Naročite se na enovice

http://www.foto-klik.si/sl/fotoaparati-kamere/mirrorless-brezzrcalni-fotoaparati-224?manufacturer=Fujifilm
http://www.cyberstudio.si
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
>

 

 

 

 

Potovalne brisače

11.12.2012 07:33

Ko sem si prtljago tako lepo zmanjšal z uporabo svilene spalke, sem se začel ozirati po torbi/nahrbtniku kaj je naslednja stvar, ki mi zasede največ prostora. Ne vem prav dobro ali sem v prejšnjih potovalnih letih prenočeval v bolj nizkokategornih prenočiščih ali so se zaradi višjega standarda tretjega sveta razmere v zadnjih letih spremenile. Včasih je bila (uporabna) brisača v kopalnici pravi luksuz in tako mi ni preostalo drugega, kot da sem jih tovoril s seboj.
Ja, velik del prtljage so zasedale (še sploh, ko se jim je pridružila kaka velika, za na plažo ;)). Oh, da niti ne govorim o nepraktičnosti, ko sem jih sušil na stolih, robovih postelj ali jih napol vlažne tlačil med ostalo prtljago.
Potem pa me je nekega lepega prazničnega dne razveselilo darilo staršev - iz Nemčije sta mi prinesla hitro sušeče, hmm, brisače, ki pa so bile bolj podobne današnjim krpam za pomivanje tal. No, obnesle so se pa super. Močno vpojne, zares hitro sušeče in zavzemale so bistveno manj prostora, kot bombažne (da o teži sploh ne govorim).

Ko so že končevale svojo življensko pot, pa so na trg začeli prihajali izdelki iz mikrovlaken in tudi potovalne brisače, ki so iz leta v leto manjše, lažje, bolj mehke, bolj vpojne, še hitreje se sušijo, skratka so sploh in oh in ne samo za popotnike, temveč tudi za športnike, rekreativce, pohodnike... Tako sam že kar nekaj časa uporabljam mini brisačko, ki jo imam pritrjeno kar na kolesarskem nahrbtniku.

Pri nas so dosegljive predvsem v trgovinah s športno in pohodniško opremo. Lahko tudi pobrskate po spletnih trgovinah: brisača za potovanje, potovalna brisača ali še bolje: towel + travel, compact, sport, microfiber, softfibre, micro, ultralite...

Avtor: Marko Petrič

 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com