Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.cyberstudio.si
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.foto-klik.si/
>

 

 

 

 

Predstavitev kompaktnih kamer na našem trgu (junij 2008)

Avtor:Matjaž Intihar
02.06.2008 16:36
Stran:

Tako. Kar nekaj kamer je na kratko predstavljeno. Kaj kupiti? Vsaka ima svoje dobre, kot slabe plati. Prav tako ima lahko vsak kupec svoje kriterije. Bistveno je, da se osredotočite na lastnosti, ki jih potrebujete. Če je to cena, enostavnost rokovanja, fotografiranje pod vodo, zunanje iskalo ali močan široki kot, to tudi iščite. V kakovosti slike na računalniških ali TV zaslonih ne boste opazili večjih razlik. Prav tako vam bodo pri izdelavi fotografij v laboratoriju lahko opravili korekture in fotografija bo več kot samo všečna za domači družinski fotoalbum. Konec koncev so temu te kamere tudi namenjene. Zahtevnejši pa na visoko kakovost kompaktnih kamer še čakamo.

 


 


Zaenkrat nam samo Olympus in Praktica nudita menije v slovenskem jeziku.


Olympus in Pentax nam na našem trgu edina nudita kamere, ki jih lahko izkoriščamo tudi v vodnih razmerah.


Kako pomembne so goriščnice? Kako široki kot zajema potrebujete? Zato bodite pozorni na zapis v prospektu kamere (ekv.35mm). Le ta nam odkrije kot zajema.


Ta posnetek je ujet s kamero Fujifilm J10. Je ena izmed najcenejših in najbolj preprostih kamer na trgu. Njenih 8M točk nam omogoči narediti povečavo A4 velikosti (slika je izrez). Predvsem na robovih se izgublja ostrina zapisa. Kompromis, cena/kakovost. Toda v velikosti 10x15cm zna biti za večino družinskih fotografov tudi ta kakovost dobra. Vedite, da tudi dražje kompaktne kamere, kaj bistveno boljše kakovosti ne nudijo. Zato se bolj osredotočite na vam želene uporabniške lastnosti kamere.

Stran:
 
  • Deli z drugimi:
  • www.facebook.com