Naročite se na enovice

http://www.e-fotografija.si/tecaji-delavnice-predavanja,1228.html
http://www.foto-klik.si/
http://www.olympus.si/site/en/c/cameras/om_d_system_cameras/om_d/e_m1x/index.html
http://www.facebook.com/pages/e-Fotografija/201306676587
http://www.cyberstudio.si
>

Razstave / Natečaji

 • Rožle Bregar - fotografska razstava "Ti sam Greš".

  Sreda, 16. oktober ob 18h, v trgovini Foto Beseničar.

 • Fotografska razstava - Tanja Likeb

  Z razstavo fotografij z naslovom Energija, glasba, gibanje želi avtorica gledalca prepričati, da glasbo vidi z drugačnimi očmi. Oder je zaprti črni Evklidov prostor, ki ga ne določajo zgolj predmeti, temveč gibanje, energija in intuicija …

 • Fotografska razstava - Darja Štravs Tisu

  Sama nerada uporabim besedno zvezo “slabi svetlobni pogoji”, ker slabih v resnici ni. So pa zahtevni in drugačni, ki predstavljajo izziv.

 • Fotografska razstava - Islandija v sliki po FotoPOTEPu

  Otvoritev razstave bo v torek 18. december ob 17 uri. Trgovina Foto Beseničar, Dunajska 57. Vabljeni!

 • Razstava - fotografski natečaj "Večerna fotografija"

  Sreda, 20. junija ob 17h, bo v trgovini Foto Beseničar otvoritev razstave iz natečaja - Večerna fotografija. Fotografije je natisnilo podjetje CEWE.si

 • Fotografski natečaj »Večerna fotografija«

  Oddaja fotografij do 16. maja.

 • Razstava - fotografski natečaj "Zima"

  Fotografija iz natečaja "zima" so na ogled v trgovini Foto Beseničar. Hvala vsem sodelujočim v natečaju in še enkrat čestetke nagrajencem.

 • Fotografski natečaj »poletna razglednica« (Galerija e-Fotografija)

  Razstava fotografij in podelitev nagrad je bila 21. septembra. Vabljeni na ogled fotografij v trgovino Foto Beseničar!
  V pripravi je nov natečaj, s temo "Barve jeseni"!

 • Nagrajene fotografije natečaja "Jesensko listje"

  Izbranih je 10 nagrajenih fotografij iz natečaja "Jesensko listje".

 • Predavanje ob razstavi 007 - Marko Korošec

  Dne 13. decembra ob 18h, bo v trgovini Foto Beseničar predavanje ob predstavljenih fotografijah iz naše "Razstave 007".
  Marko Korošec (lovec na tornade), bo predstavil svoje delo ob fotografiranju posebnih vremenskih pojavov.

 • Fotografska razstava 007 / Galerija e-Fotografija

  Četrtek, 24. november ob 17h, bo otvoritev že naše sedme razstave. Avtor Marko Korošec se bo predstavil s serijo fotografij posebnih vremenskih pojavov.

 • Reportaža iz fotografske razstave 006 / Galerija e-Fotografija

  16. septembra, je bila v trgovini Foto Beseničar že šesta predstavitev fotografij avtorjev, kateri sodelujejo na spletni Galeriji e-Fotografija. Tokrat sta se predstavila avtorica Iva Aviana in avtor Nixos.

 • Nagrajene fotografije natečaja "Ob sončnem vzhodu ali zahodu"

  Izbranih je 10 nagrajenih fotografij iz natečaja "Ob sončnem vzhodu ali zahodu".

 • Fotografska razstava 006 / Galerija e-Fotografija

  Petek, 16. septembra ob 17h, bo otvoritev že šeste razstave spletne Galerije e-Fotografija. Predstavila se bosta avtorica Iva Aviana in avtor Nikolas.

 • Nagrajene fotografije natečaja "Naši izleti in potovanja v sliki"

  Izbranih je 10 nagrajenih fotografij iz natečaja "Naši izleti in potovanja v sliki".

 • Fotografska razstava 005 / Galerija e-Fotografija

  21. junija ob 17h, bo otvoritev razstave Galerija e-Fotografija 005.

  Predstavili se bodo avtorji Uroš PetričTadej Turk in Tomaž Klemenšak.
  Fotografije bodo na ogled v trgovini Foto Beseničar. Fotografije je natisnilo podjetje CEWE.si

 • Fotografska razstava 004 / Galerija e-Fotografija

  Torek, 10. maj ob 17h, bo otvoritev že naše četrte razstave. Avtor Andraž Antonič (winter007) se bo predstavil samostojno. Kot zmagovalec celoletnega natečaja e-Fotograf leta, ima za predstaviti veliko zanimivih fotografij.

 • Fotografski natečaj “Naši izleti in potovanja v sliki”

  Natečaj je odprt od 22. marca do vključno 29. maja (24.00). Vsak registrirani uporabnik lahko odda v natečaj do 20 fotografij.

 • Fotografska razstava 003 / Galerija e-Fotografija

  Torek, 5. april ob 17h.
  Vabljeni na tretjo fotografsko razstavo spletne Galerije e-Fotografija. Tokrat se predstavljajo avtorji MarkoPolo, miko in Milan.

 • Predavanje ob razstavi 002 - Tema PORTRET

  Dne 22. marca ob 17h, bo v trgovini Foto Beseničar že drugo predavanje ob predstavljenih fotografijah iz naše "Razstave 002" skupine TNT (Wini, Nini, Robert1975, rnr72).
  Tokratna tema bo PORTRET. V ogled in komentar lahko na ključku prinesete do 10 vaših fotografij.

 • Reportaža iz fotografske razstave 002 / Galerija e-Fotografija

  Dne 23. februarja ob 17h, je bila v trgovini Foto Beseničar že druga predstavitev fotografij objavljenih na spletni Galeriji e-Fotografija. Tokrat se predstavja skupina TNT (Wini, Nini, Robert1975, rnr72).

 • e-Fotograf/inja leta 2014 / Galerija e-Fotografija

  Natečaj za e-Fotograf leta v Galeriji e-Fotografija je zaključen

  e-Fotograf leta je avtor - winter 007

 • Zaključena natečaja v Galeriji e-Fotografija

  V obeh natečajih je izbrano nekaj najboljših fotografij za nagrado. V natečaju "torbice" bomo žal lahko podelili samo dve nagradi. V "pustnem času" je podeljeno namesto petih, kar devet nagrad.

 • Iztok Snoj / Tedenski komentar 11

  Na licih prihaja do odboja padajoče svetlobe in sijočega lica, daje vtis, da svetloba prihaja iz deklice. Kodrčki in laski, vse to laska deklici. Trdna podoba za negotovo prihodnost. Kajne, odrasla dekleta, da so naravne ali vsaj ne pretanke obrvi lepe?

 • Marjetka Gombač / Tedenski komentar 9

  Komentar fotografije z naslovoma »May way« sem posvetila razmišljanju ob dnevu spomina na mrtve. Spomin na preminule gojimo do vseh ne glede na etično, politično ali ideološko pripadnost. Z dostojanstvom se spomnemo tudi tistih, ki so nam morebiti v življenju naredili krivice ali nam za seboj pustili trpljenje. Spokojnost pripada vsem. To sporoča tudi narava v tem letnem času. 

 • Zaključena sta fotografska natečaja "Ohranimo spomine"

  V Galeriji e-Fotografija sta potekala fotografska natečaja "Spomini iz počitnic" in "Naše stare fotografije"! Izbranih je 10 nagrajenih fotografij.

 • Miran Stergulec - Tedenski komentar 8

  Miran je zaključil svoje odlično 10 tedensko komentiranje z osnovno fotografsko temo, o kompoziciji.

  Kompozicija

  Kontura, ton, barva, vzorec, tekstura in oblika so elementi kompozicije, ki potrebujejo globino in perspektivo, da v fotografiji zaživijo kot umetniško delo. Vse elemente fotograf razporeja in sestavlja tako, da dobi med njimi skladnost in želen efekt. Obstajajo pravila kakšna naj bo dobra fotografija. Vendar na koncu obvelja najvažnejši vidik kompozicije, ki se izraža z avtorjevim tehničnim znanjem in njegovo umetniško zrelostjo s katero odloča v kolikšni meri bo upošteval pravila, oziroma za koliko bo odstopal od pravil in kako bo s pomočjo svojega kreativnega pristopa ustvaril unikatno umetniško delo.

  Prihaja čas dopustov. Z novimi komentarji se vidimo zopet 19. avgusta!

 • Oskar Karel Dolenc - Tedenski komentar 7

  Rad primerjam fotografijo s slikarstvom, le da delujemo na različna načina. Slikar ima v začetku pred seboj prazno platno in nanj nanaša barve in oblike; fotograf pa vidi motiv in z izrezom išče tisto vsebino, katero si je zamislil in jo potem poiskal v določenem okolju. Oba pa morata imeti neko idejo, kaj hočeta povedati.

 • Herman Čater - Tedenski komentar 6

  Če želimo napredovati, je dobro, da svoje fotografije primerjamo z drugimi in se o tem pogovorimo. To se dogaja tudi v Galeriji e-Fotografija. Pri prebiranju ocen in komentarjev sem opazil, da so precej enolični, sledijo kakšni tehnični popravki in besede, da so fotografije lepe. Tak komentar ne pove veliko in ne pomaga k boljši fotografiji.

 • Anton Okički (alias - strogozaupno) - Tedenski komentar 5

  V ozadju se dogaja šablonizacija. Vsi v desno, vsi zadovoljni. Vsi enaki. Ta enakost postaja vzorec in zapolnjuje cel kader, in kar je še huje, širi se tudi izven kadra, uhaja, eno-lično, ne vem vse do kod. Oglušujoča tišina obrazov zaprtih ust. Nasmehi postajajo grozeči v tej šablonski multipliciranosti. Produkcija, proizvodnja zadovoljnih obrazov, industrija.

 • Alan Orlič Belšak - Tedenski komentar 4

  Hudič je, ko 15 let pišeš tehnične članke, brez trohice umetnosti. In od tega zasuk h komentiranju posnetkov. Težka bo. Prav mi je, sam sem rinil v to.

 • Nevenka Papič - Tedenski komentar 3

  Ko danes pogledam fotografijo, mi mora duša zaigrati, tako kot ob poslušanju glasbe ali pa ob dobri sliki, skulpturi ali kakšni noro dobri zgradbi, pa naj bodo to razvaline gradu iz 7.stoletja, katedrala s svojimi barvitimi vitraži ali pa najmodernejša arhitektura sredi francoske prestolnice. Važna je kemija – kdor je ne občuti, živi v precej klavrnem svetu.

 • Dušan Rutar - Tedenski komentar 2

  Skozi fotografijo sam svet začne delovati, fotografija ga spravi v akcijo. Taka je groba fenomenologija fotografskih podob – kot negativna teologija. Pozorni smo zlasti na to, česa na njih ni, ne na to, kar je – vednost je v praznini. Ali kot je zapisal Baudrillard: La photo 'passe a l'acte du monde' et le monde 'passe a l'acte photographique'.

 • Robert Hutinski - Tedenski komentar 1

  Fotografija se zgodi najprej v glavi. Procesi razmišljanj, refleksije občutenj so tisto kar sproži prst na sprožilcu. Trenutek zamrznitve, ujeta podoba. Fotografiramo zaradi fotografije same? Za koga? Zase, za zanamce? Mogoče pa gre za početje, ki živi samo zase?

 • Fotografska razstava kluba e-Fotografija na Brezjah

  V pvih januarskih dneh se je po naključju začela odvijati zgodba, ki je svoj prvi zaključek doživela v nedeljo 14. junija. Na Brezjah je potekala otvoritev fotografske razstave z naslovom Cerkve in kapelice na Slovenskem.

 • Fotonatečaj " Okrivamo lepote Slovenije" - Podelitev nagrad
  28. maja ob 17h, je bilo v Mercator centru v Dravljah komentiranje najboljših fotografij iz natečaja "Lepote Slovenije". Najboljših šest avtorjev je bilo tudi nagrajenih.
 • Fotografska razstava Galerije e-Fotografija / Fotoreportaža
  15. maja je bila v galeriji Glince otvoritev razstave fotografij, ki so sodelovale v izboru za fotografijo leta.
 • Fotografija leta 2008 Galerije e-Fotografija

  Letos smo glavno besedo dali uporabnikom galerije. Vsak registrirani uporabnik je lahko oddal glas za njemu najboljšo fotografijo. Največ glasov je dobila fotografija avtorja Savinjcan, z naslovom Prihajam k tebi. 15. maja bomo v galeriji Glince v Ljuljani odprli razstavo vseh fotografij, ki so sodelovale v ožjem izboru.

 • Fotografija leta od 2004 do 2006 spletnega portala e-Fotografija/Galerija/

  Končna odločitev o naj fotografiji je padla na ramena žirije. Seveda so okusi različni in v ožjem izboru je izpadla tudi kaka fotografija, katero bi rad videl v končnem izboru. Pa kaj, ko so nagrade samo tri. Mislim, da si vsi finalisti zaslužijo priznanje. Nagrajenci pa še posebno. Pri končni odločitvi smo se vsi trije člani žirije med seboj posvetovali, in nismo uporabili kakega točkovnega sistema. Pa si poglejmo nekaj argumentov za končni izbor. Seveda se s tem spet ne boste vsi strinjali, vendar odločitev žirije je dokončna, in tako naj bo.

 • Fotografije Matjaža KUNTUJA / Občutja v barvah

  Fotografija, pravijo, je najbolj realistična izmed umetnosti, a je lahko tudi pravi oblak fantazije, ki nam pomaga, da odkrijemo skrito lepoto stvari. In slike Matjaža KUNTUJA, ki uporablja hand coloring tehniko barvnih nanosov na črno bele fotografije, so prav to: fantazijske podobe resničnosti, porojene iz njegovih občutij in razpoloženj, ki mu jih narekuje izbrani motiv.

Razstave / Natečaji

Stran:
 
 • Deli z drugimi:
 • www.facebook.com