Naročite se na enovice

http://www.zdrzi-dlje.si/
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

 

 

Pentax Optio W60 / popolen test na terenu

Avtor:Matjaž Intihar
20.06.2009 09:25
Stran:

 

Pred koncem pa naj izpostavim še nekaj ključnih funkcij aparata. Funkcija, ki je značilna za Pentax zrcalno refleksne kamere je hitra tipka FN in je prisotna tudi pri Optio W60. S pritiskom na omenjeno tipko imamo takojšen dostop do želenih nastavitev, brez vstopa v osnovni meni.

 

 


Ekran po pritisku FN tipke na Pentax Optio W60.

Optio W60 ima to prednost, da je možno vsako od 4 diametralnih funkcij po želji nastaviti, kar pa ni možno niti pri najdražjih Pentax DSLR kamerah. Zgoraj imamo možnost nastavitve kompenzacije osvetlitve (+/-). Pri snemanju filmov, med samim snemanjem, pritisnemo na zeleno tipko (ista tipka kot FN tipka, če aparat tako nastavimo) in poleg filma vzporedno naredimo še kakšen zanimiv posnetek. Le ta se avtomatsko pripne za posneti film.

Pri uporabi v službi, pri dokumentiranju projektov, je funkcija "voice memo" nepogrešljiva. Omenjena funkcija omogoča k posnetku pripeti zvočno sporočilo, ki ima isto ime datoteke kot slika, ki ji pripada sporočilo. Uporaba je sila preprosta. Med pregledovanjem posnetkov, pri posnetku, ki mu želimo dodati govorno informacijo, pritisnemo tipko "mode", v zadnji vrstici najdemo mikrofon, pritisnemo OK in govorimo. Snemanje ustavimo s pritiskom ponovno na tipko OK.

 

 


Meni za dosnemavanje zvočnih sporočil k posnetkom.

Ko se otroci naveličajo igric na GSM aparatih, se lahko igrajo s posnetki portretirancev. V meniju za pregledovanje posnetkov najdejo funkcijo "digital filter", kjer poleg ostalega portretiranca popačijo do neprepoznavnosti. Portret je mogoče dopolniti tudi z različnimi okvirji.

 

 


Komiki se predstavljajo.

 

Tako! Pentax je svojo nalogo opravil, izdelal je fotokamero, ki ji je lahko mesto v vsaki slovenski družini. Zdaj je vrsta na nas, na starših, da nadebudnim najstnikom omogočimo zanje primerno fotografsko opremo in jim tako privzgojimo občutek za fotografijo. Kajti kdor poje slabo ne misli in kdor fotografira več vidi.

 

Za nas, ki nam je fotografija hobi ali za tiste, ki jim je fotografija poklic bo mogoče v prihodnosti trend vzeti na potovanje kvalitetno kompaktno kamero kot je Pentax Optio W60 ter kvalitetno ohišje kamere SLR s tremi kvalitetnimi objektivi, in sicer fiksni širokokotni, fiksni normalni in fiksni teleobjektiv. Z njimi bo potrebno potešiti kreativnost. Na pot z dobrim kompaktom in SLR, brez objektivov s spremenljivo goriščnico!

 

Video zapis

Za konec pa še video zapis s kamero Pentax Optio W60. Ločljivost je 1280x720 točk, zajem pa samo 15 sličic v sekundi in pri hitrih premikih se zazna, da nekaj trenutkov v zamiku manjka. V video zapisu je tudi moteče, da se rahlo sliši premik zuma in močno je slišati premik avtofokusa. To pa je tudi vse kar tej kameri lahko zamerimo. S svojim širokim kotom zajema in dodatnimi možnostmi nam Optio W60 trenutno kaže vrh ponudbe za domače in hobi fotografe, ki bi radi fotografirali in zajeli video v problematičnih pogojih.

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com