax v srednji razred dodaja fotokamero, ki ni le izboljšana predhodna verzija, ampak zasnovan povsem na novo. Kompaktno in tanko zatesnjeno ohišje omogoča zanesljivo uporabo tudi v zahtevnih vremenskih razmerah (weather resistant, dustproof, delovanje do -10°C). Vgrajen senzor nove generacije z ločljivostjo 24,3 milijonov točk in 5-osnim stabilizatorjem slike z učinkom delovanja do 5 stopenj. Pentax KP ponuja možnost menjave držala (3 velikosti), s čimer si lahko oprijem enostavno prilagodite po svoji meri.

 

Glavne lastnosti:

-        Nova generacija senzorja z ločljivostjo 24,3 milijona točk, brez AA filtra za večjo ostrino slike, z novim hitrim slikovnim procesorjem, ki omogoča odlične posnetke tudi v slabi svetlobi, z možnostjo nastavitve občutljivosti do ISO 819.200.

-        Na voljo je programski AA filter simulator, ki omogoča vklop oz. izklop funkcije, ter možnost nastavitve stopnje delovanja.

-        Na 67 mestih zatesnjeno ohišje onemogoča vdor vode ali prahu v zahtevnih vremenskih pogojih, hkrati pa omogoča nemoteno delovanje do -10°C.

-        Možnost lastne prilagoditve oprijema z zamenjavo držala (na voljo opcijski M in L velikosti), uporabo Smart Function za hitro izbiro in enostavno nastavitvijo funkcij ter prilagoditvijo kontrolne plošče po lastnih željah in potrebah.

-        V fotoaparat vgrajen 5-osni stabilizator slike z učinkovitostjo delovanja do 5 stopenj omogoča lažje fotografiranje iz roke, in deluje z vsemi objektivi.

-        Način visoke ločljivosti Pixel Shift Resolution posname štiri posnetke zaporedoma, vsakega zamakne za en piksel, s čimer za vsako točko motiva zajame informacijo o vseh treh barvah svetlobe RGB, ki jih nato združi v en posnetek. Na ta način se fotoaparat izogne interpolaciji oz. računanju manjkajočih delov informacije, zaradi česar je posnetek barvno pravilnejši in z več podrobnostmi.

-        Izpopolnjen zaklop, ki mehansko omogoča najkrajši čas osvetlitve 1/6000 sekunde, z elektronsko kontrolo pa celo do 1/24000 sekunde, z zmanjšanim hrupom in vibracijami pri proženju.

-        Svetlo optično iskalo s 100% pokritostjo vidnega polja in 0,95x povečavo.

-        AF sistem SAFOX 11 s 27 točkami, pri čemer je 25 križnih, s čimer je omogočeno delovanje tudi pri -3EV

-        Snemanje videa v Full-HD ločljivosti 1920x1080 točk pri 60i/30p frame rate v H-264 načinu zapisa. Na je tudi vtičnica za priklop zunanjega mikrofona.

-        LCD zaslon z diagonalo 3-inče in ločljivostjo 921.000 točk omogoča premik po horizontali za lažjo uporabo pri nizkih ali visokih pozicijah. S funkcijo Outdoor View Setting je možno samodejno prilagajanje osvetlitve glede na jakost ambientalne svetlobe.

-        Analiziranje scene v realnem času s pomočjo 86000-točkovnega senzorja za merjenje osvetlitve kot pomoč slikovnemu senzorju pri določanju najoptimalnejših parametrov ekspozicije.

-        WiFi povezava za povezavo s pametnim telefonom ali tablico.

-        Dust Removal sistem DR II za ultrasonično čiščenje slikovnega senzorja.

-        Novi funkciji Clarity Control in Skin Tone korekcije.

-        Združljiv z opcijsko GPS1 enoto za astro fotografijo

Pentax KP bo v črni ali črno/srebrni verziji na voljo konec februarja po ceni 1299 evrov za ohišje.

Avtor: Foto Beseničar d.o.o.

 

Komentarji

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com