Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Počakajmo na SLR kamere

Avtor:Matjaž Intihar
22.08.2003 15:04
V času analognega razcveta fotografskih kamer sem zapisal preko 100 fotografskih člankov. Od preizkusov foto kamer, objektivov, filmov, stativov itd. Zelo malo pa je bilo preizkusov kompaktnih kamer.
Prav tako bo tudi na straneh e-Fotografije. O kompaktnih kamerah bo malo govora, saj so domena družinske fotografije. Za pravega fotografa razen rezervne kamere nimajo pravega pomena in vse o njih si lahko preberete na različnih internetnih straneh, oziroma vam o njih že znajo veliko razložiti v foto trgovinah.

Opisal bom samo tiste kamere, katere sem tudi preizkusil. Z EOS 300D sem se družil samo nekaj ur, zato za resno oceno še ni prostora. Tako ali tako pa je do začetka oktobra ne boste mogli kupiti pri nas. Zato bo za tehntnejše opise še dovolj časa. Vse kar sem že preizkusil vključno z objektivom EF-S 18 - 55 mm bo objavljeno do konca meseca avgusta.

V prvem tednu septembra bom lahko že predstavil Olympus E-1, saj se bom nekaj dni s kamero družil na predstavitvi na Mallorci. Takoj za tem bo tu že Pentax ist*D. Torej lahko v kratkem pričakujemo že pohod cenejših SLR kamer, oziroma tudi lastniki Pentax optike bodo prišli na svoj račun. Olympus E-1 pa je zaenkrat še prodajna uganka. Kolikor sem kamero že imel v rokah nudi veliko. Počakati pa bo treba na odziv kupcev.
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com